Inspiration - Wedding


 Mióta hivatalosak vagyunk két esküvőre is a hónapban, akaratlanul is elkezdtem inspirációt gyűjteni az álomesküvőmhöz, hogy milyen is lenne, ha most kellene megterveznem ( még nincs itt az idő, haha). Azt hiszem minden kislány úgy nő fel, hogy álmodozik a nagy napról, ami - ahogy az idő telik - időről időre változik egészen addig, amíg meg nem kérik a kezét és valóban eljön az ideje a "valódi esküvő" megtervezésének. Én itt még nem tartok, de a közelgő esküvők nyomán én is gyakrabban eresztem szabadjára a fantáziámat, hogy milyen is lenne az én (vagyis mi) nagy napom (napunk). Ebben a posztban azokat a főbb dolgokat gyűjtöttem össze, amelyek az én álomesküvőmet ihlették.

Since we are invited to two weddings this month, I randomly started to collect things and ideas about my dream wedding if it would be soon enough to plan it (but it is not yet, haha). I think every little girl grow up like dreaming about her wedding day which - as the time passes - changes a bit time after time until she finally get proposed and ready to plan the "real wedding day". So I'm not on this road yet, but quite often I dream about how it would be, so in this post I give you the essentials of my dream wedding. 


A STÍLUS | THE STYLE

Mint nagy Anna rajongó mindig is imádtam a régi, vintázs stylust és azt a fajta életérzést és szabadságot, amit ez közvetít. (Igen, amikor tinédzser voltam, vissza akartam menni az időben, hogy abban a korban éljek) Néhány éve ez a stílus különösen népszerűvé vált 'vintage' kifejezés alatt. Szóval az én tökéletes napom egy rusztikus-vintage stílusú esküvő lenne, minőségi, de tiszta és friss anyagokkal, amelyek a természetet idézik.

As a big fan of Anne of Green Gables I always loved the old, vintage style and the feeling that kind of freedom and living. (Yes, when I was a teenager I wanted to go back in time to live in that age) And a few years ago it became very famous under the name of 'vintage'. So my perfect wedding would be a rustic-vintage kinda style with high quality but pure and fresh accessories, connected to the nature.

A RUHA | THE DRESS

A ruha nálam csipkés és egyszerű. Nincsenek benne húzások, ráncok, feltűzések. Nagyon tetszenek a test vonalát követő darabok, bár nem tudom, hogy ezek az alakomon mennyire állnának jól. Ez majd idővel kiderül, mindenesetre ez az álomruha. 

The dress for me is decorated with lace and it is quite simple. No ruffles and pin ups. I really love dresses which follows the curve of the body, but I'm not sure this would look good on my shape or not. I'll found out when the time comes, but anyway this is my dream dress.







A CIPŐ | THE SHOES

A cipő tekintetében még vannak kétségeim. Vagy a ruha színéhez illő vagy egy türkizes, mentás, kékes árnyalat, amin gondolkodom (mert ugye kell valami kék). Ez idővel eldől. Mindenesetre valami csinos, masnis vagy strasszos darabot szeretnék.

I'm not sure about the shoes yet. I would choose a colour that matches to the dress or something turqouisy, minty, blue colour ('cause you need something blue you know). It is gonna be somehow then. But I want something pretty with a bow or a rhinestone decorated one.
 



A FÁTYOL | THE VEIL

Nagyon tetszik a csipkeszélű földig érő fátyol, de nem tudom, hogy egy ilyen egyszerű ruhához hogy mutatna. Ugyanakkor a swinges buli alkalmával nagyon megszerettem ezt a kis fejdíszes tüllös megoldást, ami szerintem illik is hozzám, ezért erősen gondolkodom, hogy valami ahhoz hasonló lenne a megfelelő (mellesleg anyunak is ilyesmi volt anno). 

I really like the floor length veil with lace on the edges, but I'm not sure it would be okay with the style of the simple dress. But since the swing party we had I'm really into the birdcage veil style, which I think suits me quite well, so I'm definitely thinking about get something like that (plus my mom had similar one on her wedding day too).





A CSOKOR | THE FLOWERS

Pár éve eldöntöttem, hogy nekem bizony zöld-fehér csokrom lesz tele a kedvenc virágaimmal. Mindenesetre azt tudom, hogy romantikus, szertelen és sokféle virágból álló csokrot szeretnék sok zöld levéllel. 

A few years ago I decided that I'm going to have a green-white bouquet filled with my favourites flowers. In any case it is have to be romantic from many types of flowers with a loads of leaves.






A DEKORÁCIÓ | THE DECORATION

A dekorációt illetően természetesen a témának és a csokornak megfelelő színeket képzeltem el, sok-sok fényfüzérrel és mécsessel. Ami az asztalokat illeti, mindenképpen kerek asztalokat szeretnék. Az egész dekoráció elegáns, letisztult lenne egy kis rusztikus beütéssel.

The decoration would be the same as the style and the colours like the bouquet, with many ligh garlands and tealights. About the tables I'm sure I want rounded tables, 'cause I like that more. The whole decoration would be elegant and pure with a rustic twist.




