Teszt - Tartelette in bloom paletta

Viszonylag ritkán utazom külföldre, főleg repülővel, ezért aztán amikor a nászútra készülődtünk, tudtam, hogy mindenképpen ki fogom használni az alkalmat és ha eljutok egy Sephorába vagy valamilyen Duty free shopba, akkor mindenképpen beszerzek valami különleges palettát, amit nálunk nem lehet megvásárolni. A vásárlást - tekintve, hogy nem két fillér volt - természetesen hosszabb kutatómunka előzte meg, míg végül kikristályosodott, hogy mindenképpen a Tarte Tartelette in bloom palettáját fogom hazahozni magammal. A márka egyébként is nagyon szimpatikus, szívem szerint mindent felvásároltam volna tőlük, ami csak kapható, annyira szép és minőségi termékeik vannak.

A paletta csomagolása önmagában is gyönyörű és nagyon különleges: alapvetően arany színű műanyag az elején pink és lila virágsziromra emlékeztető mintával és arany szöveggel. A műanyag, amiből készült nagyon jó minőségű, olyan érzést kelt, mintha valójában fémből és nem műanyagból készült volna. A belső kialakítása nagyon praktikus: a felső részében hatalmas (11,5 x 9 cm) tükör található, az alján pedig a 12 szemhéjpúder, mindegyik külön fantázianévvel ellátva. 
A termék 12 természetes, rózsás-barnás árnyalatot tartalmaz, ezek közül három fényes, csillámos (Rocker, Firecracker és Funny girl), míg az összes többi matt. A palettában egyébként jól megférnek  és szépen kiegészítik egymást a hideg (felső sor), a meleg (középső sor) és a rózsás (alsó sor) árnyalatok. A szemhéjpúderek minősége kiváló, mindegyik nagyon puha és krémes, könnyű velük dolgozni. A legnagyobb előnye egyben az egyik hátránya is, mégpedig, hogy a színek nagyon pigmentáltak, ami egyfelől szuper, másfelől - a drogériás termékek után - hozzá kellett szoknom és ki kellett tapasztalnom, hogy mennyit érdemes egyszerre az ecsetre felvenni, hogy az szépen eldolgozható legyen. Másik hátránya, ami egy kicsit bosszant is, hogy sajnos eléggé poroznak a púderek, főleg egy pufi ecset használata során, így a mellett, hogy úgy érzem pazarolom a terméket össze is maszatolják a gyönyörű csomagolást, ami így nem csak az ujjlenyomatokat, hanem a szálló porszemeket is gyönyörűen összegyűjti. Na de ezt a kis kellemetlenséget kivéve abszolút imádom ezt a palettát és életem egyik legjobb vételének tartom. Valamennyi árnyalat használható akár egy szolid nappali, akár egy vagányabb esti smink elkészítéséhez, így minden megvan benne, amire vágytam.
Az első sorban, ahogy azt már említettem, a hűvösebb árnyalatok kaptak helyet. A Charmer egy nagyon szép elefántcsontszín, amit én legtöbbször a mozgó szemhéjra illetve a belső szemzugba, vagy a szemöldökcsontra szoktam felvinni, mindhárom területet nagyon szépen kiemeli és világosítja. A Jetsetter az egyik kedvencem a palettában, egy igazán szép hideg középbarna, ami tökéletes a külső szemzugba vagy a mélyítő vonalba, de akár a teljes szemhéjon elsatírozva is nagyon jól mutat. A Rocker egy vagány csillámos cappuccino szín, amit a leggyakrabban a mozgó szemhéjra szoktam használni. Az utolsó szín a sorban a Smokeshow, amihez bevallom eddig ritkán nyúltam egy szürkés feketés árnyalat.
A középső sorban a meleg színek találhatók. A Flower child egy igazán gyönyörű nude bőrszín. Ránézésre olyan semmilyen, de felkenve egyszerűen mesés, mélyítővonalba vagy a teljes mozgó szemhéjra szoktam használni és nagyon szeretem őt is. A Smarty pants szintén nagy kedvencem, kissé világosabb, melegebb árnyalatú, mint a Jetsetter, szintén a mélyítővonalba és az alsó szempillasorhoz satírozásra használom. A Firecracker egy klasszikus fényes bronz, ami a mozgó szemhéjon és a külső szemzugban is nagyon szépen mutat. Az Activist nagyon hasonlít a felső sorban található Smokeshowra, de míg ez utóbbi inkább sötétszürke, addig az Activist inkább egy barna alaptónusú majdhogynem fekete árnyalat. 
Az alsó sorban a különlegesebb, rózsás színek sorakoznak. Az első a sorban a Funny girl, ami egy világos pezsgős arany szín, belső szemzugba, mozgó szemhéjra nagyon mutatós, de vigyázni kell vele, mert a három fényes árnyalat közül ebben van a legtöbb csillám, így könnyű túlzásba esni vele. A Sweetheart egy halvány piszkos rózsaszín, ami szintén nagyon szép a teljes szemhéjon és a mélyítővonalban is. A Rebel egy intenzív matt vöröses barna, amit én a külső szemzugba és a mélyítő vonalba szoktam feltenni. Végül a paletta utolsó színe a Leader egy mély mahagóni árnyalat. Viszonylag ritkán nyúlok ehhez is, de nagyon jól mutat a külső szemzugban a smink mélyítéséhez illetve az alsó szempillasorban.
Összességében nagyon-nagyon megszerettem ezt a palettát és kíváncsivá tett, hogy több terméket is kipróbáljak a márkától. Külön jó pont, hogy a paletta nem tartalmaz parabéneket, amire az elmúlt közel egy évben igyekszem odafigyelni, illetve úgy tudom, hogy állatokon sem tesztelnek, így akinek ez is szempont, az bátran keresgéljen a termékeik között. 

Ti próbáltatok már valamit a márkától, Melyik terméküket ajánlanátok?

CONVERSATION

1 comments:

Anna said...

Még nem próbáltam tőlük semmit sajnos, de van pár termék, ami nagyon tetszik, köztük ez a paletta is és a Toasted paletta is.
Állítólag a Shape Tape korrektor nagyon szuper és a szempillaspiráljaik is. :)

Hiányoztak a posztjaid, örülök, hogy ismét blogolsz. :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...