Alap gardrób férfiaknak

A minap pakolgattam a párom szekrényében a ruhákat és elcsodálkoztam, hogy milyen kevés ruhája van, a pólók egy része is reklámszlogenes, nem kifejezetten tudatosan összeválogatott darab. Aztán elkezdtem gondolkodni azon, hogy bizony összességében a férfiak nem sokat gondolkodnak azon, hogy mit mivel vegyenek fel. Munkába még talán, de azon kívül kevésbé. Ami mondhatni természetes, de legalábbis átlagos. Eszembe jutott az a gyakran hallott női sóhaj "bezzeg a férfi osztályon sokkal jobb cuccok vannak". Sokszor ez tényleg így is van. Így hát eljátszottam a gondolattal, hogy én milyen ruhadarabokból állítanék össze egy alapgardróbot, ha férfi lennék. 
Személy szerint imádom a kék, fehér, barna, indigó és ezek árnyalatainak variálását illetve, ha egy férfin ilyen színek vannak. Nagyon kifinomult, elegáns és időtálló megjelenést kölcsönöz. Itt-ott feldobva egy kis pirossal pedig vagány és naprakész.

Nézzük a legfontosabb darabot, az öltönyt. Akár elvárt munkahelyi viselet akár nem, szerintem minden férfinak szekrényében kell legyen egy. A legjobb ha fekete vagy sötétkék. A halszálka szerintem már divatjamúlt és elég öreges. 

Felsőrészek közül alapdarab egy klasszikus fehér ing, e mellett egy világos kék, ami mindenkinek jól áll, bármihez viselhető (értsd: farmerhez, öltönyhöz is). 


 Érdemes még egy-két kevésbé hivatalos megjelenésű, fiatalos darab beszerzése is, mint ez a piros kockás darab. 

 A hétköznapokra vagy pénteki munkanapokra bőven megteszi egy-egy galléros póló. Színek terén itt is befutó a sötétkék, fehér és akár a kék-fehér csíkos (vízparti nyaralásra tökéletes).

 E mellett ingek alá vagy magában is viselhetők az egyszerű pamutpólók. Ebből is érdemes fehéret, szürkét, feketét, kéket beszerezni. A többi már ízlés kérdése.

 Bár nem minden férfi szereti az ing-pulcsi kombinációt, tagadhatatlanul elegáns és sármos benyomást kelt, így érdemes egy V-nyakú, egyszínű pulóvert is beszerezni. Ez nem csak ing fölé, de pólóval is tökéletes. Egyaránt viselhető öltönnyel, öltönynadrággal magában vagy farmerrel. Bevallom nekem ez az egyik kedvencem.
 A laza hétköznapokra, hétvégére illetve hideg téli napokra a pulóver alá nem árt egy hosszú ujjú pamut felső sem. Színek terén az a lényeg, hogy minden mindennel kombinálható legyen (a férfiak általában nem annyira követik a divattrendeket így érdemes olyan darabokat választani, ami tényleg mindennel passzol és sokáig tudják hordani, ezért fölösleges cicamintás rózsaszín darabokkal tarkítani a repertoárt).
Végül, de nem utolsó sorban egy jól szabott szövetkabát is elengedhetetlen. Célszerű feketében beszerezni.
Alsó részek közül már szó esett az öltönyről, tehát annak nadrágja külön, zakó nélkül is hordható, inggel, pulóverrel. E mellett egy sötét, nem koptatott, egyenes szárú farmer jó szolgálatot tehet. A farmerkék tökéletes, mindenhez passzol, kellően elegánssá tehető, mégis laza.
 Cipők terén azt hiszem két (illetve három) legfontosabb darab van: egy fekete (illetve egy barna) bőrcipő öltönyhöz, elegáns viselethez és egy laza tornacipő farmerhez, utcára.


 Övek terén szintén érdemes két színbe beruházni: a fekete és a cipőhöz illő barna bőröv tökéletes választás.

 Alsóneműk terén a férfiak hajlamosak legyinteni, áh minek azzal annyit foglalkozni, így hát ezekre még kevesebb figyelem jut, mint a többi ruhára, pedig ez is sokat elárul a viselőjéről. A kinyúlt, ütött-kopott, netalán lyukas darabok nem vetnek túl jó fényt viselőjükre (már csak a randizás miatt is érdemes erre odafigyelni). Így hát alapdarab egy pár fekete öltönyzokni és néhány méretben megfelelő (!!!) boxeralsó.

 A fentieken túl érdemes néhány szót ejteni a kiegészítőkről: egy aviátor jellegű napszemüveg, egy elegáns sál, egy (az ingekhez illő) nyakkendő és végül egy elegáns táska az, amit szerintem még érdemes beszerezni.


Mindezekkel egy egyszerű, de nagyszerű, jól kombinálható ruhatárat lehet összeállítani, ami összeszedett, elegáns és kifinomult ízlést mutat. 

CONVERSATION

6 comments:

Dalma ( : said...

:)
Én kiváncsi lennék,hogy neked mit jelent az alapdarabok nőnek! :D

Unknown said...

megnyugodtam. ezek közül a páromnak mindene meg van, talán több is mint amit hord, nagyon szereti ő is (és én is rajta) a pulcsi ing kombinációt. Sőt van olyan pulóvere azt hiszem 3 is ami olyan mint ha ing lenne alatta de csak a gallér van rá varva a pulcsi nyaka alá, szerintem érted mire gondolok. Fekete illetve szürke szövet kabátja is van a fekete pont olyan mint itt a képen. Trikók pólók farik, galléros pólók pulcsik minden mennyiségben. Nos ami a legfontosabb és nem reklámozni akarom de ezek nagy részét a hádá-ba vettem neki, és mindenki lecsodálja róla. A szövet kabátot is bizony. puszi

Bettina89 said...

Ez most nagyon jól jött! Pont most készülünk a páromnak új szövetkabátot venni. :) Viszont én is nagy örömmel fogadnám, ha készítenél egy női alap ruhatárat is. Nem rég kezdtem egy új munkahelyen és az előzővel ellentétben itt elvárt az elegáns megjelenés. Így most be kell szereznem pár jól kombinálható darabot, ami megfelel majd az elvárásnak is. Szerencsére elég közel is áll ez a stílus hozzám, csak eddig a magassarkúkat nem részesítettem előnyben, de már kezdünk megbarátkozni egymással. :D

Anonymous said...

Az alsóneműkön elmosolyodtam, rengeteg fejtörést okozott a férjem, az még nekem jó feleletekkel, de egy ideje rejtélyes módon időnként kicserélődnek a dolgok. :))

Mokuscafat said...
This comment has been removed by the author.
Mokuscafat said...

Jó kis alap gardrób, bár én még bele tenném a fehér, fekete vagy bézs színű rövidnadrágot.
pl: http://www.junkyard.se/Product.aspx?ProductId=49796&ProductDetailId=359424
http://www.junkyard.se/Product.aspx?ProductId=40159&ProductDetailId=286300
http://www.junkyard.se/Product.aspx?ProductId=41754&ProductDetailId=296137

És természetesen titokzoknit, fehéret, feketét.
Amúgy én is kíváncsian váron a női alap gardróbot.
Puszedli :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...