Falling into fall - Yankee Candle tarts

Tavaly végre én is beszereztem az első Yankee Candle tartjaimat és azóta imádom őket (még van tavalyról pár), úgyhogy eldöntöttem, hogy az idei őszi kollekciót is szemügyre veszem és beszerzek néhány új illatot. Imádom, ahogy a boltban a polcon sorakoznak a színes és illatos üvegek, úgyhogy olyankor muszáj mindet végigszaglásznom. Sajnos az idei őszi illatok nem annyira jöttek be nekem, kivéve egyet, a Ginger duskot. E mellett még két illatot választottam, az egyik a Lake Sunset (azt hiszem ezt már tavaly is megvettem) és a Salted caramelt. A Ginger dusk egy friss, citrusos illat, a Lake sunset olyan, mintha egy nyári emlékekkel teli dobozt nyitnánk ki, végül a Salted caramel pedig egy nagyon erőteljes, meleg karamellillat. 


Last year I finally got my first Yankee Candle tarts and I really really loved them (I have a few more left), so this fall I decided to go to their shop and get some of the new fall scents too. I like how cozy and colorful are the jars on the shelves in the store and I a litte time there and smell almost all of them. Unfortunately most of the new scents wasn't made for me, except the one called Ginger dusk. I chose another two called Lake sunset (I think I tried this earlier) and the other called Salted caramel. Ginger dusk is a citrus -fresh kind of scent, Lake sunset is like you open a memory box from summer time, Salted caramel is like a really strong and warm caramel. 


A tartok használata egyébként borzasztó egyszerű: kell hozzájuk egy illóolaj párologtató és csak az illóolajos víz helyébe kell helyezni a tartot (vagy egy darabkáját) és alatta meggyújtani egy mécsest. A tart, ami tulajdonképpen olajos viasz, egy idő után fel fog olvadni és az illata sokkal erősebb,mint egy illatos gyertyáé. Alapvetően kb. 8-10 óra égési időt mondanak egy tartra, azonban ez szerintem jóval több. Alapvetően, ha kisebb részletekben használjuk (főleg egy-egy erősebb illatnál, mint a Salted caramel) sokkal tovább tart. Onnan lehet tudni, hogy már nem jó, ha nem vagy alig illatozik, ekkor cserélni kell. Én egész egyszerűen folyékony állapotában papírtörlőre öntöm vagy egyenesen a kukába a maradékot pedig forró vízzel kimosom. 

Tarts are really easy-to-use: you just need a wax melt warmer and put the tart on top and light a tea light below and as the wax melts, fragrance is released. Tarts are made from special wax which melts quickly and have stronger scent than a candle.  They say tarts lasts up top 8-10 hours but as I tried they lasts over than that time. I suggest you to use smaller pieces to ahcieve the maximum burning time. You know when it's finished, because it won't release smell so then I just throw it into the garbage while it is liquidy.





Szerintem nincs is jobb program egy borús őszi estén, mint az illatos szobában zenét hallgatni és közben tenni-venni. Az egyik kedvenc számom ilyen estéken Birdy-től a Tee shirt.

I think there's no better thing on a cloudy autumn evening than listening music in a scented room and organizing stuff. One of my favourite songs for those evenings is Tee shirt from Birdy.


A tartokat és illatgyertyákat itt tudjátok megvásárolni | You can buy tarts here:

CONVERSATION

1 comments:

Fleur said...

Szeretem a tartokat, de csak apró részletekben. Vannak annyira erős illatok, én a karamellásat megvettem, de nekem annyira erős, hogy sajnos teljesen rosszul leszek a kisebb mennyiségtől is :(

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...