Gundel palacsinta

 Még korábban soha nem kóstoltam és nem is készítettem el a híres Gundel-palacsintát. Épp itt volt az ideje. Őszintén szólva engem a Somlóira emlékeztet az íze. Nagyon édes és tömény, de különleges, az biztos.

 
Hozzávalók: 8 db palacsinta. Töltelék: 15 dkg darált dió, 5 dkg darált mogyoró, 2 dl. tejszín, 3 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, kevés rum, egy csipet fahéj. Csokoládé máz: 100 g keserű csokoládé, 2 tojássárgája, 1 evőkanál vaj, 1,5 dl tej, 2-3 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 2 csapott evőkanál kakaópor, 3 evőkanál rum vagy rumaroma, 4 dkg vaj.


A töltelék hozzávalóit lábosba tesszük, majd lassan felforraljuk. 2-3 percig főzzük, majd langyosra hűtjük.
A mázhoz a tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a csokoládét. Mikor felolvadt benne a csoki, hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport és a rumot/rumaromát. Lehúzzuk a tűzről. A tojás sárgáját állandóan kevergetve a forró mártáshoz keverjük. A végén hozzáadjuk a vajat, ettől lesz szép fényes. 
A palacsintákat megtöltjük a diós krémmel, tálra rendezzük. A felét megszórjuk porcukorral, a másik felére pedig csokoládé mártást öntünk. Darált dióval megszórva tálaljuk.


CONVERSATION

6 comments:

n. said...
This comment has been removed by the author.
Yvusss said...

Én nagyon szeretem! : ) Lehet én is megpróbálkozok vele itthon! : )

L said...

Nagyon jól néz ki :) Gondoltam is az utóbbi időben, hogy milyen rég ettem már...meg kéne csinálnom nekem is...

Njoythestyle said...

Jól van, tedd csak tönkre az ember lányát ilyen finom receptekkel amikor üres a pocakja! :) Nagyon-nagyon guszta a képeken, ha marad akkor azt küldd el nekem nyugodtan :D
Pusza: Reni

Gabica said...

Nagyon jól néz ki, ügyes vagy!

Niki said...

Még én sem kóstoltam soha gundel palacsintás, de ez annyira jól néz ki, én is ki fogom valamikor próbálni!:)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...