Best of -Filmek karácsonyra


 Nem, nem a szokásos felsorolás lesz a Love actuallytől a Reszkessetek betörőkig (bár ezeket is biztosan szeretitek). Két, nekem kedves karácsonyi és három másik igazán csajos filmre szeretném felhívni a figyelmet. Én nagyon szeretem ilyenkor bevackolni magam egy meleg takaró alá és megnézni valami jó, hangulatos filmet, miközben a maradék bejglit majszolom. Az egyik karácsonyi kedvencem évek óta a Holiday különösen a hangulatos angol kunyhó miatt, de valahogy jól keveredik benne egy romantikus film története és a karácsonyi hangulat. 

A másik kedvence karácsonyi filmem a Polar Express, amit elsősorban gyermeklelkűeknek ajánlanék, ugyanis ez egy aranyos éneklős mese, de szerintem nagyon szép a története és a látványvilága is magával ragadó.
 Mivel a klasszikus karácsonyi filmek már szinte mindenkinek a könyökén jönnek ki, ezért ilyenkor én szeretek különlegesebb, kosztümös filmeket is nézni, nekem valahogy az is nagyon illik a karácsonyhoz, mert olyan varázslatos ez a világ. Gyönyörű kosztümök vannak az Anna Kareninába, bár sajnos a történet nekem anno egy picit csalódás volt.
Szintén érdekes kosztümös film a Marie Antoinette-ről, XVI Lajos feleségéről szóló dráma, ami a gyönyörű - ám számunkra gyászos napokat idéző - versailles-i kastélyban élt fényűző életét idézi.
 Szintén Keira Knightley főszereplésében egy újabb kosztümös dráma, A hercegnő, ami Georgina Spencer életét mutatja be. Ebben a filmben is gyönyörű  ruhaköltemények és csodaszép helyszínek láthatók.

Ti milyen filmet szerettek nézni ilyenkor?


CONVERSATION

11 comments:

Miss Sziszi said...

Karácsonykor én is mindig a kosztümös filmekhez nyúlok általában :D az Anna Karenina nekem nagyon bennem tetszett és iszonyatosan unalmas volt. A másik két film viszont nagy kedvencem :) Nézd meg a Veszedelmes viszonyokat (Johhn Malkovich félét) és a Büszkeség és balítéletet Keira Knightley-val ,szerintem tetszeni fog , nekem nagyon nagy kedvencem mind a kettő :D

Apolka said...

A Holidayt pont hétvégén láttam és nagyon tetszett, az Anna Karenina tervben van - és a könyvet is szeretném elolvasni. A klasszikus karácsonyi filmek mellett nekem a Bridget Jones is hozzátartozik a karácsonyhoz, illetve a kosztümös filmeket én is szeretem - bár azokat az év bármely szakában. Ha kosztümös, nekem az Elfújta a szél az etalon, mindenképp ajánlom!=)

Unknown said...

Az én egyik kedvencem a szokásos felsorolásból való mert az Igazából szerelem az de a Polar Express-t is többször láttuk már:)
Az idei kedvenc viszont a Karácsonyi vakáció. Chevy Chase alakítása ebben a filmben megunhatatlan

Dóri said...

Hát, én sosem értettem mi ez a nagy felhajtás a Holiday körül. :( Nekem csak egy sima romantikus film, nem teszi semmi különlegessé. Nagyon kevés jó karácsonyi filmet láttam, gyerekkoromban a Télapu első része volt a legnagyobb kedvenc, azóta is tartja magát.

z s a d á n k a said...

Igaz, hogy nem mai darab (bár egyébként is a régi filmeket preferálom inkább), de tavaly abszolút kedvencemmé vált nekem is a Karácsonyi vakáció, hatalmas az a film! :D A Grincs szintén 1 éve került fel a listámra, most szerettem meg :)

Megaera said...

Az utolsó kettőt imádtam, annyira szépek voltak, bár témájukat tekintve kissé nyomasztóak. A Hercegnőt pl. kifejezetten fájt megnézni, mert hát az akkori társadalmi helyzetek, stb.

Csipkelány said...

:) Én a Birdget Jones-al olyan se veled se nélküled viszonyban vagyok :) @Apolka

Csipkelány said...

:) Az igazából szerelem is jó @B Nixon

Csipkelány said...

:)@Dóri

Csipkelány said...

Nekem a Grincs tök nagy csalódás volt, tavaly láttam, de nem tetszett@How do i look? blog

Csipkelány said...

Ebben van valami, én a csalfaságon szoktam fennakadni...@Megaera

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...