3. nap - Sütőtök

Harmadik napon úgy döntöttem, hogy az ősz egyik legkedveltebb ízért választom: a sütőtököt. Sajnos nem sikerült túl édes példányt kifogni, de azért nem volt rossz. (Mézet természetesen nem tettem rá.) 

A sütőtök sok cukrot, fehérjét, rostanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Gazdag karotinoidokban, A-, B-, C- vitaminban, illetve kalcium, foszfor és magnéziumban. A benne található karotinok, a C vitamin, valamint a magjában található E vitamin antioxidánsként védelmet nyújt szervezetünknek a szabad gyökök megkötésénél, így csökkentik a daganatos betegségek kialakulásában.
 
Téli időszakban nemcsak igazi finomság, hanem a megfázásos betegségek hatékony ellenszere. Csökkenti az érelmeszesedés és a prosztatabetegségeinek kialakulását. 

A sütőtök természetes gyümölcssav- és A vitamin forrás, s mint ilyen fényesíti a bőrt. Ugyanakkor nyugtatja és hidratálja. Minden bőrtípusra alkalmas, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrtípusok esetében is jótékony hatású. Kedvező hatással van a pattanásos bőrre. Ráadásul a többi összetevő felszívódását is segíti, így a kezelés végével a selymes bőr csak úgy ragyog. (Forrás: http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=902)

Egy egész tököt sütöttem meg és ezt osztottam be egész napra.  Délelőtt nem is ettem sokat, aztán délutánra azt vettem észre, hogy még rengeteg van, ideje belehúzni és megenni szépen. Ennek ellenére este már nagyon kívántam valami más ízt is, így végül ettem egy kis szőlőt (a tök már elfogyott addigra). Összességében már kezdtem érezni a "kúra" hatását.Talán ez a nap volt az egyik legjobb választás.

Következő nap: zöldségnap (+bűnözés)

CONVERSATION

3 comments:

Bogi Vrg said...

Imádom a sütőtököt, most is vár egy a megsütésre :-)

Thündérke said...

Lehet, hogy idén megpróbálkozok a sült sütőtökkel, hátha megszerettem:) !

Viktória said...

Én is szeretem a sütőtököt! :) Tavaly Anyukám még lekvárt is csinált belőle. :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...