Átalakítás | Réka


Az átalakításos nyereményjáték másik nyertese Réka lett. Réka már a jelentkező levelében írta, hogy többek között azért is szeretne átalakítás nyerni, mert nem tudja, mi áll jól neki, főleg sminkelés terén tanácstalan, hogy milyen termékeket érdemes használnia.

The other winner of the makeover was Réka. Réka had wrote in her application letter that she wants the makeover 'cause generally she doesn't know what makeup suits her face and she always hesitates which products are best for her.

 
 


Rékának nagyon szép, normál típusú bőre van, ezért  miután áttöröltem az arcát az Oriflame Pure Nature levendulás és áfonyás nyugtató tonikkal, csak egy enyhe fedésű BB krémet vittem fel a bőrére (Garnier BB - Light, kombinált bőrre). Ezután az apró bőrhibákat elfedtem egy világos korrektorral (Rimmel Age renew and lift - Ivory), a szeme alá felvittem egy fényvisszaverő korrektort is (Alverde 4in1 - Natural). Réka arca klasszikus ovális, ezért különösebb kontúrozásra nem volt szüksége, de felvittem az arcára a NYC bronzosítóját, hogy kiemeljen az arccsontját. A pirosítóval kapcsolatban kérdezte Réka, hova érdemes felvinnie és hogyan. Nála nem kellett külön figyelni arra, hogy mi előnyösebb az arcánál, ezért azt javasoltam, hogy az orcáktól a fül felső része felé satírozva vigye fel (ahogy egyébként is szokta), én is így sminkeltem. Szerintem nagyon szépen kiemelte az arcát (28-as pirosító paletta). Ezután az arcának a középső részeire - a homlokra, az orrnyeregre, az állra, a felső ajkakhoz és az arccsontra - egy kevés highlightert vittem fel (Catrice prime and fine .- Fairy dust). Végül az egészet az Avon ideal flawless - Light medium púderrel és az Avon sminkfixáló spray-vel fixáltam.
Réka has beautiful, normal skin, so after that I wiped her face with Oriflame Pure Nature levander and blueberry calming toner I only applied light coverage BB cream (Garnier BB - Light for combination skin). Next I hid small imperfections with a light concealer (Rimmel Age renew and lift - Ivory) and for her under eye circles I applied some reflective concealer (Alverde 4 in 1 - Natural). Réka has an oval-shaped face so we agreed that she doesn't really need that much contouring, so I just apply some bronzer (NYC - Sunny) to add some dimension to her cheeks. For the blush she asked how should she apply it. I suggested that the blush should be applied up to the ears (as she also did earlier) so I used it that way which really highlighted her features (28 colour blush palette). After that I applied some highlighter to the central parts of her face - to the middle of the forehead, the bridge of the nose, the shin, the cupid's bow and the cheekbones (Catrice prime and fine - Fairy dust). Lastly I fixed it with some pressed powder by Avon (ideal flawless - Light medium) and spray through with Avon makeup fixing spray

A szemsminkhez először az Artdeco szemhéjalapozóját dolgoztam el az ujjaimmal a szemén, azután több paletta (Sleek - Strom, Sleek - Oh so special, MUA - Undressed) színeit használtam fel, hogy egy természetes, rózsás-barna füstös sminket készítsek. Utolsó simításként pedig egy kis pigmentet vittem fel a szemhéj középső részére (Collection 2000 Dazzle me - Sugarplum). Végül az Avon extra lasting szemhéjtussal cicás vonalat húztam és az Avon spectralash szempillaspirállal festettem ki a szempilláit. Az ajkait egy természetes színű szájceruzával kontúroztam (Passion 010), majd erre került egy kis rúzs és szájfény a Avon Rose petal és a Revlon Pink afterglow.
For her eye makeup I applied the Artdeco eyeshadow base with my fingertips, after that I used colours of various palette (Sleek - Strom, Sleek - Oh so special, MUA - Undressed) to create a natural, rosy-browny smokey look. And as a final touch I applied some pigment from Collection 2000 (Dazzle me - Sugarplum) for the center of her eyelids.  For her lower waterline I used a soft pink eyeliner (Passion 017), which gave her brighter, bigger looking eyes. Lastly I draw a wing shape line (Avon extra lasting liner) and I put on some coats of mascara (Avon spectralash). I contoured her lips with a natural colour pencil and finished with two colour of lipglosses (Avon Rose petal and Revlon Pink afterglow).
A körmökre hosszas tanakodás után az Essence Do you speak love árnyalata került, ami egyébként nagyon jól illett Rékához és az aznapi outfitjéhez is. 

Rékának állig érő, normál típusú haja van. Először szerettem volna kivasalni egyenesre a haját egy hajsimítóval, de végül Réka kérte, hogy inkább azt szeretné, hogy göndörítsem be, úgyhogy végül ennél maradtunk. Szerintem nagyon jól áll az arcához a göndör frizura is és kicsit dúsabbnak tűnik tőle a haja.

