Makeup inventory - Sminkleltár


Néhány héttel ezelőtt úgy döntöttem leltárt készítek a sminkkészletemről, mert az utóbbi időben kezdtem azt érezni, hogy nem tudom kezelni amim van és egyszerűen túl sok van mindenből. Szóval eldöntöttem, hogy ideje elhasználni a régi/kevésbé kedvelt dolgokat és így csökkenteni a kollekciómat arra a szintre, ami már kezelhető (akkor is, ha ez még mindig túl sok egy embernek). Szerintem ez egy nagyon jó módja annak, hogy olyan készletet állítsunk össze, amit valóban szeretünk és használunk, ráadásul még helyet is lehet vele spórolni.

A few weeks ago I decided to do a makeup inventory, because lately I've been feeling I have way too much stuff that I can't use up and I still search for new products. So then I decided to use up some old/not wanted stuff just to reduce my collection to the size that I can handle and use up (even though it is still way too much for me). I think it is also a good way to create a collection that  you really like and use plus you can save space too.


A lista /The list

KATEGÓRIAENNYI VANENNYIT SZERETNÉK
SMINK
SZÁJRÚZS26-620
SZÁJFÉNY24-1410
AJAKBALZSAM5-41
KONTÚRCERUZA4-13
ARCPIROSÍTÓ9+1-10
BRONZOSÍTÓ5-32
HIGHLIGHTER2-11
KORREKTOR5-32
ALAPOZÓ5-32
PRIMER1-1
PÚDER4-31
BB/CC krém4-31
SZEMSZEMÖLDÖK2-11
SZEMCERUZA/TUS20/6-10/-410/2/
PALETTA15-15
MONO15-510
SZEMPILLASPIRÁL5-41
PIGMENT14-14
BÁZIS1-1
KÖRÖMLAKK8317100
FEDŐLAKK3-21
ALAPLAKK2-11
KÖRÖMÁGYBŐRÁPOLÓ3-21
KÖRÖMERŐSÍTŐ2-11
ARCÁPOLÁS
TISZTÍTÁSARCRADÍR/LEMOSÓ3-21
TONIZÁLÁSTONIK3-21
HIDRATÁLÁSKRÉM12-102
ÁPOLÁSMASZK4-13
SMINKLEMOSÓ4-31
SZEMKRÉM1-1
TESTÁPOLÁS
BŐRRADÍR1-1
TUSFÜRDŐ3-12
TESTÁPOLÓ13-112
KÉZKRÉM2-11
DEZODOR3-21
HAJÁPOLÁS
SAMPON6-51
BALZSAM5-41
HŐVÉDŐ1-1
EGYÉB15-78

A legkritikusabbak a pirossal keretezett termékek, mint a hidratálókrém, sampon, testápoló (nem is szeretem a testápolókat, szóval miért van 13???), rúzs és szemceruza. Vannak dolgok, amiket tudom, hogy el tudok használni, mint pl. az alapozó, korrektor, szempillaspirál, de a többi jó időbe fog telni. Igazából már el is kezdtem elhasználni őket és sikerült is néhányat, de továbbra is erősen koncentrálnom kell a problémás területekre. Hiszen kinek kell egyszerre 6 sampon, 13 testápoló és 12 arckrém???

The most critical areas are highlighted with the red line such as moisturizers, shampoos, body lotions (I don't even like body lotions, so why do I have 13 of them???), lipsticks and eyeliners. There are some stuff which I know i can use up like foundation, concealer, mascara, but the others could take a little while I'll use them up. I already started to focusing on this particular things and I did use up some of them, but I have to continue to achieve the goal I want. So who needs 6 shampoos, 13 body lotions and 12 moisturizers at the same time???

Van bármilyen ötletetek, hogyan használhatnám el ezeket mielőbb?
Have you got any ideas how can I use these stuff up?

CONVERSATION

17 comments:

Kamilla said...

Na jó, az a sampon meg testápoló nagyon durva :DDDDD Már sírnék ha 13 elhasználandó testápolóm lenne itthon :D

PAncsi said...

Huh, nekem is a sampon és a testápoló tűnik nagyon soknak (illetve még az arckrém is).
Én azt csinálnám a helyedben, hogy kiválogatnám, hogy melyek azok, amelyek nagyon nem tetszenek és nem is szívesen használnám el, ezeket elajándékoznám. Utána pedig szigorúan nem vásárolnék addig újat, amíg el nem használtam a már megbontottakat. Nem könnyű, mert sokszor nagy a kísértés, de meg kell makacsolni magunkat, mert különben belefulladunk a kencés flakonokba :)

Lolli said...

