Hozzávalók:
 8 db palacsinta. Töltelék: 15 dkg darált dió, 5 dkg darált mogyoró, 2 
dl. tejszín, 3 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, kevés rum, egy csipet 
fahéj. Csokoládé máz: 100
 g keserű csokoládé, 2 tojássárgája, 1 evőkanál vaj, 1,5 dl tej, 2-3 
evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 2 csapott evőkanál
kakaópor, 3 evőkanál rum vagy rumaroma, 4 dkg vaj.
A töltelék hozzávalóit lábosba tesszük, majd lassan felforraljuk. 2-3 percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
A
 mázhoz a tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csokoládét. Mikor 
felolvadt benne a csoki, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a 
rumot/rumaromát. Lehúzzuk a tűzről. A tojás sárgáját állandóan kevergetve a forró 
mártáshoz keverjük. A végén hozzáadjuk a vajat, ettől lesz szép fényes. 
A
 palacsintákat megtöltjük a diós krémmel, tálra rendezzük. A felét 
megszórjuk porcukorral, a másik felére pedig csokoládé mártást öntünk. 
Darált dióval megszórva tálaljuk.







6 comments:
Én nagyon szeretem! : ) Lehet én is megpróbálkozok vele itthon! : )
Nagyon jól néz ki :) Gondoltam is az utóbbi időben, hogy milyen rég ettem már...meg kéne csinálnom nekem is...
Jól van, tedd csak tönkre az ember lányát ilyen finom receptekkel amikor üres a pocakja! :) Nagyon-nagyon guszta a képeken, ha marad akkor azt küldd el nekem nyugodtan :D
Pusza: Reni
Nagyon jól néz ki, ügyes vagy!
Még én sem kóstoltam soha gundel palacsintás, de ez annyira jól néz ki, én is ki fogom valamikor próbálni!:)
Post a Comment