Az új szokás

Mindig is nagyon jópofának tartottam, amikor valaki kialakított valamilyen olyan szokást, hogy minden adott időpontban vagy megfelelő időközönként csinál valamit. Pl. minden csütörtökön valahol ebédel vagy valami hasonlót. Valamiért egy ideje én is késztetést éreztem egy ilyen kis szokás kialakítására, de valahogy erőltetni nem akartam, mert az nem ugyanolyan. A lényeg, hogy végül is a költözés alkalmával egyik este a Kisparázsból rendeltünk egy -egy thai tésztát, ami annyira ízlett, hogy elhatároztuk, hogy ezentúl minden hétvégén egyszer ezt fogunk enni és vagy kimegyünk valahova, vagy rendelünk.



Eddig összesen két helyet próbáltunk ki, az egyik a Parázspresszó és az ehhez tartozó Kisparázs, ahonnan mindig rendeltünk. A másik pedig a Pad Thai, aminek vagy egy étterem és egy "Wok2go" verziója is. Mi ez utóbbiban voltunk a Gozsdu udvarban. 

Mind  a kettővel nagyon elégedettek vagyunk, viszont szeretnénk minél több féle helyet kipróbálni, de sajnos a thai ételek egyáltalán nem olcsók, ezért még ehhez képest is igyekszünk az alsó határhoz közelíteni és olyan helyről venni, ahol nincsenek nagyon elrugaszkodott árak. Sajnos ilyenből nem sok van. Ezért körülnéztem az interneten, hogy honnan lehetne esetleg rendelni.

Nemrég hallottam a Foodpanda.hu oldalról, ami a Netpincér.hu oldalhoz hasonlóan összegyűjti a különböző éttermek fogásait, azonban itt külön akciókat is hirdetnek. Még nem rendeltem tőlük, de mindenképpen tervezem, főleg, ha találok valami jó kis thai helyet. 

Ti rendeltetek már a Foodpandától? Van esetleg valami bevált thai éttermetek?

CONVERSATION

8 comments:

anna689 said...

A PadThai-t mi is nagyon szeretjük barátommal, eddig az első alkalmat leszámítva mindig hazavittük, és egy film mellett fogyasztottuk el, de kb 15-20 perc után még ugyanolyan meleg és friss.:) Mindig kérünk bele zöldség mixet, olyan finomak a brokkoli és karfiol fejecskék benne.
A Parázsból egyszer rendeltünk, de nekem nem jött be, pedig direkt thai-t kértem (Pad Ba Mee Luang Kai-t rendeltem - netpincéren keresztül). Te mit ettél? A curry-s rizseiket viszont érdemes kipróbálni, azok finomak.
A Buddha Express-t ajánlom még figyelmedbe, sztem PadThai koppintás, ugyanaz a koncepció, és ugyanaz az ár, viszont ők házhoz is szállítanak. Nekem mondjuk a PadThai lett az etalon (őket próbáltam először:).

Bar- BeautySaleBlog said...

.vicces hogy pont a pad thai-rol irsz, jovo hettol kezdve minimum egyszer naponta biztos ezt fogok enni, 4 heten keresztul :) A pesti arakat nem ismerem, de Bangkokban kb 200 ft.

Csipkelány said...

Anna:kipróbálom, bár én nem vagyok rizses annyira :)
Edit, irigyellek :) Gondoltam, hogy jóval olcsóbb, sajnos itt ennek többszöröse (kb 1500-tól fölfelé).

Anonymous said...

Kérlek, írjatok még a Foodpandáról! Bár gondolom így, hogy csak említetted, és nem szentelnél neki egy egész posztot, kevesebb pénz jár :(

Megaera said...

Nagyon szeretem a thai ételeket, de étteremben még nem próbáltam, általában én készítem el őket itthon. Viszont lehet, hogy majd kipróbálunk egyszer egy ilyen kajáldát, köszi a tippet :)

Unknown said...

Szerintem az égvilágon semennyi pénzt nem kap ezért Dalma :)

Anonymous said...

Papírtigris.hu-ról is érdemes szerintem rendelni. Hasonlít az eredetire, és árban sem vészes. :)

Unknown said...

Papírtigristől én is rendeltem már, és nagyon ízlett! :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...