Good places in Budapest | JEAN CAFÉ Bakery

Jövő vasárnap utazunk Párizsba. Nagyon izgatott vagyok, mert ez a második alkalom, hogy repülőn ülök és még Franciaországban sem voltam korábban. De addig még rengeteg dolgunk van: sok munka, szervezés, tervezés és pakolás (a reptéri szabályok szigorúak :). Az utóbbi időben nagyon elfoglalt vagyok. Ezen a héten ráadásul sok munkát kell megcsinálnom, mert a főnököm jövő héten szabin lesz, így egész héten egyedül leszek. Szombaton megyek a Digital Divas blogger rendezvényre. Este pedig a Belvárosi Fesztivál keretében az Irie maffia koncertre fogunk kimenni.Jövő héten ünnepeljük az első évfordulónkat - ezért mostanra időzítettük Párizst is -, úgyhogy minél előbb meg kéne csinálnom végre a meglepetésemet neki. Az évforduló napján azt tervezzük, hogy a Cserpesben fogunk reggelizni, napközben kitalálunk valami jópofa dolgot, este pedig elmegyünk valami romantikus, elegáns étterembe, mondjuk a Noir et Lor-ba (amit egyébként javasolni tudok, különösen a Cajun lazacfilét spagettivel és chilis rákkal).


Next sunday we are going to visit Paris. I am so excited because this is my second time flying by aeroplain, plus I haven't been in France before. We have so much things to do 'till then: a lot of work to getting done, a lot of organizing, planning and packing (airport rules are serious :). Lately I am so busy with everything. This week I have to work harder because my boss is going for a vacation next week so I'm gonna be alone all week long. This Saturday I'll go to Digital divas blogger/Youtuber conference. At the night we are planning to go to Belvárosi Fesztivál to the concert of Irie maffia band. Next weekend we are going to celebrate our first anniversary - which is the excuse why we are going to Paris this time of the year - as a couple so I am so excited as well and I have to getting done my surprise for my boyfriend asap. I think on the morning we'll go to Cserpes Tejivó for having breakfast there and at the evening go some fancy restaurant like Noir et Lor (which I really-really reccomend to try, especially the 'Cajun salmon with spaghetti and shrimps').
Ebben a szellemben mentünk ma az újonnan nyílt Jean Café pékségbe (Erzsébet krt. 58.). Pár héttel ezelőtt már láttunk róla néhány plakátot, ezért nagyon vártuk már a nyitást. Végre el is készült, úgyhogy elmentünk beülni egy reggeli kávéra és croissontra. Első ránézésre nem tűnik annyira különlegesnek a hely, de nagyon szép, rendezett és hangulatos. Többek között francia édességeket is árulnak (mignon, macaron), de vannak péksütemények is. Magamnak a szokásos cappuccinot kértem egy mandulás croissonttal, a barátom pedig egy hosszú kávét ivott, hozzá pedig egy baracklekváros croissont-t kért.


So in that spirit today morning we went to a new place called Jean Café bakery (Erzsébet krt. 58.). A few weeks earlier we saw some posters about it so we've been waiting the big opening. Finally it's done and open so we went there for having breakfast coffee and some croissonts. At first sight it doesn't look really fancy or special, but it's kinda nice and neat place to start the day. They sell some french sweets like macarons and mignons, but there are a few bakery products such as croissonts. For myself I wanted my regular morning cappuccino and spice that up with almond croissont and my boyfriend ordered long coffee with peach marmalade filled croissont.




Az árak egyébként középkategóriásak, nem olcsó, de azért megfizethető (1530,- Ft-ot fizettük összesen). Azt hiszem a kávé volt a borsosabb, mert a croissont darabja 310,- Ft. De végül az ízről:a baracklekváros egy klasszikus, de nagyon könnyű, friss és ropogós volt. Egyáltalán nem volt száraz. Először mandulás esetében nem számítottan nagy izgalmakra, de belül egy nagyon-nagyon finom és egyedi marzipános ízű krémes töltelék van, de egyáltalán nem olyan erős és édes ízű, mint a valódi marzipán. Nem igazán tudom leírni az ízét, de szerintem nagyon finom volt. Ha itt jártok, mindenképpen próbáljátok ki. A kávé is nagyon finom volt, a cappuccinon szép kemény hab volt. Plusz pont, hogy van nyírfacukor is kitéve.

