Recipe | Pavlova


Mióta összeköltöztem a párommal egy ideje tervezzük már, hogy áthívjuk a szüleinket vacsira, hogy lássák hol is lakunk. Végül egyik nap az én családom jött el vacsira, úgyhogy jó néhány fogást készítettem, de a legkülönlegesebb ez a Pavlova torta volt, amit most próbáltam ki először. Szerintem nagyon jól sikerült és mindenkinek nagyon ízlett (még nekem is, pedig alapból nem szeretem a habcsókot).

Since we live together with my boyfriend we were planning to invite our parents over to see our apartment and have some dinner. So one day my family came over and I planned so many dishes to cook for that day but the most special one was this Pavlova cake which I just tried the first time. I can say it was delicious and everybody loved it (even me, I don't like meringue). 





Hozzávalók

4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál citromlé 
4 dl tejszín
25 dkg erdei szamóca

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét a citromlével lágy habbá verjük, majd óvatosan elkezdjük evőkanalanként hozzáadagolni a porcukrot (kivéve 1 kanálnyit),  közben folyamatosan verjük tovább a habot, egészen addig, amíg olyan keménnyé, fényessé nem válik, hogy szinte vágni lehet. Az utolsó kanál cukorhoz hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliát, majd lassan, vigyázva  hogy a habot össze ne törjük, beleforgatjuk a habcsókalapanyagba. Sütőpapírra  egy tortaformából kört rajzolunk és ráhalmozzuk a masszát. A sütőt vissza vesszük 110 fokra, majd 60-70 perc alatt megsütjük a tortát, majd az elzárt sütőben hagyjuk kihűlni.A tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük , majd habbá verjük. A keményre felvert tejszínhabbal megtöltjük és a gyümölccsel díszítjük.


Ingredients

4 egg white
25 dkg ground sugar
1 tbsp corn starch
1 tbsp lemon juice
4 dl heavy cream
25 dkg forrest fruits

Preheat the oven to 150 degrees. Mix the egg whites  with the lemon juice and gently add the sugar (except 1 teaspoon),  mixing  the foam, until becomes hard enough. Mix the last spoon of sugar with the starch,  then slowly, making sure that the foam are not broken, mix with the eggwhites. Draw a circle to the baking paper and pour the mass there carefully. Preheat the oven to 110 degrees we then bake the cake for 60-70 minutes, then let the oven closed for 15 minutes until it's cools down. Prepare the cream and pour it on top of the base of the cake. Decorate with fruits.


CONVERSATION

8 comments:

Megaera said...

Nagyon jól néz ki a képeken, de én nem igazán szeretem a habcsókot. Lehet nekem már túl tömény lenne, de ki tudja, még sosem kóstoltam :)

Audrey80 said...

Ez nekem inkább csak látványra jön be, meg a gyümölcsök a tetejéről. Igen, van ember, aki nincs oda a tortáért, az én vagyok, a sütikből is csak az egyszerűbbeket kedvelem, anyám is csak sátoros ünnepekkor sütött, nem is vagyok hozzászokva.

Anna said...

Imádom!!!!! Én a mini verziókat szoktam elkészíteni. :)

Anonymous said...

ú, még nem is hallottam róla, de mindenképpen ki fogom próbálni ;)

Ági said...

Csodásan néz ki. :)

Barbi (Beauty & Glamour Blog) said...

Hú nagyon jól néz ki :)

Nóra said...

de jól néz ki! :)

Csipkelány said...

Amúgy egyáltalán nincs habcsók íze, csak a külseje édes, belül érdekes módon valahogy krémes az egész, nem habcsókízű, én is kételkedtem az elején, de egy fanyarabb gyümölccsel szerintem szuper :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...