 



A VŐLEGÉNY | THE GROOM

A vőlegény ruháját illetően természetesen öltöny vagy szmoking lenne megfelelő, színben pedig sötétkék, csokoládébarna, de szóba jöhet még a világos bézs vagy a szürkéskék is. Nyakkendőben nekem a hagyományos és a csokornyakkendő is tetszik.

The suits of the groom would be a traditional suit or a tuxedo. About the colours I prefer navy, chocolate brown and I also like beige and greyish blue too. I like the regular and the bow tie too.



A TORTA | THE CAKE

Ami a tortát illeti elsősorban a külsején gondolkodtam, ami valami egyszínű, elefántcsontszín lenne csipkés azonos színű díszítéssel. Esetleg lehet rajta virágdísz is, de ehhez nem ragaszkodom.

About the cake I already thinking about the look, not the taste, what would be an ivory colour with the same coloured lace details. Perhaps would be decorated with some flowers,but I don't insist.


Ez az én álomesküvőm. Nektek hogy tetszik? A tiétek milyen lenne? 
So that is my dream wedding. How do you like it? How yours would be?






CONVERSATION

9 comments:

Boglárka said...

Nagyon szép képeket tettél közzé,szurkolok,hogy a vágyból valóság legyen a közel jövőben,mert azt az érzést,amit az nap érez a pár,és nem csak a menyasszony,igenis a vőlegény is,biztos vagyok benne,hogy érzi annak a napnak a jelentőségét,hogy nem csak egy papír,és nem csak a meghívottak megvendégeléséről szól a nap,mert nem...szóval azt az érzést,mindenkinek meg kell élnie az életben 1x!Szurkolok!!!
Ami az én álom esküvőmet illeti,már túl vagyunk rajta,álom volt tényleg,barnával és baba rózsaszínnel ,sok orcideával,liziantusszal,hortenziával,ágas-üveggömbös benne orchieás díszekkel,gyertyákkal,fényfüzérekkel,szuper idővel,csodálatos férjjel,igazi falusi,mulatós ,hagyománytisztelő lakodalommal.Az én vágyam teljesült ;)

Csipkelány said...

Gratulálok! :) IDővel eljön az enyém is, ezen nem aggódom :) A hortenzie nekem is az egyik kedvencem. Gratulálok nektek és sok boldogságot továbbra is :) MIkor volt a nagy nap?

Megaera said...

Nagyon tetszik ez a romantikus, rusztikus vintage stílus, aminek a jegyében tervezed az esküvőd, szerintem tökéletesen illik hozzád, és a ruha is :) Nekem álomszerűen szép volt anno az esküvőm, mi lila-fehérbe öltöztettünk mindent, úszógyertyákkal csináltunk hangulatvilágítást és rengeteg szolid, bohém, mezei hatású virággal dobtuk fel a dekort. Szóval az enyém amolyan rusztikus-elegáns és romantikus volt. Anne-t egyébként én is imádom, hatalmas rajongója vagyok, nem tudom megunni a filmeket! könyvből még csak az elsőt olvastam, de tervezem beszerezni a többit is.

Csipkelány said...

De jó! Zsófi barátnőméknél is lila -fehér lesz a lagzi :) Kíváncsi vagyok már nagyon. Épp ma megyek a koszorúslány ruha próbára, ami szintén lila :) Biztos nagyon szép volt a tiétek is! Gratulálok és nektek is sok boldogságot. Amúgy én még az Anne könyveket nem olvastam, félek, hogy a könyvből épített illúzióimat lerombolná :D

Csipkelány said...

Vagyis a filmből... na :D

Anna said...

Azt kell hogy mondjam, 100%-ig megegyezik az ízlésünk mindenben. :D Nekem is az ilyen ruhák, stílus, csokor, frizura, torta tetszik legjobban. :) Szerintem hozzád nagyon jól illene ez a stílus és miliő, ami a képekből árad. :)
Anne pedig... <3 Tegnap épp Váratlan utazást néztem és arra gondoltam milyen szívesen élnék abban a korban. :D

Boglárka said...

Köszi :)
A miénk 2011-ben volt!
http://bogikablogja.blogspot.be/2013/07/julius-30.html :)

Unknown said...

Lehet, h furcsa, de belőlem annyira hiányzik ez a rajongás, és izgatott várakozás az esküvőnkkel kapcsolatban... Inkább a vőlegényem az, aki be van sózva :)
Persze, elképzeltem milyen lenne az ideális esküvőm, de az annyira sok pénzbe kerülne, h egyszerűen nem éri meg (és itt nem kell semmi extra dologra gondolni, nem vágyom hintóra, galambokra, és milliós ruhára). Valahogy úgy vagyok vele, mint Carrie Bradshaw: puccolhatunk egy ötszázfős álomlagzival, de a vége mindig az, h valójában sokkal jobb egy meghitt, pár emberes szertartás.
A lényeg ne vesszen el.

Bridal Mirage said...

Azt a nagy lyukú tüllös fejdíszt Birdcage-nek hívják.
Egyébként tetszik az oldalad
Erika

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...