Recept - Cukkini spagetti

Újabb magasságokba emelkedett a cukkini általam ismert felhasználásainak módja. Az eddig szinte csak panírban kirántott zöldség önálló fogássá lépett elő és a tésztát is kiszorított a tányéromról. Ezt a szupergyors és egyszerű receptet nemrég találtam. Diétába is könnyen beilleszthető.

Hozzávalók:

A cukkinitésztához:
1 cukkini
só, bors ízlés szerint
kevés olaj a sütéshez

A szószhoz:
3-4 közepes paradicsom /sűrített paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
chili pehely (tetszőleges)
néhány friss bazsalikomlevél
kevés olaj

Elkészítés:

A cukkinit alaposan megmosom, meghámozni nem kell. A hámozóhoz hasonló zöldségvágóval (akinek van: spirálozóval is lehet) hosszú vékony csíkokra szeletelem. Az olajat felhevítem wokban és rádobom a cukkinit, közepes lángon megpirítom, nem fedem le, hogy ne essem össze (azt szeretném, ha megpuhulna, de ropogós maradna, nem azt, hogy összeessen). Sózom, borsozom ízlés szerint. Addig pirítom, amíg puha, hajlékony nem lesz, de nem esik össze. (Sózni nem érdemes az elején, mert levet ereszt a cukkini.)

A szószhoz olajat hevítek egy kisebb serpenyőben. Egy kivételével a paradicsomokat, a fokhagymát, a bazsalikomlevelet és a chillipelyhet összeturmixolom.A maradék paradicsomot kockára vágva beledarabolom a szószba és az egészet az olajra öntöm. Hagyom, hogy felforrjon, majd fűszerezem.

Tálaláshoz a tányér közepére fészek formába szedek egy adag cukkinit, a közepére kanalazom a szószt. Végül megszórom reszelt mozzarellával és pár friss bazsalikomlevéllel.



CONVERSATION

6 comments:

Abigél said...

Hűűű, ez nagyon tetszik. Most Én is rá vagyok kattanva a cukkinire, főleg a diéta miatt. Általában cukkini csipszet készítek belőle sütőben. :)

adrus said...

húúú kipróbálom! nálunk cukkinikrémleves, cukkinifasírt, cukkinikrém, cukkini sörtésztában...minden cukkini mostanság! dee ez is nagyon szimpi, tuti kipróbálom!:)puszillak:)

Fru said...

Uu ezt ma kiprobalom:)

Njoythestyle said...

Eszméletlen jól néz ki, itt ülök a gép előtt és korog a gyomrom...nyamm! :)
Pusza: Reni

Csipkelány said...

Köszi :) A cukkini tényleg nagyon jó kis kaja bármilyen formában :D

Csipkelány said...

Adri, sörtésztában az milyen???

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...