Őszi kedvencek

 Tudom, hogy nem töltöttem fel kedvencekről szóló posztot az utóbbi két hónapban, ezért összeszedtem azokat a termékeket, amiket szeptemberben és októberben sokat használtam és nagyon megszerettem.



 Kedvenc parfümök:
Kora ősszel, amikor még javában sütött a nap, nagyon sokat használtam az Yves Rocher Pur Désir de LILAS orgonaillatú parfümjét. Egyszerűen isteni illata van, az egyetlen, amit nem szeretek benne, hogy nem valódi parfüm, csak Eau de toilette, vagyis nem túl tartós.
Szintén egy korábbi kedvenc a Reese Witherspoon Laugh often parfümje (AVON). Nagyon vidám és friss illat, nyáron végig ezt használtam, de ősszel is tökéletes.
A harmadik, amit újra elkezdtem elővenni az AVON Treselle parfümje. Évekkel ezelőtt imádtam, aztán beteltem vele, túl sok volt, ráadásul egy ex emlékei kötődtek hozzá, ezért sokáig nem vettem újra. Most azonban, hogy az emlékek már elhalványultak, az idő miatt pedig szívesebben nyúlok az erősebb illatokhoz kezd visszakúszni a kedvenceim közé.

 Kedvenc arclemosók:
Azt hiszem a Comsohoz volt ajándékba ez a Himalaya hersbals Neem arclemosó. Kellemes meglepetés volt, jól tisztit és nem szárit. 
Az ősz folyamán szinte minden nap elővettem az AVON solutions freshest pure arcradíros lemosóját. Apró szemcsékkel segít eltávolítani az elhalt bőrréteget és egyenletesebbé tenni a felszínét.
A legújabb szerzemény pedig szintén az AVON-tól a clear emergence pattanáskezelő lemosója. Csodákat nem művel, de szépen tisztit ez is.
 Kedvence testápoló és arcpakolás:
Legelőször, amikor megjelent az új Planet Spa indulgence trüffeles, shea vajas testápolója még javában sütött a nap és ezért nem is voltam elragadtatva ettől a tömény csokiillattól. Egyszerűen nem éreztem késztetést, hogy elővegyem és magamra kenjem. Aztán, ahogy beköszöntött a hűvösebb idő, azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban nyúlok hozzá. Nagyon jól hidratál és az illata ilyen időben kellemesebb.
Legújabb arcpakolásom a Planet spa török termálfürdő arcpakolása. Jobban szeretem a "száradós" típusú arcpakolásokat, mint a lehúzósokat.  Ez is ilyen: az ember felkeni, megvárja, amíg megszárad -ekkor más színe lesz- és utána lemossa. Az illata érdekes, fűszeres, de nem rossz.
 Kedvenc hajápolóm az AVON argán olajas hajpakolás. Miután rájöttem, hogy célszerűbb nedves hajon használni (száraz hajon nekem túl zsíros érzést kelt, bár lehet, hogy túl sokat használtam), azóta imádom. Nagyon puhává és selymessé teszi a hajamat és az illata is szuper.
Az arcomat sűrűn kentem mostanában Neogranormon kenőccsel, ugyanis segít elmulasztani a pattanások után megmaradt hegeket. Hátránya, hogy nagyon zsíros, nehéz krém, éjszakára szoktam felkenni vagy akkor, ha itthon vagyok. Smink alá nem javaslom.
Az AVON Footworks kidörzsölődés elleni stiftjét pedig kissé rendhagyó módon használom, ugyanis azt még nem tudom, hogy a használata mellett a cipő mennyire törné fel a lábam, mert így még nem próbáltam. Viszont, mint tudjátok, járok Capoeirázni, ahol mezítláb edzünk. Emiatt rengeteg vízhólyag keletkezik minden edzésen a talpamon, ami néha elég égető érzés. Aztán elkezdtem edzés előtt ezzel a stifttel kenegetni a talpam és azt vettem észre, hogy amikor használom, akkor nem alakul ki vízhólyag, vagy ha mégis egy kicsi, akkor az nem fáj úgy, nem ég az egész talpam. Nem tudom mit tettem bele, de olyan, mintha egy kis "dezodor" lenne a lábamnak. Ráadásul volt, hogy elfelejtettem elvinni és akkor ugyanúgy előjöttek a vízhólyagok, mint korábban.
 Kedvenc alapozó, korrektor:
A Glamour-napok alkalmával vettem meg a L'oreal True match alapozóját Vanilla rose árnyalatban. Szépen fed és elég tartós. Sajnos nem túl olcsó, de kedvezményesen megérte.
Őszintén meglepődtem, amikor az új ColorTrend alapozót (Near nude) kipróbáltam, mert a vártnál sokkal jobban teljesít. Erősebben fed, mint ahogy elsőre gondoltam, kellemes, matt végeredményt ad, bár azért én fixálom púderrel. Egyedül a tartóssága, ami talán kicsit gyengébb, újra kell púderezni. Ár-érték arányban szerintem egy könnyű, de jól fedő alapozót kapunk.
Szintén Glamour-napos szerzemény az Essence stay all day korrektora Soft beige árnyalatban. Elsősorban a szemem alá használom, hiszen maga a szín túl világos ahhoz, hogy a többi bőrhibára használhassam, de erre nagyon jól bevált. A másik folyékony korrektoromhoz képest (Rimmel renew and lift) sokkal mattabb.
 Kedvenc púderem még mindig a NYC porpúdere (Translucent). Amióta ezt használom nem szívesen nyúlok máshoz. Ha igen, akkor az is általában színtelen. Mivel elég sok korrektort használok, ezért sokszor a színes púderek használatakor meglátszik a korrektor helye, mert hiába passzol az alapozóhoz és a bőrömhöz, egyszerűen a púderrel valahogy mégis jobban elüt. Amióta viszont ezt használom, nincs ilyen gondom. Szeretem, hogy rengeteg van benne és nagyon olcsó, viszont utazáshoz sajnos por állaga és a csak rátolható teteje miatt nem vinném.
Külföldi bloggerek hatására vettem meg a NYC bronzosítóját (Sunny), ami szintén szuperül bevált. Sokkal jobban megszerettem, mint az Essence hatalmas bronzerét. Plusz pont, hogy tükör is van benne. Bár a szivacsot, ami jár hozzá, kevésbé értem...
Kedvenc pirosítóm pedig az AVON Russet árnyalata. Nagyon erősen pigmentált és igazi szép őszi szín.
 Kedvenc szájra való termékek:
A hideg időben elengedhetetlen a hidratálás, ezért gyakran használom az AVON Solutions mézes ajakbalzsamát. Szuper illata van és intenzíven hidratál. Hátránya, hogy ujjal kell belenyúlkálni, ami egyrészt nem annyira higiénikus, másrészt utálom, amikor a körmöm alá megy az egész.
A L'oreal made me for naturals (Cahsmere) rúzsát is egyre gyakrabban használom. Mostanában fölé a H&M Summer gold szájfényét szoktam felkenni. Ez a kombináció nagyon szépen csillog, a színe miatt mégsem annyira feltűnő.
A legújabb szerzeményem pedig nagyon hamar kedvenccé vált és szinte napi használatba vettem. Ez pedig nem más, mint a Rimmel Coral Sparks rúzsa.
 Kedvenc szemre való termékek:
A Sleek Storm palettája állandóan előkerül a sminkeléseknél, szinte mindennap használom. Az Essence jungle fever mono szemhéjpúdere egyszerűen gyönyörű olívazöld szinű és nagyon jól pigmentált. Nedves ecsettel még szebb!
Szintén gyakran nyúltam a kedvenc tusomhoz, az Essence Midnight in Paris-hez, amit egy ferde ecsettel szoktam felvinni. Az ecsetet érdemes időnként kimosni, különben beleszárad és nehezen tudjuk használni és felvinni a tust.
Kedvenc szemkontúrceruzáim az AVON Supershock gél állagú ceruzái (Black és Blackberry), valamint az alsó pillasorhoz használva az Essence Think khaki-je.
A legjobb szempillaspirál kombinációm pedig: egy réteg az AVON Magnify-ból, ami szépen meghosszabbítja és szétválasztja a pillákat, azután még egy réteg az AVON 24 k gold spiráljából, ami gyönyörű szint és teltséget ad nekik.