The prices are in the middle range, not too cheap yet affordable (we paid 1530,- Fts overall). Coffee was kinda expensive (croissonts are 310,- Ft each). But finally about the taste: the marmalade filled croissont was a classic one but really light, fresh and crunchy, not dried out or anything like that. The almond one was excellent and really special. First I thought that almond is just on the top of the croissont but there is a special almond cream inside as well which reminds me of marzipan, but not that strond sweet taste. I really cannot describe but it's so delicious. You have to try it. Coffee was good as well, the cappuccino came with a good foam. A big plus for the white birch sugar. 



A mai outfitem szintén kicsit Franciaországot idézi a csíkos pólóval és a bájos részletekkel, mint a gyöngy nyaklánc vagy a masni a balerinán.

 And here is my outfit of the day which also reminds me of France with the striped shirt and the pretty details like the pearl necklace and the bow on my flats.



  PÓLÓ/SHIRT - C&A
  KARKÖTŐK / BRACELETS - GARFIELD AJÁNDÉK (link)
SZOKNYA / SKIRT - H&M
NYAKLÁNC / NECKLACE - AVON
BALERINA / FLATS - H&M
TÁSKA / PURSE - H&M
ÓRA / WATCH - LORUS
KÖRMÖK / NAIL POLISH - NYC FAITHFUL FUCHSIA

CONVERSATION

9 comments:

Andus said...

Azt hiszem a Digital Divas-on talizunk! :)

Anonymous said...

údejó,már most várom a párizsi beszámolót. :) Mi augusztus végén utazunk Nizzába.

Barbi

Anonymous said...

Párizs biztosan csodás lesz :) Azért a reptéri szabályok nem annyira vészesek ;) Két lényeges pont van, figyelj a táska méretére amit fel akarsz vinni magaddal a gépre és folyadék ne legyen a kézi poggyászodban,max 200ml.

Csipkelány said...

Köszi :) Andus : de jó!
Amúgy repültem már, 5 napra kézipoggyásszal, szóval tudom a szabályokat :D Csak sok szervezés, agyalás lesz. Amúgy én úgy tudom, hogy 1 litert lehet vinni, 1 dl-es mennyiségekben maximum egy átlátszó tárolóban. Szóval a 2 dl-t biztosan kidobják. De már ezeket tudom :) Ez nem gond:)

Kamilla said...

Én is megyek szombaton a Digital Divas-ra! :) Ezt a helyet pedig nekem is meg kell néznem magamnak :))

Bar- BeautySaleBlog said...

.hu de csini vagy :) Erezzetek jol magatokat Parizsban, lesz mit nezni boven!

Unknown said...

Nagyon csini vagy, először azt hittem levágattad a hajad, de észrevettem, hogy csak elbújtak a hosszabb tincsek! :) A karkötődért odavagyok.. :O sajnos nem vagyok pesti, nem tudok elmenni az üzletbe, amit belinkeltél, majd rákeresek ebay-en, hátha van hasonló, mert nagyon tetszik!!! :)
Érezzétek jól magatokat! :)

SophiEl said...

Nagyon csinos vagy. :)
Pont tegnap találtam egy nagyon hasonló helyet a környékünkön, az is most nyitott. Ha a Körúton járok, meglesem majd ezt is, kíváncsi vagyok.
Érezzétek jól magatokat Párizsban!

Unknown said...

Tetszetős blog és kreatív tartalom. Én is jártam a Digital Divas-on úgyhogy kiváltképp tetszett ez a legutóbbi bejegyzésed.

Ha gondolod te is nézz be hozzám és hgyj egy kommentet, vagy ami jólesik. Itt megtalálsz: http://szepsegpotty.blogspot.sk/
További eredményes blogolást:)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...