Kedvenc alkalmazásaim

Szerencsére én még tudok az utcán nem a telefonomat bámulva közlekedni (sajnos manapság ez a veleszületett képesség egyeseknél teljesen elsorvadt), viszont én is élvezem az okostelefon nyújtotta előnyöket és van néhány igencsak hasznos alkalmazás, amit szívesen és sokszor használok.
Gondolom senki számára nem meglepő, hogy a legkedveltebb, legtöbbet használt applikációm az Instagram. Mióta csatlakoztam gyakorlatilag függő vagyok, nagyon szeretem mások képeit nézegetni, elmenteni, inspirációként használni és igyekszem minél változatosabb embereket követni, így nap, mint nap rengeteg új impulzus ér. 

Nemrég fedeztem fel az Óramű paradicsom nevű alkalmazást, ami a Pomodoro (=paradicsom) rendszeren alapul, lényege, hogy meghatározott időközönként jelez, így egy pomodoro (25 perc) alatt rengeteg tevékenység hatékonyan elvégezhető (pl házimunka, tanulás), majd a következő 5 perces szünetben lehet pihenni és ez így megy, amíg használjuk az alkalmazást. A rendszer azért így lett kialakítva, mert egy pomodoronyi idő az, amely alatt az agy képes huzamos ideig egy dolgora koncentrálni. Minden harmadik egység után van egy hosszabb pihenő is. Nagyon praktikus, mert így valóban el lehet mélyedni egy-egy feladatban, nem kell rendszeresen az órát bámulni.
Nőknek szintén nagyon hasznos tud lenni a Periódusnaptár nevű alkalmazás, ahol pontosan számon lehet tartani a ciklus napjait, ráadásul azok számára is hasznos, akik babát szeretnének, mert a rendszer által kiszámolt ciklus hossz illetve egyéb adatok alapján meghatározza a termékeny napokat. E mellett számos - általam nem igazán használt - funkció is bele van építve, így pl. különböző tüneteket (pattanás, súlygyarapodás, ingerlékenység stb.) és hangulatokat adhatunk hozzá, emellett hőmérséklet diagramot is tud készíteni.
Mióta menyasszony lettem a legjobb barátom a Pinterest, bár ezt inkább asztali gépen szoktam nézegetni, de a telefonomra is letöltöttem az alkalmazást, így ide mentem nem csak az esküvővel, de minden egyébbel kapcsolatos inspirációimat. 
Utazásnál különösen jól jön valami szórakoztató, de mégis értelmes játék, ilyenkor a Szókeresőt szoktam használni. Sokszor lehetetlen szavak miatt nem sikerül 100%-ig megoldani, mindenesetre jól el lehet vele tölteni az időt.
Aki szeret jógázni, azoknak tudom ajánlani a Yoga.com alkalmazást, ami az alapoktól kezdve bemutatja az egyes pózok helyes elvégzését és azt is, hogy milyen izomcsoportra hat illetve különböző (hosszúság, nehézségi szint szerint) programokat is tartalmaz.A hátránya, hogy kicsit nehézkes telefonról elvégezni valamit, hiszen alig látjuk, de alapvetően nagyon igényesen összerakott kis program.
Nektek mi a kedvencetek?

CONVERSATION

6 comments:

Timi said...

Legkedvencebb kedvenc nálam is az Instagram! :) Imádom a képeid! :)

Szeandi said...

Instagram és Wunderlist <3

SophiEl said...

Nekem Windows Phone-om van, ami kicsit korlátozza a lehetőségeket, mert nincs minden androidon népszerű app-nek 1:1 megfelelője, de azért lehet találni jókat. :)

Pomodoro-t egyetemi vizsgaidőszakok alatt használtam nagyon sokat, így tanultam - nagy segítség volt egy-egy szigorlatra készülésnél. A Waze-t sokat használjuk barátommal amikor utazunk és az Insta természetesen nálam is alap.

Aniko said...

Nekem nem legkedvencebb appom van, hanem leghasznosabb, ez pedig a periódusnaptár. Imádom. Hajlamos vagyok elfelejteni ezeket a dátumokat, és nekem napra pontosan kiszámolja mindig a dolgokat. Már vagy 2 éve használom :) De amúgy szeretem az instagrammot is nagyon-nagyon, sokat posztolok, kicsit függővé lehet válni tőle. Akkor én még képszerkesztő alkalmazásokat is szeretek, ilyen a pixlr, repix..stb. De majd lesz Mi van a telefonomon videó :P

Unknown said...

A Pomodoro-t eddig nem ismertem, de szeptembertől azt hiszem èn is letöltöm, nagy segìtsèg lenne, főleg vizsgàkra kèszülèskor. Köszi a tippet. :)

Unknown said...

Sing ib

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...