Baking saturday

 A héten maradt egy kevés szilva és hazai sárgabarack (anyuéktól) a készletünkben, viszont ebben a melegben nagyon hamar megromlanak, így kénytelen voltam kitalálni valamit, hogy ne menjenek tönkre. Amúgy is nagyon szeretek sütni, így eszembe jutott egy egyszerű dobálós sütemény, hiszen mi sem lehetne ennél egyszerűbb. 

This week we have some leftover plums and apricots (from my family), but in this hot weather they become rotten so easily, so I had to figure out something to save them. I love baking anyway so I came up with an old yet simple recipe.

Hozzávalók:

6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1 csomag sütőpor
kb. fél kg idénygyümölcs
fahéj, porcukor
egy kevés rétesliszt (gríz is jó)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A tojások sárgáját egyenként, óvatosan adagolom a fehérjéhez, miközben tovább verem habverővel, majd kanalanként hozzáadom a lisztet és a sütőport. 

A gyümölcsöket kis kockákra vágom, porcukrozom, gyümölcstől függően fahéjjal is megszórom (szilvához kiváló). Végül meghintem egy kevés rétesliszttel azért, hogy ne áztassa el nagyon a piskótát, ugyanis ez felszívja a gyümölcsből kifolyó nedvességet.

A piskótatésztát egy margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntöm és a tetején egyenletesen eloszlatom a gyümölcsöt. 180-200 fokon fél óra alatt készre sütöm (tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e).


 
Ingredients:

6 eggs
6 tsp. flour
6 tsp.sugar
1 pack of baking powder
0,5 kg fruits
cinnamon, ground sugar
a little bit of pastry flour (or semolina)

Directions

Separate the eggs, beat the egg whites with a mixer, add the sugar and beat until it becomes hard enough. Then add the egg yolks carefully, then slowly add the flour and the baking powder.

Cut the fruits into squares and add some sugar and a little bit of cinnamon on top (its very nice with plums). Finally add some pastry flour to the fruits 'cause it will adsorb the humidity of the fruits.

Pour the mix into a baking pan (greased with some butter and spread with flour), throw the fruits on top and put it into the oven for about 30 minutes on 180-200 Celsius. 







CONVERSATION

1 comments:

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...