Five things to do this month

 "Nobody can go back and start a new beginning, 
but anyone can start today and make a new ending" 
/Maria Robinson/

Ősszel az ember hajlamos egy kicsit befelé fordulni, ami szerintem természetes. Lassan, de biztosan közeledik az év vége, amikor egy kicsit mindenki megáll, hogy számot vessen az elmúlt hónapok eseményeiről, sikereiről és kudarcairól. A legtöbben azt hiszem hajlamosak vagyunk a rossz dolgokra koncentrálni, azokon rágódni, emészteni magunkat, ami aztán felemészt minket és az álmainkat is. Ezekben az időkben nagyon fontos, hogy türelmesek legyünk magunkkal és hagyjunk időt feldolgozni az élményeket, érzéseket és különösen fontos, hogy még jobban odafigyeljünk magunkra, a környezetünkre és arra, amit a lelkünk diktál. Ezek azok az idők, amikor előkerülnek a fiók mélyén évek óta porosodó festékek és ecsetek, újra tollat ragadunk a naplóíráshoz vagy éppen biztonságos menedékre lelünk egy puha takaró alatt egy jó könyv és egy forró tea társaságában. Nem számít ugyanis, hogy mibe kezdünk bele, mi az ami megnyugvással tölti el elménket és lelkünket, csak az számít, hogy teljes lényünkkel belemélyedjünk, elmerüljünk benne és magunkba szívjuk minden pillanatát, hogy aztán újult erővel, leporolva magunkról mindent, felálljunk és menjünk tovább. 

Panni, ezt a posztot Neked ajánlom *_*

 1. Többet festeni és rajzolni. Mindig is imádtam kreatív módon kifejezni magam, de az utóbbi években az egyetem mellett és aztán a "felnőtt életben" ezt teljesen elhanyagoltam, mondván, nincs időm rá. Pedig időnk arra van, amire szakítunk. 
 2. Szeretnék többet olvasni, mert ezt is elhanyagoltam az utóbbi időben. Aztán valahány alkalommal a kezembe kerül egy jó könyv, megfogadom, hogy többet fogok olvasni, mert magával ragad a történet és használnom kell a képzelőerőmet, hogy egy új, nem létező világba csöppenjek és elmerüljek benne.
3. Kiengedni a kezemből az irányítást és nem idegeskedni a dolgokon. Hajlamos vagyok sokat rágódni, ami sokszor kihat a hangulatomra. Ezen szeretnék változtatni.
4. Illatos gyertyákat égetni. Imádom a különböző fantázianeveket, amit kitalálnak a Yankee Candle tartoknak, de ugyanúgy szeretem a karácsonyi, őszi fűszeres illatú párologtatókat is. Nagyon megnyugtató, mert egyszerre hatnak több érzékszervre, az pedig köztudott, hogy minél több érzékszervünkre ható dolgot végzünk egy időben, az annál intenzívebb élményt nyújt. Ha e mellé még egy puha pulcsiba bújunk valami finomsággal és zenét is hallgatunk, az már maga a tökély :)
5. Kialakítani egy nyugodt, inspiráló helyet a lakásban, ahová bármikor visszavonulhatok, ami mindig jó érzés tölt el és ahol feltöltődhetek. Ez jelenleg a sminkes asztalom. Innen születnek most már a blogbejegyzések. Bár még nincs teljesen kész, már most nagyon hangulatos kis sarok lett, karácsonyi égősorral, a falon színes pillangókkal és egy inspirációs táblával a falon. 


CONVERSATION

2 comments:

Panni said...

Köszönöm! ❤

Anonymous said...

Szia! Sminktárolós videó nem lesz valamikor? Olyan hangulatos a tegnapi instagramos kép. :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...