Lovely Material Girl collection - Luxe Girl lakkok

Amikor megláttam a Rossmannban élőben a Lovely Cosmetics Material Girl kollekcióját egyszerűen lefagytam, minden annyira szép volt, hogy percekig toporogtam az állvány előtt azon tanakodva, hogy mit vegyek és ne vegyek meg, ugyanis legszívesebben az egész kollekciót hazahoztam volna. Ezen az érzésen az sem segített, hogy néhány lakk láttán átfutott az agyamon az "Úristen, ez lehet a menyasszonyi körömlakkom" érzés, úgyhogy nagy nehezen kiválasztottam négy árnyalatot és alig vártam, hogy hazaérjek és kipróbáljam őket.

A lakkok csomagolás a Lovelyhoz képest nagyon igényes, gyönyörű arany kupak mutatja, hogy ez bizony valami különleges. Sajnos az árnyalatok ezúttal is csak - egy nagyítóval is alig leolvasható - számmal lettek ellátva, nem kaptak hangzatos fantázianevet.

Két sötétebb (Nr. 1. és Nr. 2.), ősziesebb és két nude (Nr. 4. és Nr. 5.) árnyalatot választottam, mindegyikben sok-sok arany csillám van, úgyhogy egy kicsit ünnepi hatásúak (mert ugye ki nem várja október elején a karácsonyt...).
A Nr. 1. talán a leginkább őszies szín az össze közül, kicsit mályvás barnás árnyalat, benne a már említett arany csillámokkal.
A Nr. 2. felkenve már igazán karácsonyi hangulatot idéz a mély vörösbor színével és benne az arany csillámokkal.
A Nr. 4. egy sárgás tónusú nude, bevallom ez tőlem kicsit távol áll, azt gondoltam picit halványabb lesz.
A Nr. 5. pedig egy klasszikus nude arany csillámokkal, rózsaszínes alaptónussal.


Sajnos a lakkokról a színükön kívül kevés jót tudok elmondani, ugyanis minden más első benyomásra borzalmas. Lehet, hogy én voltam figyelmetlen és valahol írták a lakkokról, hogy nem krém finishűek, de én gyanútlanul ezt vártam mindtől, hát ezt egyiknek sem sikerült teljesíteni. Kezdjük ott, hogy a két világosabb lakk száradást követően nagyon "rücskös", kicsit tapéta hatású finisht eredményezett, amin sajnos a fedőlakk sem segített, ugyanis ez pontosan ugyanilyenre száradt rajta. Ez nem lenne probléma akkor, ha egyrészt ezt feltüntetnék valahol a csomagoláson, másrészt, ha az a gyönyörű csillogás, ami az üvegben látszik megmaradna, de így inkább igénytelennek és gagyinak látszik, mint elegánsnak és különlegesnek. Az alábbi képeken - főleg a kisujjamon - látszik, hogy miről beszélek.
A két sötétebb árnyalat már szerencsére ezt a problémát nem produkálta, először meg is örültem, egészen addig, amíg meg nem száradtak ezek is... mattra...vagyis amolyan félmattra. Az alábbi képen látszik, hogy milyen fedőlakk nélkül. A mellett, hogy matt nem igazán tudtam szépen, egyenletesen eloszlatni, itt-ott felpúposodott, ami szintén nem valami szép látvány. Az alsó képen látszik, hogy fedőlakkal némiképp segíteni lehet a problémán, tehát végül is nincs minden veszve, de azt hiszem egy 700,- Ft-os drogériás lakkért az ember már elvárhatja, hogy ilyen jellegű problémák ne adódjanak, hiszen ezeket egy jóval olcsóbb Essence, Moyra vagy Golden Rose Wow is tudja. 



Összességében csalódott vagyok. Nem tudom, hogy lehet így elrontani valamit, ami ennyire szépnek indult, de ez most a Lovelynak sikerült. Sok odafigyeléssel és alapos munkával talán ki lehet hozni belőlük valamit, de ez vajmi kevés azért az árért, amiért kínálják.  Ti mit gondoltok?

A "Mikor veszed már ki őket és teszel bele engem is a kosárba?" nézés :)

CONVERSATION

10 comments:

PAncsi said...

Kár értük :(
Az egyes és kettes számú színe tetszik, a matt dolog engem nem érdekelne, úgyis mindent fedőlakkal használok, no de ha nem is lehet őket szépen eloszlatni ...
A macsek viszont nagyon cuki! :)

Zsanianya said...

A beharangozód, és az elegáns, ízléses képeid után azt vártam, hogy olyan húúúú de jó lakkok lesznek, de tovább olvasva, és nézve a képeket, maximálisan egyet értek veled, nem nagy durranás, és nem is éri meg az árát. A színek tényleg szépek, főleg a két bordós árnyalat tetszik, de ár-érték arányban egyáltalán nem érné meg megvenni :(

Queen of my mistakes said...

Kár értük, mert szépek. :( A képeid hangulata nagyon jó lett ezekkel a szép virágokkal! :)

Megaera said...

Hát ezek most nagyon nem jönnek be... Az első kettő színe tetszene, ha nem lennének dugig csillámmal, az annyira rontja az összképet :( Kár értük.

Rúzsnyom Niki said...

Az egyes és a kettes nekem is elképesztően tetszik, miért kellett ennyire elrontani őket? :'( A cicusotok egyébként irtó cukiiii :D

Audrey80 said...

Csalódás :( Pedig a borvörös olyen szép.

Szandi said...

Hú, pedig az üvegben olyan ígéretesek voltak! Főleg a 2-es számú tetszik, annyira karácsonyos, de így nem fogom beszerezni. :/

Unknown said...

Kár, az első képeken olyan ígéretesnek tűntek de körmökön látva már alább hagyott a lelkesedésem. Meglepő egyébként hogy a Lovely ennyire "mellélőtt volna" mert az utóbbi időkben mind minőségben, mind a színek sokszínűségében sokat javult szerintem.
Van például egy krémfinishű lakkom tőlük az "új" Nude vonalból, hát az valami ÁLOM!!!!

Kár értük, ezek szerint nem ezek közül kerül ki a "menyasszonyi lakkod" :S

Unknown said...

A 2-es és az 5-ös nagyon bejönne de így nagy ívben el fogom kerülni. Viszont a cica nagyon aranyos az utolsó képen. :)

Sára said...

Én vettem egy pirosat és egy rózsaszínt, nem tudom hogy ugyanezek a színek vannak-e meg nekem is, mert nekem a piros igazi karácsony piros, a rózsaszín meg tökéletes baba rózsaszín. Nagyon jól fed mindkettő, a pirosat tegnap kentem fel, igaz én is meglepődtem, hogy mattra száradt, de azt egy fedőlakkal kompenzátam. :) Nekem felkenni is könnyű volt, én nagyon örültem nekik. A rózsaszínnek különösen, mert két réteg után tökéletes fedést kaptam. Szóval nem tudom... Sajnálom, hogy neked nem jöttek be. :(

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...