Végül pedig a DIY fairy dust (cukor+csillámpor) az asztalom kis dísze. Ráadásul kétszer kipróbáltam és bevált, amit kívántam vele, valóra vált. Persze nem szabad túl sokszor és butaságokra elfecsérelni, mert szerintem akkor nem működne! :)

CONVERSATION

15 comments:

Nóra said...

a tündérpor iszonyat cuki <3

Njoythestyle said...

Tényleg nagyon édes ez a tündérpor, még sosem gondoltam ilyenre, de hatalmas ötlet! :)
Pusza: Reni

Panni said...

Ma én is csináltam tündérport! :)
És én is annyira utálom mikor a körmöm alá bemegy az ajakápoló.. blee

Anonymous said...

Imádom a képeidet, mindig tele vannak élettel.
Nagyon jó kis termékek, és az a tündérpor :)

Unknown said...

Hát, ez a tündérpor tök édes!! :)))

adryenka said...

Tündérpor <3 :) Nem vagy semmi.

Nekem hopp porom volt, de már elfogyott. :)

Laruska Bee said...

Nagyon szép képeket készítettél a termékekről. :) És ez a tündérpor... :D hihetetlen cuki. :))) "Hogy működik?" Lehet én vagyok nagyon lemaradva, de sosem hallottam a receptet. :) Kívánni kell, elszórni egy marékkal és az valóra válik?

hkorinna said...

Tündérpor! ♥

Dalma ( : said...

Milyen aranyos Tündérporod van!
Termékeket nézve, nagyon jók, egy pár dolgon ezek után elgondolkoztam, hogy be kellene, szerezem.
( :

Csipkelány said...

Köszi lányok!
Panka: láttam a tündérporod, nagyon cuki! :)
Laruska Bee: Semmi extra nincs benne, igazából csak láttam egy-két fotót róla és én is csináltam (csillámpor+cukor). A tenyerembe szoktam tenni egy picit, kívánok és utána elfújom. Szigorúan a szabadban ("bele a világba") :)

Laruska Bee said...

Ez nagyon édes! :) Köszönöm az ötletet, mindenképp kipróbálom! :)))

Thündérke said...

Annyira jó képeket készítettél :)

Halász Reni said...

Szia

Egy tipp. A tégelyes ajakbalzsamból úgy tudod felkenni a krémet a szádra, hogy fültisztítóval nyúlsz bele, és úgy kened a szádra :)

Anonymous said...

Most új "megkívántam" ezeket a finomságokat! :)
Nagyon szépek a képek! :))

Niki said...

Szia. a tündérpor tényleg remek. és is ki fogom próbálni. az ajakápolóhoz meg egy másik tipp: tedd egy kicsit a kályhára megdöntve, hogy megolvadjon és ne vízszintesen legyen. úgy könnyebb kiszedni belőle :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...