Teszt | Ilcsi AHA-kúra

Az Ilcsi termékeket biztosan sokan ismeritek, hiszen nagyon sok kozmetikus dolgozik vele és nagyon sok szuper termék a krémmánián is nagy népszerűségnek örvend. Az egyik ilyen klasszikus a fekete szappan, amiről korábban már itt írtam. Ezúttal egy másik ikonikus termékről, illetve az ahhoz tartozó kiegészítő termékekről szeretnék írni, ez pedig nem más, mint a méltán híres esemény előtti pakolás. Bár a neve kicsit furcsa (nekem mindig az esemény utáni tabletta jut róla eszembe...), de a hatása valóban nagyon meggyőző, úgyhogy a problémás bőrűeknek mindenképpen ajánlatos vele tenni egy próbát, illetve végigcsinálni egy kúrát.
Az esemény előtti pakolás minden bőrtípusra, arcra és testre egyaránt használható, bár a vér- és nyirokkeringés fokozó hatása miatt érzékeny bőrűeknek egy kicsit sok lehet. Hatása elsősorban gyulladáscsökkentő, bőrfeltöltő és bőrmegújító, amit a benne lévő komplex növényi kivonatoknak köszönhetően végez: csengőlinka, dió, zsálya, zsurló, levendulaolaj és paprika található benne. Ez utóbbi adja a jellegzetes vöröses barna színt és a kissé csípő, égető érzést a használata során. Használható bármilyen nagyobb esemény előtt bőrszépítőként vagy kúraszerűen a gyümölcssavas AHA-val kiegészítve. Nagyon fontos, hogy hisztaminérzékenyek ezt a pakolást nem használhatják!

Az AHA-s biológiai hámlasztó peeling szintén bőrmegújító és gyulladáscsökkentő hatású. Az esemény előtti pakolás alá kell felvinni. Ahogy a neve is mondja, ez nem egy klasszikus bőrradír, hanem biológiai hámlasztó, ami sokkal mélyebben hat és nagyon puhává, üdévé teszi a bőrt. A használata után az arcbőr erősen kivörösödik, de ez normális reakció, mert az esemény előtti krémmel együtt beindítja a vérkeringést. A hatását a benne lévő naspolya, szőlő, citromfirok és almakivonatnak köszönheti. A benne lévő gyümölcssav fellazítja a bőrt és segít eltávolítani az elhalt hámréteget, ezáltal segíti a bőr megújulását és vízmegkötő képességét. Rozaceás, aknés, májfoltos és ráncos bőrre kiválóan használható.

Ahogy említettem, a két pakolást együtt, egymásra felkenve kell felvinni a megtisztított arcbőrre, úgy, hogy először az AHA-s pakolást kenjük fel vékony rétegben, majd óvatosan rá a paprikás esemény előtt krémet. A könnyebb lemosás érdekében érdemes egy géz arcmaszkot is ráhelyezni, bár én ezt annyira nem szeretem. A hatóidő - bőrtípustól függően - kb. 30-40 perc. Használható alkalomszerűen is, azonban érdemes ilyenkor, télen elvégezni egy kúrát: az első három alkalommal minden második nap, az azt követő két alkalommal minden harmadik nap és az utolsó alkalmat három nap kihagyással érdemes felkenni. Ezt követően kozmetikus javaslatától függően hetente-kéthetente érdemes elővenni. Azért fontos a téli hónapokban alkalmazni, mert fényérzékennyé teheti a bőrt, így télen a kisebb UV sugárzás nem okoz kárt a bőrben. Mindenképpen érdemes azonban mellette fényvédőt is használni! 


Két kiegészítő termékről is szeretnék írni, melyeket a pakolást követően érdemes használni. Az egyik a Rozi szérum, ami nyugtató, pórusösszehúzó hatású, nagyon híg és könnyen beszívódó folyadék. Magas koncentrációban tartalmaz csipkebogyót és borsmentaolajat, így nagyon gazdag C-vitaminban. Normalizálja, nyugtatja és intenzíven hidratálja a bőrt. Rozaceás bőrre is kiváló. A pakolás utáni pirosságot is szépen lehúzza.

Végül az utolsó krém, amiről szeretnék néhány szót szólni az a csipkebogyó habkrém. Csipkebogyót, citromolajat és kukoricacsíra-olajat tartalmaz, hidratáló, nyugtató és érösszehúzó hatásáról ismert. Érzékeny, kipirosodásra és gyulladásra hajlamos bőrre ajánlott, habos állaga miatt, könnyed és gyorsan beszívódik. 

A pakolás lemosása után először a Rozi szérumot, majd a csipkebogyó habkrémet kell felkenni, mindkettő segít visszahidratálni a bőrt és gyorsan csökkentik a pirosságot.
A fenti csomag bőven elég a kúra elvégzésére, jócskán marad minden termékből az ezt követő rendszeres használatra is. A pakolás legalább fél évig elég rendszeres használat mellett is. A krém és a Rozi kicsit gyorsabban fogy, de pár hónapra - nem mindennapos használat mellett - ezek is elegendőek. A lejárattal ahogy a Lush termékek esetén itt is vigyázni kell, ugyanis a termékek friss alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak tartósítószert, ezért mindig tiszta, szárazz kézzel, esetleg spatulával érdemes belenyúlni.

A csomag ára kb. 11.000,- Ft volt. A hatása viszont egyszerűen fantasztikus. Az eddig próbált Ilcsi termékek közül ez a csomag az, ami eddig a leghatásosabbnak bizonyult és amit bátran ajánlok a kevésbé érzékeny, de problémás bőrű sorstársaimnak. Az egyetlen hátránya, hogy csak kozmetikustól szerezhető be.

CONVERSATION

0 comments:

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...