Beijinho de coco - Kókuszos csók recept


Pár hete készítettem el a Beijinho de coco (ejtsd: béjzsinyu dzsi koku) brazil édességet. A recept szörnyen egyszerű és kevés hozzávaló szükséges. A végeredmény szerintem leginkább a rafaellora hasonlít, legalábbis ízre. Brazíliában ezeket az apró golyókat szülinapi bulikon, partykon szokták leggyakrabban felszolgálni.



 Hozzávalók:
1 doboz sűrített tej (kb. 400 gramm)
3 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék

A sűrített tejet a vajjal együtt egy lábasba tettem és kislángon 10 percig melegítettem, kevergettem de nem forraltam!
Átöntöttem egy tálba és hűlni hagytam.
 
 Főzés után ilyen sűrű, ragacsos állagú lesz...

Nedves kézzel gombócokat formáztam belőle és a kókuszreszelékbe hempergettem. A végén mindegyik golyó közepébe szúrok egy szegfűszeget. 

Az alábbi videón látszik, hogy milyen állagú kell legyen a főzés végén (bár itt még kókusztejet is használnak, én más recept alapján készítettem):

CONVERSATION

5 comments:

Unknown said...

Jól néz ki nagyon! :))

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Dii said...

Annyira kis gusztik és tényleg milyen egyszerű a recept! Muszáj leszek kipróbálni :)

Anonymous said...

Hi! This post couldn't be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

My page :: Are Hookah Pens Harmful?

IsaBella said...

Nagyon guszta! Mondjuk mifelénk én nem láttam sűrített tejet (vagy csak nálunk nem ilyen tubusban van... nem tudom. :S), de jó lenne elkészíteni, három hét múlva úgyis itt a szülinapom, valamivel fogadni kell a barátokat.^^

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...