Termékek, amik nem váltak be

 Nem szoktam negatív véleményt írni termékekről, de most összeszedtem néhány olyan dolgot, ami nem nőtt a szívemhez. 

 Elsőként az AVON advance techniques barna hajra való öblítés nélküli balzsamjáról szólnék pár szót. Alapvetően nem rossz ötlet, hogy öblítés nélküli terméket használjunk, mert kevesebb macerával tartósabb és látványosabb eredményt lehet elérni, de ebben az esetben ez szerintem nem igazán jött össze. Nagy nehezen ugyan elhasználtam a tubust, de a krém eléggé ragacsossá tette a hajamat, emiatt nagyon ritkán vettem elő. Próbáltam más termékkel vegyesen használni (összekeverni) és érdekes módon azt tapasztaltam, hogy az egész összetúrósodott :S Úgyhogy ezt biztos nem venném meg újra.


Következő szintén Avon termék a sült alma illatú testpermet. Alapvetően elég jók a testpermeteik, bár az illat -nem parfümről van szó- nem túl tartós, de egy meleg nyári napon tökéletes... lenne. Merthogy ennek semmi köze a sült alma illatához. Valami édes émelyítő, furcsa szagot kapott a termék, amit nem szívesen fújok magamra. (Más illatban bevált termék: pl. ibolya és licsi, sárgadinnye.)

 Következő az Avon Shine Attract rúzs Caressing Coral árnyalatban. Az alapvető elgondolás nem lenne rossz, de az eredmény nem túl meggyőző. A külső áttetsző rész sokkal keményebb a belsőnél, emiatt teljesen másképp viselkedik a két komponens, nehéz őket szépen összedolgozni, arról nem is beszélve, hogy a szám szélét csak nagy műgonddal tudom úgy kifesteni, hogy ne kenjem össze a bőrömet is. Másik lehetőség, hogy úgy használjuk, mint egy ajakápolót, akkor ugye nem annyira kell odafigyelni, hogy a szín erőteljes és intenzív legyen, de azt gondolom, akkor viszont nem éri meg az árát. Hiszen közel 1500,- Ft-ba kerül. Ennyiért pedig nem veszek ajakápolót, köszönöm. 

 Szintén nem szerettem meg a L. A. Colors szájfényeit. A színük fantasztikus, erősen pigmentált és viszonylag tartósak is. Egy bajom van velük: iszonyúan ragadnak és azt utálom.

Szintén nem szerettem meg az Avon SuperShock Vivid folyékony szemfestékét. A helyzet az, hogy akárhogy próbáltam, nem tudtam szépen eldolgozni. Ha egy vonással vittem fel a szemhéjamra és hagytam megszáradni, akkor borzasztó hülyén és eldolgozatlanul nézett ki, ha pedig próbáltam építgetni, akkor annak az lett az eredménye, hogy a nedves szivaccsal leszedtem az előző réteget és ahelyett, hogy ráerősítettem volna, csak foltossá és hiányossá varázsoltam az egészet.

 Balról jobbra: Avon Shine Attract rúzs (Caressing Coral), L.A. Colors szájfények, Avon SuperShock szemfesték

Nagyon megörültem, amikor megláttam az Avon freshest pure termékcsaládját, gondoltam pont jó lesz a problémás bőrömnek nyáron, mivel matt végeredményt ígér. A termékcsalád többi  tagjával semmi problémám (sőt!), de a gél állagú krém szerintem borzalom. Jó illata van, kellemes az állaga is, felkenem és érzem, hogy jóleső hűvös érzés tölt el...csak éppen 10-15 perc múlva is egy ragacsos bevonatot érzek a bőrömön,ami számomra korántsem jelent matt eredményt. Szóval nappalra, smink alá ez a termék szerintem tökéletesen alkalmatlan (pedig nekem nem zsíros a bőrtípusom!). Valószínűleg éjszakai krémként fogom elhasználni, esetleg más olyan helyen (hát, kar, vállak), ahol pattijaim vannak, hátha segít rajtuk.

Végül két szempillaspirált is hoztam az Avontól, amiről már korábban is írtam röviden. Az egyik a Super Extend, a másik pedig a Super Extend Extreme. Amellett, hogy a végeredménytől sem vagyok elájulva, a legfőbb problémát számomra a sörték okozzák. Borzasztóan szúrós, hegyes feje van mindkettőnek. Szerintem ez a képen is látszik. Nem szokásom belenyomkodni a szemembe a szempillaspirált, de mivel igyekszem egészen a tövektől jól befesteni a pilláimat, óhatatlanul hozzáér a bőrömhöz, szememhez a kefe. Ezek pedig olyan szúrósak, amilyet még nem láttam. :( Nem venném meg újra az biztos (még akkor sem, ha csodás eredményt produkálnának.De még csak az sem.)

Nektek milyen termékek nem nyerték el a tetszéseteket? Mit csináltatok végül ezekkel?

CONVERSATION

13 comments:

Mariann said...