Egyetértek Pancsival.. :))

Unknown said...

Sampon tekintetében sajnos magamra ismerek. :D

Anett said...

83 lakk és 100-at szeretnél? Mondjuk megértem :) én is eladnám, elajándékoznám ami nem kell. Én most testápoló fogyasztásban vagyok minden nap ráveszem magam 1-1 testrész kenésére így nem kell rá sok idő.

Anonymous said...

Azokat a különbségeket szerintem nem ártana újragondolni. Első osztályos matek...

Anonymous said...

Nem szőrszálhasogatásból, de a számokat tényleg picit át kéne nézni, van néhány hiba benne!

Csipkelány said...

Hát igen, tényleg sok. Lakkból nem kifejezetten akarok 100-at, hanem annyi a max, mivel ennyi hely van a margarétáimon, de az a max. :)

A névteleneknek pedig: nyilván voltam első osztályos és el is jutottam valahova vele, csupán időközben módosult a készletem, viszont elfelejtettem frissíteni a kivonandó számokat, amikor a bejegyzést készítettem. Így igaz, hogy volt benne néhány helytelen is.

Lelenclány said...

Blog salen gondolkoztál már?:)

Anonymous said...

OMG! 13 testápoló??? Ez nagyon durva! Szerintem ajándékozd el amit csak lehet, mert ezeket elhasználni évekbe telik. Hajrá! :)

Unknown said...

A sminkekből tényleg lehetne blogsale, a nem kibontott kencéket elajándékozni, a felbontottaknak más alternatívát találni. Én egy ideje pl balzsamot használok borotvagél helyett, vagy a testápolóidat befoghatod kézkrémnek, stb. Én is így jártam, de csak a testápolókkal, és az arcmaszkokkal, most pedig dobhatom ki őket a kukába, mert ezer éves némelyik, nem merném már magamra kenni.

Móni said...

A samponnal takaríthatsz is. :) Csodásak tőle a csaptelepek, ha a tükröt bekened vele, sokáig nem párásodik, nagyon szépek lesznek tőle a bőr dolgok. Ha este bekened vele a lábad és zoknit húzol rá, reggelre csodásan puha lesz! :)

Lolli said...

Jesszusmaris! Samponnal bőrt?! Hát ebben a szakmában dolgoztam, de ilyenről még sose halottam. A bőrt max zsírozni lehet, de azt sem akármivel. Sőt ha kimosod akkor összeszárad jó keményre. Amit te összesamponoztál az biztos nem bőr volt... :D Vagy testrészre értette? :D

Anonymous said...

Sminktárolós videó nem fog készülni? :) Szerintem sokan örülnénk neki. :) Anett

Anonymous said...

Van az ugy neha, hogy osszegyulik par termek es csak egy ido utan veszi eszre az ember, hogy mennyi is van! Ez a leltar szuper otlet! :) :)

Anonymous said...

A testápoló alternatív felhasználása engem is nagyon érdekelne. Nekem is nagyon sok van, mivel nem használom. Ritkán van rá szükségem, ezért lassan fogy, illetve van olyan amit ajándékba kaptam és nem szereti a bőröm, én azokat akkor sem kenem magamra, ha megromlik. A samponokkal is ez a helyzet, amit megvettem, de nem jó, azzal mit tegyek?! Sose értettem azt, hogy ha valaki csakazértis elhasznál egy terméket annak ellenére, hogy gyűlöli, vagy nem tesz jót, nem használ... hiszen akkor egy rakás másik terméket kell használni vagy venni, hogy helyrehozza pl. a széna hajat vagy száraz bőrt...

Anonymous said...

Sziasztok!
Időnként velem is előfordul (főleg nyáron), hogy jól megszokott, remekül működő samponom helyett veszek egy illatos "csodát". Mely utána a következő helyeken végzi: konyha, fürdőszoba, WC stb (minden helyiség, ahol nem fafelület van) felmosó vizében, konyharuha, zokni áztató vizében, csempe, mosdókagyló tisztítása.
Testápolóval ritkán járok így, de előfordul, hiszen Nő vagyok. Ilyenkor egy időre azt használom bútorápolóként, színtelen cipőápolóként, de volt, hogy felkentem hajpakolásként (persze ez utóbbi attól is függ, hogy miért tekintjük a terméket rossznak). Időnként áttörölöm vele a csapokat és a mosdókagylót, mert szerintem lassabban vízkövesednek.
És persze reménykedem, hogy mihamarabb elfogy, és hogy soha többet......:-)Eszter28

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...