A csoda ruha

 Ahogyan azt ígértem, itt vannak a fotók a ruháról, amit nemrég varrtam. Az anyagot nagyon olcsón be tudtam szerezni, igy minimális anyagköltséggel és energiával egy végtelenségig variálható ruhát sikerült létrehozni, amit valószínűleg meg fogok csinálni egy másik színből is (málnaszín). A ruha lényege, hogy van egy szoknyarész, azon pedig két nagyon hosszú "pánt", amit rengeteg féleképpen lehet csavargatni, tekergetni, hogy a végén mindig új ruhát kapjunk.
Az ötlet onnan jött, hogy már rengeteg videót láttam ilyen ruháról, de rákerestem és alig találtam helyet, ahol lehet kapni. Annál több oldal volt viszont, ahol leírják, hogyan kell elkészíteni. Mivel tényleg nem nagyon kell hozzá varrni tudás, bátran nekivágtam. Nekem nagyon tetszik az eredmény és az ismerőseim is mind odáig voltak érte, máris érkezett két "megrendelésem" a rokonságból, hogy varrjak nekik is.








CONVERSATION

5 comments:

iamzita said...

Szia! Annyira örülök, hogy nálad megtaláltam ezt a ruhaát! Régóta szemezek vele :) Megkérdezehetem a ruha arányait? Mekkora anyagra varrtál mekkora pántokat? És milyen anyag kell hozzá? (Valami rugalmasabb vagy pont nem?)Köszönöm!

Csipkelány said...

iamzita: Huh, hát erre pontosan már nem emlékszem. Azt tudom, hogy nagyon sok külföldi oldalon néztem utána, hogy milyen méretekkel kéne és átszámoltam cm-re a mértékegységeket, azért úgy voltam vele, hogy inkább hosszabb legyen, rövidíteni lehet. A pánt azt hiszem 20-30 cm széles (de ezt lehet egyéniesiteni, hosszra kb. 1,5-2 m. A szoknya rész..na ez jó kérdés. ha jól emlékszem, kb. találomra csináltam, a mellrészhez illetve a derekamhoz mértem, hogy mi lenne a jó hossz. Azt, hogy mennyi anyagot használsz fel hozzá attól függ, hogy milyen ráncosra akarod.Amúgy itt van egy leirás, asszem ezt használtam én is. http://rowena.typepad.com/rostitchery/infinity-dress.html

Csipkelány said...

Ja és az anyag: pamut jersey (rugalmas)

kisBogar said...

Szia! Nagyon tetszik, amit csináltál, csak én hosszú ruhának szeretném:) megkérdezhetem, hogy honnan tudtál olcsón anyagot szerezni? És overlock-kal vagy hagyományos géppel varrtad össze???

Csipkelány said...

Hagyományos géppel varrtam össze és az anyagot az I love textil boltból (van a Király utcánál, a Jászai mari téren is a Mcdonalds mellett), nagyon jó áraik vannak :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...