Hozzávalók: 1 csomag vajas- leveles tészta lap (400 g), 5-6 alma, 8-10 ek cukor, 3 teáskanál őrölt fahéj, csipet
szerecsendió, 1 teáskanál reszelt citromhéj, annyi víz, hogy ellepje a szeletelt almákat, 5-6 evőkanál
cukor, 3-4 evőkanál citromlé
Elkészítés: 1.) Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivágjuk. Feltesszük a vizet főni a cukorral és a citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk és a forrásban levő vízbe tesszük pár percre, csak addig, hogy könnyen lehessen hajlítani, utána szűrőkanállal kivesszük, majd papírtörlőre rakosgatva szárítjuk meg.
2.) A vajastésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelye metszővel. Megszórjuk a cukor - fahéj - szerecsendió - citromhéj keverékkel, majd még egyszer végighengergetjük a nyújtófát rajta, hogy a töltelék ne szóródjon ki csavarás közben.
3.) A csíkokat jobbról balra kirakjuk az alma szeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk. A végét kissé nedves újjal odacsíptetjük az oldalához (én fogpiszkálóval is megtűztem), sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk (még melegen vegyük le a kész rózsákat a sütőpapírról, mert én megvártam , amíg kihűlt és szépen ráragadt az egész az aljára és csak nagy erőfeszítések árán sikerült a papírtól megszabadítani őket. Nem kívánom senkinek :) ). 220 fokon sütjük 25 percig - a tepsi alá egy másik vízzel töltött tepsit tehetünk, így nem ég oda a sütemény alja - majd miután kissé kihűlt megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés: porcukorral csak azután szórjuk meg, hogy kihűlt, különben pikk-pakk ráolvad az egész.
Hozzávalók
Az almák magházát kivájtam egy speciális almavájó eszközzel
A vékony almaszeleteket kicsit megpároltam, hogy puhák és hajlékonyak legyenek
Így néz ki feltekerés előtt egy rózsa
Még nyersen, megtűzdelve
A kész rózsák
A végén pedig a porcukor dobja fel az egészet. Szerintem elég rá egy keveset szórni, mert szebb is és nem lesz túl édes sem
14 comments:
Annyira csinosak lettek ezek a rózsák, már az esztétikai értéke miatt is érdemes lenne megsütni, valamilyen különlegesebb alkalomra lehet el is fogom készíteni, mert nem tűnik olyan nehéznek, csak időigényesebbnek :) Ősszel amúgy is nagyon befutó nálam a fahéjas-almás süti.
Igen, kicsit időigényes feltekergetni őket. De amúgy borzasztó egyszerű elkészíteni őket :) Én például ajándékba vittem egy csapat éhes fiúnak :)
huu. angyon jól néz ki! meghoztad a kedvem hozzá :D
Baromi jól néznek ki!
jaaaaj, ha ezek feleolyan finomak is, mint gyönyörűek ^^ megyek is a boltba almáért, és megcsinálom vacsira!
Hajrá!
Gyönyörűek, először azt hittem hogy bonyolultabb :) Pont van itthon leveles tészta, lehet hogy holnap belefogok!
Ezt biztosan kipróbálom! Köszönet a receptért! :)
aztaa, fantasztikusan néznek ki! rögtön megéheztem! :D
Annyira jól néz ki! :)
szeretjük az almát, fahéjat, úgyhogy biztos megcsinálom. :)
Ahh de guszta! *-* Omnyomnyomnyom!!! :P
hát ez valami csodálatos :)
hát ez valami csodálatos :)
Szia!
Annyira szuper ez a recept, olyan szép, hogy én is megcsináltam, és felraktam az oldalamra. Ha gondolod, nézd meg :)
Köszi hogy megmutattad nekünk :)
http://anyjalanya.wordpress.com
Post a Comment