:) Jó kis post, köszönjük! Hasonló élményeim vannak az avon termékekkel :S

Egyébként a gél krém kifejezetten esti verzió, de van nappali változat is. Nekem bejött, van benne fényvédő és tényleg mattosít.

Viktória said...

Hát igen, kell olyan poszt is,ami arról szól mi nem vált be. Nekem sajnos AVON termékekkel csak rossz tapasztalataim vannak, egyedül körömlakkokat használok. Mást nem bír se a bőröm,se a hajam...semmit sem.

Thündérke said...

Elég furán néz ki a rúzs :S Nekem is hasonló a véleményem az Avon termékekről... van jó termékük az tény, de a legtöbb dolog amit kipróbáltam tőlük elég kaki volt, alig vártam , hogy elhasználjam.

Anonymous said...

Az ilyen folyékony szemfestékekkel csak a gond van... esetleg más ecsettel próbáltad?

LittleMucli said...

Köszi,hasznos volt számomra a bejegyzés. Most akartam pár dolgot rendelni az Avonból,de meggondolom. Mindenhonnan ők folynak,ami nem azt jelenti,hogy a termékeik csúcsszuperek. Egy bőrradírjukat használtam régen,de megújították és rossz lett az is. :(

Anonymous said...

Hát igen... ha valaki az AVON-tól rendel, nagyon meg kell gondolja hogy mit. A mi AVON tanácsadónk a smink termékeket egyáltalán nem ajánlja. Nekem az AVON nailwear pro+ körömlakk nem vált be, egyszerűen borzalom felvinni, nem terül egyenletesen, egyáltalán nem tartós, viszont tény hogy gyorsan szárad. Máskor vettem a hajamra sampont, és kétnaponta meg kellett mosnom, mert mindig bezsírosodott tőle a hajam.

Anett said...

Kellenek az ilyen posztok is az biztos!
Van egy Elf krémes szemfestékem ami hasonló eredményt produkál mint ez az Avon :( Ezekkel a termékekkel én sem sok mindent tudok kezdeni, a krémeket el lehet használni mondjuk ahogy írtad is, én így fogyasztottam el egy zsíros arckrémet a lábamra, oda tökéletes volt :)

Bellala said...

Ezzel az Avonos krémmel én is befürödtem. Most a Sensitive Botanicals-t használom, ami végre bevált. Krémes szemhéjfestéket nem veszek már évek óta, nekem mindig csúszik-mászik a szemhéjamon, és minden pici ráncoskában megül.

Njoythestyle said...

Szió! Drogériában dolgoztam anno és a főnöknőmtől kaptam a tippet arckrémekkel kapcsolatban: éjszakai krém mehet nappalra, de fordítva soha, mert a nappali krémben a fényvédőtől kezdve olyan aktív anyagok vannak, amelyek éjszaka kikészítik az eredetileg pihenni akaró bőrt. Szóval én a nyak-mellkas-váll kombóra gondoltam hogy ide használd el, az arcbőrt kíméld inkább éjszakára :)
Pusza: Reni

Csipkelány said...

Ezt én is hallottam már! De azért köszi. Azóta nem használtam a krémet.

Anonymous said...

Szia ! :-) Na, megérkeztem a frissebb posztokhoz is !
Szerintem máskor is nyugodtan írj "negatív" véleményt termékekről, így legalább mi megmenekülünk a felesleges pénzkidobástól. :-)
Az AVON smink- és bőrápolási termékeiről évekkel ezelőtt leszoktam, nem sznobizmusból, hanem igen érzékeny a bőröm és szinte csak natúr- vagy babakrémeket tűr meg (abból sem mindegyiket).
Nekem a L'Occatine okozott hatalmas csalódást. Sok-sok terméküket kipróbáltam, de a mandulás-olajos tusfürdőjükön kívül szinte mindegyik elajándékozásra vár. De volt olyan (egyik hajbalzsamuk), amivel lazán megcéloztam a kukát. Csodás csomagolású vegyibombák - horrorisztikus áron. Esztétikai élményen, vagy fürdőszobai dekoráción kívül másra nem nagyon jók...
Egyébként a Solutions krémet miért nem adod vissza a tanácsadónőnek ? 3 hónap a garancia, bármelyik krém vagy kence visszaküldhető az AVON-hoz.
Üdvözlettel: Marcsi

Csipkelány said...

Érdekes, sokáig vágytam L'Occatine termékre, de az ár visszatartott. Most már annyira nem is hiányzik :) Amúgy anyukám a tanácsadónő :) Annyira nem rossz a krém, hidegebb időben elhasználom. Igazából lusta vagyok küldözgetni :D

Anonymous said...

OK ! :-)
Óóóó, rajtam is évekig tartó vágyakozás után tört ki a L'Occitane dili. Berontottam hozzájuk és össze-vissza vásárolgattam hónapokon keresztül. Ne kérdezd, miért... :-) Férjem beígérte a hitelkártya elkobzást, de végül jobb belátásra tértem !
Marcsi

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...