5 Things to do this month - December

1. Korcsolyázni

Bár nem vagyok profi, azért szeretek korcsolyázni. Igaz nagyjából minden évben az első fél óra az a "légyszi fogd a kezeeeemmel" indul, aztán belejövök. Szerintem nagyon jó kis téli program, átmozgat, friss levegőn vagyunk közben és barátokkal különösen élvezetes. Szerintem téli randiprogramnak is kiváló.



2. Forralt bort inni
Nagyon szeretem a forralt bort, de sajnos a legtöbb karácsonyi vásárban eléggé borsos áron mérik. Ha van otthon néhány üveg vörösborotok, akkor igazán gyorsan és olcsón el lehet otthon is készíteni (az én receptemet lásd itt: http://csipkelany.blogspot.hu/2011/10/forralt-bor-recepttel.html).

3. Beszerezni az első közös karácsonyfánkat
Miután tavaly elköltöztem otthonról szerettem volna saját karácsonyfát is, de ez sajnos tavaly nem jött össze, idén viszont nagyon jó volna. Még vacilálunk az igazi és a mű között. Bár alapvetően nem tetszenek a műfenyők, gazdaságosabb megoldás lenne hosszú távon.

4. Karácsonyi filmeket nézni
Nincs is a karácsonynál jobb alkalom arra, hogy egy meleg takaró, a kedvenc pizsamánk és egy finom ital mellé bevackoljuk magunkat és megnézzük a kedvenc karácsonyi filmjeinket. Az én személyes kedvencem a Holiday (oh, az az angol kis házikó a havas táj közepén...) és a Polar Express (tudom, tudom kicsit gyerekes). E mellett ilyenkor elő lehet venni a hosszabb, klasszikus kedvenceket (az enyémek: Anna zöldoromból, Sissi, Abigél stb.)

5. Sütit sütni
Imádok sütni. Az ünnepi időszak remek alkalom a jól bevált receptek elkészítésére és az időigényesebb sütemények elkészítésére. Kedvencem a mézeskalács, ami díszként és ajándékként is kiváló illetve a flódni, ami maga a tömény élvezet!

CONVERSATION

6 comments:

Audrey80 said...

A műfa is nagyon szép, nálunk csak azért nincs, mert a kertből vágjuk ki a fát, anyós régebben eladásra termesztette őket és még mindig van. Ahogy férj hazahozza, díszítem is fel, dátumtól függetlenül :)
Korcsolyapálya erre nincs, de karácsonyi vásár van :)
Érdekes, én nem szeretem a forralt bort, inkább egy deci normál bort iszom, az is melegít.
Mézeskalács lesz nálunk is valamikor :)

Anonymous said...

Nagyon jó dolgokat szedtél össze:) A Polar express nálam is nagy kedvenc, minden évben megnézem :)

PAncsi said...

Várom, hogy idén végre befagyjon a Balcsi és tudjunk menni korcsolyázni (a műjeget nem szeretem, ott nagy a tömeg, a Balcsin sokkal hangulatosabb)
Nekünk műfenyőnk van, egyrészt mert hosszú távon gazdaságosabb, másrészt nem kezdenek el néhány nap után hullani a tűlevelek a fáról.
Sütni én is imádok, mostanában elsősorban a diétás recepteket keresem, vagy átvariálom az eredeti receptet. Épp tegnap láttam egy nagyon jópofa receptet, tökmaglisztből készült sős aprósütemény, fenyőformával kiszaggatva - igazi zöld fenyők, nagyon jópofa!

Unknown said...

Nálam is így megy ez a korizásnál. :D Bár változó mert van, hogy 5 perc kell csak de van mikor egy fél órába is beletelik még megszokom a jeget. A műfenyő tényleg gazdaságos de szerintem mégiscsak az igazinak van hangulata, bár ezt ki, hogy látja. :) Sütni én is szeretek és van néhány jól bevált specialitásom is, de ha a mézeskalácsot nézzük akkor ott inkább csak díszítek. :) Karácsony számomra nem telhet úgy el, hogy a reszkessetek betörőket ne nézzem meg. Tudom, hogy van akinek unalmas már de nekem az is a karácsony része. :3

Gabica said...

Nekem is a Holiday a kedvencem :) nem tudom megunni azt a filmet.
Nálunk műfenyő van, nagyon szép, pedig én az igazit szeretem, de ahogy te is írtad, gazdaságosabb a műfenyőt választani. Anyukámnál otthon úgyis mindig igazi van, így nem marad el az igazio karácsonyfa élmény sem :)

Nikxa said...

Nálunk mindig igazi fenyő van és én nem is tudnám elképzelni a karácsonyt műfenyővel(természetesen megértem mindenki indokait és ízlését),de én pótolhatatlannak érzem azt az illatot és ezzel együtt a hangulatot is pl mikor hazaérkezünk és egyből ez az amit érez az ember és ettől már a kedve is jobb és persze az sem utolsó indok,hogy soha nem lesz egyforma a fánk és olyan jó később nézni a képeket és emlékezni erre! :) Szuperek a képek és remélem majd lesznek süti receptek is a blogon,mert az mindig hasznos! :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...