Coffeehouse

 Mint tudjátok nagy kávés vagyok, imádom az ízét, az illatát, főleg, ha jó kávéról van szó. Megmondom őszintén én nem igazán vagyok elájulva a nagy kávéláncoktól (Starbucks, Costa coffee), mert általában csalódtam bennük. Az egyik kedvencem a Frei Café, ahol elérhető áron kaphatóak fair trade kávékülönlegességek. A másik nagy kedvenc a McCafé (illetve alapvetően a McDonald's kávéi), amik szintén nagyon finomat és elérhető áron kaphatóak. Nemrég viszont kipróbáltuk a Californian Coffee Company-t, ami amolyan átmenet, viszonylag csendes, nem annyira lengi körül az internetes hype, nem az a tipikus "menő hely", mint pl. a Starbucks, ahol szinte csak a pohárért jár az ember, hogy feltehesse instára. A kávéjuk is nagyon finom és maga a kávéházi hangulat is nyugodt és barátságos. Legutóbb a párommal mentünk el a Teréz krt-on lévő üzletükbe, ahol én kipróbáltam az őszi almás lattét (modjuk ez pont csalódás volt, viszont a cappuccinojuk fincsi), a párom pedig americanot ivott, ahogy általában.


Körömlakk - KIKO 363, Golden Rose Carnival 01
 Mivel már beköszöntött az őszi hűvös idő, így volt alkalmam az új kockás sálamat is felavatni, amit az Árkád napokon vettem meg a Reservedben. Nagyon puha és meleg, tökéletes lesz télre is. Ráaádásul elég neutrális színekből áll, így szinte mindenhez fel tudom venni. 

Pénztárca - Chimpex Diszkont
Napszemüveg - Rossmann


Rúzs - Rimmel - Tower of mauve

Telefon - Sony Xperia V (white)

CONVERSATION

9 comments:

Audrey80 said...

Kicsit sajnálom a pénzt kávéházra, egy cukrászdába szoktam járni évente párszor, ott a legfinomabb a jeges kávé. Amúgy megelégszem az itthoni Dolce Gustóval, bár abból is a dupla kapszulásak a finomak.

anna689 said...

Legtöbbször a barátnőmmel szoktunk ennek a láncnak valamelyik kávézójába beülni. Tényleg kellemesek a helyeik, és sokkal szellősebbek, mint a Sb üzletei.
Én pl az utóbbi időben Chai latte-t szoktam venni, nyilván a Starbucksban is ugyanúgy Monin szirupból készítik, itt kb 40%-kal olcsóbb. Amúgy a Starbucksban ki nem állhatom, h elkérik az ember nevét, aztán az esetek felében vmit elírnak benne, meg az a kötelező mosolygós fej...

anna689 said...

@anna689

Még annyit, a Freit és a McCafét én is szeretem. McCafé-ban édeskettest (450-ért egy kis cappuccino + csokis keksz nagyon megéri) és forró csokit szoktam venni (kategóriájában talán a legolcsóbb). Frei-ben meg percekig böngészem a kínálatot, annyi ínycsiklandó különlegességet találni náluk.:)

Rita said...

Én is nagy kávés vagyok és a családom is :) Bár ami igaz az igaz, hogy én otthon készítem, szemes vagy őrölt kávékból, már vagy 20-25 különböző kisebb nagyobb márkát próbáltunk, és eddig még azt hiszem nincs meg az igazi :) De nem is bánom mert imádunk kísérletezni! Általában hosszú kávét vagy melanget iszom ha valahová betérünk vagy pedig nyáron frappét, főleg Görögországban :)

Barbi (Beauty & Glamour Blog) said...

Én nem szeretem a kávét, viszont a sálad nagyon tetszik! Múltkor bementem két Reserved-be is, de nem volt :(

Anett said...

Starbucks-ban egyszer voltam a barátnőmmel, kb 2 percet töltöttünk bent és megállapítottuk nem nekünk való a hely. A pulthoz sem lehetett odaférni a sok középiskolás/egyetemista rendkívül fontos és hipertrendi fiataltól. Én jobban kedvelem az olyan helyeket ahol le lehet ülni és szépen elbeszélgetve el lehet tölteni egy fél órát. A Frei cafe a kedvencem, tetszik a hangulata is. Meg azok a cukrászdák a jók még ahol jó a süti és a kávé is jófajta és nem csak presszó meg kapucsínó van.

Anonymous said...

Én akkor voltam starbucksban amikor megnyitott, és mivel késő du. mentünk inkább forrócsokit kértem. Életemben olyan rossz forrócsokit nem ittam még, meg se bírtam inni és hányingerrel jöttem ki. Azóta egyszer ittam még kávét londoni starbucksban, de azt se tudtam meginni, valami karácsonyi kiadású volt, de szörnyű, pedig a leírás alapján annyira finomnak tűnt. :(
Noémi

Csipkelány said...

Audrey80: Én is általában otthon kávézom, de néha jólesik máshol is egy-egy különlegesebb.

Anna689: Igen, mindenki a neveket fotózza :D Mekiben ez a csokis keksz nekem annyi nem jön be, de a Cappuccino finom, bár a sima mekis is (nem cska a McCafés)

Rita: Üdv a klubban :) Imádom én is :D

Barbi: Sajnálom, lehet, hogy már elvitték mindet. Amikor én vettem, akkor is kb 3-4 db volt csak :/

Vattacukor: Egyetértek :)

Névtelen:Forró csokit kevés helyen ittam jót, sajnos. Az otthoninál szerintem nincs jobb. Bár hallottam valami csokis helyről, ahol finom állítólag (bár elég drága is).

Anonymous said...

Ez a bejegyzésed is nagyon jó lett:) Szerintem is a Mekis kávé a legjobb. A Starbucks nekem egyáltalán nem jön be, valahogy nem ízlik. (bár csak 2-szer probáltam). Pár éve a Costa volt a kedvencem, de az utóbi időben mindig hideg volt a latte és iszonyatosan drága lett.

Most már szinte csak otthon iszom (néha még a mekiben a karamellás lattet is) Nespresso kapszulás kávét. Olcsóbb is és jobb is, meg a mennyiséget és az arányokat is be tudom állítani :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...