Fahéjas sütőtökös palacsinta dióbundában
Palacsinta tészta:
20 púpozott ek liszt
2 tojás
1 csipet só
1-2 kk cukor
kevés olaj
szódavíz
tej
Töltelék:
80 dkg megsült sütőtök
2-4 ek méz (ízlés szerint lehet többet vagy kevesebb, de a töktől is függ)
1 ek citroml
1 kk fahéj
0,5 kk szegfűszeg
0,5 szerecsendió
4 ek tejszín
Bunda:
zsemlemorzsa
tojás
liszt
dió
Elkészítés:
A szódavizzel először elkeverem a tésztát, a tejet a végén adom hozzá. Kb. ugyanannyi szóda és tej kell (talán tejből kell egy kicsit kevesebb, hogy ne ragadjon). Egyébként találomra megy, amig megfelelő sűrűséget elér.
(Pontos receptet azért nem kerestem, mert gondolom palacsinta receptje mindenkinek van, tehát azt be lehet vetni, az én töltelék mennyiségemből kb. 15 töltött palacsinta jött ki.)A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
A töltelékhez a sütőtököt megsütjük, megvárjuk míg kihűl. A sült tökhúst kikaparjuk és a többi hozzávalóval botmixerrel vagy kézi mixerrel jól összekeverjük. A tölteléket a palacsintára kenjük, a közepéig behajtjuk a két szélét, majd felgöngyöljük. Utána óvatosan beleforgatjuk lisztbe, majd tojásba végül a durvára darált diós zsemlemorzsa keverékbe és forró olajban kisütjük.
Fahéjas cukorral tálaljuk.
2 comments:
Nyamiiiiii! Nem akarsz jönni karácsonyi sütés-főzésre? :D
folyik a nyálam :D Nagyon tuti!
Post a Comment