Offline is the new luxury


Már egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy mennyire rossz, hogy gyakorlatilag függünk az internettől és a közösségi oldalaktól. A fiatalok nagy része szinte folyamatosan elérhető online és ha valamiért mégsem, akkor azon aggódik, hogy emiatt lemarad valamiről. Bevallom a legtöbb napon miután hazaesek a munkából az első dolgom itthon is bekapcsolni a tv-t vagy a laptopot és miután megnéztem mindent, ami valójában érdekelt még órákig elüldögélek és görgetem lejjebb a hírfolyamokat, hátha valami új még most gyorsan felkerül, amit meg tudnék nézni. 
Az egy dolog, hogy az időm nagy részét értelmesebb dolgokkal is el tudnám tölteni, az pedig egy másik, hogy amikor a párommal együtt csináljuk ezt külön-külön az már inkább szomorú. Persze nem dől össze tőle a világ, ilyen társadalomban élünk, nincs is ezzel semmi gond, de meg kellene találni az egyensúlyt az online és offline időtöltés között. Sajnos nálunk ez elég erőteljesen az online felé tolódott el, ami nem jó.
Többször megfordult már a fejemben, hogy változtatni kéne ezen, de most a Style and blogos lányok legújabb bejegyzése adta meg a végső lökést, hogy bizony ennek most, karácsony előtt jött el az ideje. Ilyenkor mindig előjön a kreatív énem és gyakorlatilag kész szabályrendszert és programot gyártok az ötletből, amit aztán lelkesen előadok a páromnak, aki szerencsére általában nagyon nyitottan fogadja ezeket. Így most közösen úgy döntöttünk, hogy holnaptól kezdve egészen karácsonyig a munkaidő után nem leszünk online (kivéve, ha élet-halál kérdés, hogy valamit megnézzünk), sorozatot/filmet/tv-t csak együtt nézünk és maximum napi egy részt/filmet, ezen kívül pedig igyekszünk majd mással elfoglalni magunkat és különféle programokat kitalálni. Természetesen ezután is meglesz mindkettőnknek a lehetősége, hogy csak magában csináljon valamit, ami nálunk egyébként is alap dolog, mind a ketten igényeljük is ezeket az időket. Annyi, hogy ez most nem lehet internetezés, sorozatnézés vagy tv-nézés, hanem helyettes például olvasás, főzés vagy bármi más.
Már előre látom, hogy nem lesz egyszerű, hiszen ha más nem is, megszokásból folyton nézegetjük az Instát, a Facebookot és a Youtube-ot. Ráadásul én decemberben teljesen rákattantan a vlogokra (Zoella, Tanya), amiket főként este szoktam megnézni, ezek mindenképpen hiányozni fognak, de majd később pótolom vagy reggel készülődés közben nézem őket. Mindenesetre a cél az lenne, hogy több időt töltsük el hasznosan, hogy feltöltődjünk és valóban kikapcsolódjunk. Az alábbiakban olvashattok néhány ötletet, hogy mivel tölthetitek el a decemberi délutánokat.

Olcsóbb

- társasozás
- mézeskalács- vagy sütisütés
- forralt borozás 
- sétálás
- megnézni a karácsonyi fényeket
- meginni egy kávét/teát valahol
- (közös) főzés
- rendszerezés, rendrakás
- dekorálás
- DIY projektek
- olvasás
- habfürdőzés
- baráti találkozók
- játék a házi kedvenccel
- tanulni valami újat

Költségesebb

- korcsolyázás
- mozi
- színház
- wellness nap
Ha van kedvetek, nyugodtan próbáljátok ki és csatlakozzatok Ti is és írjátok meg, hogyan éreztétek magatokat közben.  

CONVERSATION

4 comments:

Audrey80 said...

Nem tagadom, hogy függő vagyok, sok oldal van, amit rendszeresen követek, de egyelőre még ki tudom kapcsolni a gépet :) Ha teendő van, az az első, de míg mondjuk fő a kaja, simán lehet olvasgatni neten, közben a gép kimos, elmosogat. Ha otthon a család, én nem tudok netezni, odajönnek, nekem is több dolgom van.
A felsorolt dolgokat mind csináljuk netezés mellett. Bezzeg, ha mindenkinek lenne külön laptopja, na az betenne az offfine-nak.

Anonymous said...

Nagyon jó ez a cikk! Láttam instán hogy megtörtént az eljegyzési vacsorátok. Arról lesz valami bejegyzés, hogy milyen volt a ruhád/sminked, hogy terveztétek meg az egészet? Nekem nem régen kérte meg a párom a kezem, és teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom most hogyan tovább.

Unknown said...

Én olyan boldog vagyok :))) Nagyon jó lett a cikk, és nagyon örülök, hogy Te is így látod, szuper napokat kívánok Nektek! sok puszi

Unknown said...

That top with the necklace on it is gorgeous~!!

Sugarcandycandy.blogspot.com

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...