Gasztroajándék: levendulacukor


Párom édesanyjának a héten volt a születésnapja. Gondolkodtam, milyen aprósággal lephetném meg és ekkor jutott eszembe egy régen olvasott ötlet: levendulacukrot készítek. 

Hozzávalók:
cukor
friss levendulavirág
üres befőttes üveg

Az elkészítéshez érdemes otthon (vagy más megbízható helyen) termett levendulát használni, mert elképzelhető, hogy a boltban vásárolt virágot lepermetezik valamilyen növényvédő szerrel, azt pedig nem lenne jó megenni. 
 Én egy kisebb üveget használtam, de persze nagy mennyiségben is el lehet készíteni. A lényeg, hogy nem szabad túl sok levendulát beletenni, mert akkor keserű lesz.
 A cukrot és a leszedett virágokat az üvegbe rétegeztem, majd a kupakkal lezártam és egy kicsit feldíszítettem. Tulajdonképpen ennyire egyszerű. 

 A kész levendulacukrot süteményekhez, tortákhoz lehet felhasználni. Fontos, hogy felhasználás előtt 2-3 hetet kell állni hagyni, hogy a cukor átvegye a levendula izét. Aki nem szeretné megenni a virágokat, átszitálhatja a cukrot, de amúgy az is ehető.  
 Díszítésként tettem rá egy tulipános vászon anyagot  és átkötöttem spárgával. Végül egy öntapadós matricára ráírtam, hogy mi található az üvegben és egy dekor ollóval körbevágtam és ráragasztottam.

  

CONVERSATION

8 comments:

Boglárka said...

hát ez nekem nagyon tetszik;)
köszi

M. said...

ez tök jópofa! :DD

Barta Veronika said...

Milyen édes kis üveg. :) Jó, hogy nem azt a hagyományos, bumfordi üveget használtad.

Anonymous said...

Wow, ez milyen jó ötlet. :)

Zitu said...

Nagyon ötletes!!Szeretek ilyen kreatív gasztro ajándékokat adni és kapni is.

Unknown said...

hüüüm :3 yummy :D

Thündérke said...

Nagyon ötletes:$ kár , hogy ki nem állhatom már az illatát :S

victoria* said...

ú,de jó ötletet adtál!:) imádom

http://championcosmic.blogspot.hu/

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...