Recept | Banánkenyér

 A hétvégén családi ebédre voltunk hivatalosak a párom szüleihez. Nagyon szeretek hozzájuk menni, mert egy hatalmas, eldugott vadászházban laknak az erdő közepén, ahol minden hihetetlenül nyugodt és kellemes. Nincsenek zavaró szomszédok, kiabáló részeg fiatalok, csak csend és az erdő hangjai, na meg a két komondor ugatása, akik minden apró, idegen zajra felfigyelnek. A párom anyukájának a névnapját ünnepeltük, ezért - mivel tudtam, hogy nem igazán szokott sütit sütni - gondoltam, viszek itthonról valami finomságot. Mindenképpen szerettem volna valami egészségesebbet készíteni, ezért a banánkenyérre esett a választásom, aminek a receptjével egy ideje szemeztem. Ez volt az első alkalom, hogy elkészítettem, de nagy sikert aratott, ezért úgy gondoltam, megosztom veletek is a receptet.


Hozzávalók:
15 dkg puha vaj 
15 dkg nádcukor 
2 egész tojás, kettaéválasztva  
25 dkg banánpüré érett banánból 
10 dkg darált dió
20 dkg teljes kiőrlésű liszt 
1 tk. vaníliakivonat vagy 1 vaníliáscukor 
tetszőlegesen dió, mazsola, egyéb magok, aszalt gyümölcsök
(nálam: dió, mazsola, lenmag, napraforgómag, aszalt szilva)


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a formát kivajazzuk, kilisztezzük. A vajat, tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. A banánt pürésítjük. A vajas keverékhez adjuk a lisztet, a diót, a magokat, gyümölcsöket, a vaníliát, a banánpürét és végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Kb. egy óráig sütjük, a végén tűpróbát végzünk. Ha elkészült lehetőleg a sütőben hagyjuk hűlni, ha teljesen kihűlt, szeleteljük.

CONVERSATION

1 comments:

Anonymous said...

Nagyon guszta. :) Egyszer mindenképpen kipróbálom ezt a receptet.

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...