2. nap - Almanap

 Ma almával folytatom a diétát. Nem vagyok kimondottan az az almaevő típus. Megeszem, de van, amit jobban szeretek.



Az alma jó hatással van az emberi szervezetre. A csecsemők első táplálékai közt is szerepel, ráadásul bizonyítottan hatásos mind a hasmenés, mind a székrekedés ellensúlyozására. Ezt a kedvező hatás a pektinnek köszönhető, amely megköti a toxikus anyagokat, és védőréteget képez a belek nyálkahártyáján.
Az alma C-vitamin tartalma közepes, azonban jelentőségét az adja, hogy az almában található más egészségmegóvó és gyógyhatású anyagok a C-vitaminnal együtt sokkal aktívabbak! Az almában a C-vitamin zöme a héj alatti húsrétegben található, tehát az almát a héjával együtt érdemes fogyasztani.
Az sem mindegy, hogy milyen színő az alma, hiszen már tudományosan bizonyított tény, hogy minél pirosabb egy alma, annál több benne a C-vitamin.
A C-vitamin mellett jelentős még a gyümölcs karotin, valamint D-és F-vitamin tartalma is. Ásványi anyagok széles skálája található az almában: kálium, bór, cink, mangán, fluor. Ezek a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagok elsősorban egészségünk megóvásában játszanak fontos szerepet. A bélgyulladást gyógyítja, pektin tartalmánál fogva csökkenti a vér koleszterin szintjét. (Forrás: http://vitamin.tutilap.hu/2009/alma-mint-vitamin-forras)


A nap kicsit fáradtan indult, pedig ismét aludtam 7-8 órát. Délutánra ma is meguntam az almaevést, nagyon vágytam valami másra. Fel tudtam volna falni legalább egy lovat :) Eljátszottam a gondolattal, hogy a mai napba beleteszek egy töltött-sült almát mindenféle maggal, de végül úgy döntöttem, hogy inkább nem. Abban a kalória is több és a magok nem tudom mennyire javítanának a bőröm állapotán.Végül este úgy döntöttem csinálok egy adag almaszirmot, fahéjjal megszórva (sütőben). Hát az első adagot sikeresen szénné égettem (ki gondolta, hogy olyan hamar sül...:), de a másodiknál jobban figyeltem. A fahéj úgyis ajánlott a diétákban. 

Azt hiszem, ez volt a legrosszabb nap, szerintem ezután csak jobb lesz. Este 8-9 körül már elég álmos és fáradt voltam (kávé továbbra is kilőve, fekete teát sem iszom), az éhségről nem is beszélve (nem kívántam annyi almát, ami kellően eltelített volna). Amúgy a teákat sem kívánom, magában elég borzasztó ízük van. Bár azért megittam egy vaníliás roiboost, az elég tűrhető volt. 

Következő nap: sütőtök 

CONVERSATION

5 comments:

Anett said...

Hú az almaszirmot hogyan készíted? Még sosem próbáltam otthon de jól jönne egy jó leírás :)
Nekem tegnap gyümölcsnap volt, egész jól bírtam bár négy körül olyan émelygés jött rám hogy kénytelen voltam pár szem mandulát bedobni :)

Csipkelány said...

Csak simán felszeletelem, ráteszem sütőpapírra és 180-200 fokon megsütöm. Én megszórtam egy kis fahéjjal is. De amúgy sajnos nem pont ugyanolyan :)

Anett said...

Köszi :)

Thündérke said...

Kitartás ! :)

Bogi Vrg said...

Mostanában elég sok almát ettem, de most le kell mondanom róla, mert savasít. De a szirmot majd kipróbálom, ha jobban leszek :-)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...