Új rutin - Egy kis luxus minden nap


Mióta az új munkahelyemen dolgozom gyakorlatilag gyökeresen átalakultak a mindennapjaim és a napi 10-12 óra munka mellett nem sok időm jut a korábban megszokott délutáni heverészésre, bevásárlókörútra vagy filmmaratonra. Ennek ellenére úgy érzem sokkal több életerő és energia van most bennem, mint az elmúlt hónapokban bármikor. Ehhez bizonyára az is hozzájárul, hogy lelkileg és fizikailag is sokkal jobban érzem magam. A szakvizsga és az munka világában történő előrelépés kellő önbizalombomba volt, ami kihatott az általános közérzetemre is.




E mellett elhatároztam, hogy én, aki világ életemben utáltam futni, megcsinálom a Cosmo Body nyári számában megjelent 6 hetes futótervet, ami a nulláról kezdve 6 hét alatt ígéri, hogy elérjük az 5 km-es távot. Lehet, hogy valakinek 5 km semmi, de az biztos, hogy én ennyit egyhuzamban - sőt még a felét sem - tudom teljesíteni, úgyhogy nekem ez óriási dolog. Már túl vagyok az első héten és eddig nagyon tetszik. Persze nyilvánvalóan az is segít, hogy a vőlegényemmel együtt járunk ki esténként a Margitszigetre, így minőségi időt tudunk együtt tölteni, ráadásul minden nap megcsodálhatjuk az esti naplementét, ami nem kell mondanom a Duna parton valami gyönyörű!


Sokat gondolkodtam, hogyan hozhatnám ki a legtöbbet a hétköznapokból, hiszen úgy rohan az idő, hogy az ember nem győz rácsodálkozni, hogy ismét egy újabb hónapba léptünk, így hát összeszedtem néhány apróságot, amihez nem kell sem sok idő, sem pedig sok pénz és mégis örömöt okozhatnak a monton hétköznapok rohanásában:
  1. 8 óra, pihentető óra alvás
  2. Felkelés után meginni egy pohár citromos vizet, mert beindítja az emésztést és szebbé teszi a bőrt.
  3. Rendszeresen használni színezett testápolót 
  4. Finom, virágos parfümöt viselni
  5. Fogfehérítő fogkrémet használni a sima helyett
  6. Rendszeresen kiszedegetni a kósza szemöldökszálakat
  7. Meginni egy finom cappuccinot és öt percig álmodozni 
  8. Szempilla göndörítőt használni spirálozás előtt
  9. Rendszeresen manikűrözni és pedikűrözni
  10. Vészhelyzetekre összepakolni egy kis neszesszert a táskába, amiben van korrektor, púder, szájfény és tükör. (Tovább fokozható mini ruhajavító szettel és fogkefe, fogkrém kombóval.) 
  11. Legalább három lépéses (tisztítás, tonizálás, hidratálás) arcápolási rutin
  12. Gyertyát gyújtani a vacsihoz 
  13. Néhanapján elmerülni egy fincsi itallal egy kád illatos habfürdőben
  14. Mindig viselni napszemüveget
  15. Virágokat venni a lakásba vagy az erkélyre
Remélem tetszenek a fenti ötletek. Kíváncsi vagyok, Ti mivel dobjátok fel a napotokat!

CONVERSATION

2 comments:

SophiEl said...

Szeretem, amikor ilyen bejegyzéseket írsz, nagyon inspirálóak, jó olvasni!! :) Sok sikert a régi/új karrierhez, biztosan megtérül a befektetett munkád!

kisst said...

ezek nagyon jooo kis tippek, örülök, hogy olvastam, mert mostantól ezekre én is odafigyelek :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...