For the nails I used Do You speak love from Essence (after a long consideration) which suited for her and her outfit so much.
Réka has a chin-length, normal type of hair. I wanted to straighten it with flat iron, but she asked me to add some curls, so finally we did her hair that way which - I think - looks lovely for her face and makes her hair a bit more voluminous.


Miután elkészültünk, kimentünk a Margit szigetre fotózni. A fotókat Kami, a Behind My Makeup blog szerzője készítette. Ismét nagyon szép képeket sikerült összehozni :) Plusz kiderült, hogy Rékának is van blogja (éppen szünetel kicsit), szóval csekkoljátok itt:http://rekablogol.blogspot.hu/
After we finished we went out to the Margit island to take photos. The photos were made by Kami, the author of the Behind My Makeup blog. They came out as beautiful as last time :) Plus it has been found out that Réka also has a blog (she is on break now), so You should check out her blog here: http://rekablogol.blogspot.hu/



 

 
 Réka véleménye az átalakításról:"Nagyon vártam az átalakításom napját, olyannyira, hogy szombaton már fél hatkor felébredtem és azon gondolkodtam, hogyan alakul majd a nap. És hogy hogyan alakult? Nagyszerűen éreztem magam: szerettem az átalakítás folyamatát, azt, hogy bármit kérdezhettem Dalmától, hogy elmondta mit, hogyan, miért csinál. A tusvonal meghúzása és a pirosítás az én mumusaim a sminkelésben: szombat óta már próbálkoztam az instrukciókat követve magamnak is tusvonalat húzni és már kijelenthetem, hogy noha van még hova fejlődni, de lényegesen szebb eredményt értem, mint eddig bármikor. A pirosítók után is bátrabban nyúlok ezek után, mert mint megtudtam, ez sem túl bonyolult a szerencsés arccsontom miatt :). Ebéd előtt (ami nagyon finom volt, és köszönöm) készült el a sminkem és a frizurám, utána még jöhetett a lakkozás és a rúzs, és teljes volt az összkép. Nagyon tetszett, aki a tükörből visszanézett rám. A fotózást is élveztem, bár kezdetben nagyon feszélyezve éreztem magam, mert nagyon nem tudok pózolni, de a végére azért ebbe is belerázódtam (többé-kevésbé). Köszönöm szépen Dalmának és Kamillának, hogy ilyen széppé tették a napomat és azt, hogy ha ránézek az elkészült képekre rögtön mosoly szökik a szám szélére <3"

Réka's thoughts of the makeover: " I anticipated the day of my makeover so much that I woke up at 6 am on that sunday and I wondered how the day would turn out. And how it turned out? I felt great: I loved the whole process, that I could always ask from Dalma that what she is doing and why. Drawing eyeliner and applying blush were my 'boogeys' in doing makeup: so since that day I tried to re-do it and I can say it works and I did better job than before even if there is room for improvement. And I also like to apply blush since I know it is not a big deal since I luckily have good cheekbones for that :) Before lunch (which was really delicious and I thank for that again) got my makeup and hair done, after that I got the mani and the lipstick to the final look. I really loved what I saw in the mirror. I really enjoy the photography too, but first I was a bit nervous, because I don't know how to pose, but at the end It became better (more or less) Thank You for Dalma and Kamilla for made my day so beautiful and for the smile what's on my face when I look at the photos. <3"
   







 Végül egy kevésbé előnyös közös fotó :)

Finally a not so good photo together :)


CONVERSATION

7 comments:

Megaera said...

Nagyon jól sikerült az átalakítás, szuper lett a végeredmény :)

Andus said...

Szuperek lettek a fotók, és nagyon átjön a hangulat is, és az is, hogy milyen jól éreztétek magatokat! :) Remélem még olvashatok hasonlót Tőled! Nagyon szimpatikus lánynak tartottalak eddig is, de ebben a blogger találkozó is csak megerősíteni tudott! :)

djkaty said...

Gyönyörű lett Réka, a színek és a körömlakk is tökéletes választás volt neki. Jó kis csajos nap lehetett :-)

Réka said...

Már nagyon vártam ezt a bejegyzést :-). Jó volt visszanézni a képeket és feleleveníteni a napot :-) Az átalakítást követően beszereztem az oh so specialt, mesés ez a paletta. Köszönöm még egyszer Dalma az önbizalomtuningot :-)

Kamilla said...

Ó, nekem is nagyon nosztalgikus élmény végignézegetni újra a képeket :))

Anett said...

Nagyon szuper lett a végeredmény! Cuki ez a pöttyös ruci Rékán :)

Anna said...

Nagyon szuper lett Réka sminkje és a pöttyös minta szerintem nagyon illik hozzá. :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...