Szeptemberi kedvencek

Szeptemberben nagyon sok terméket újra felfedeztem a kollekciómból és egyre szívesebben vettem őket elő. E mellett természetesen van néhány újdonság is, ami beváltotta a hozzá fűzött reményeimet és rövid idő alatt a kedvenceim közé tudott emelkedni.


Avon CC korrektor zöld, Avon CC korrektor krém, Avon CC Szemhéjfesték, Pupa Vamp! szemhéjpúder 102
Sajnos a reggeli sminkelés egyre rohanósabbra sikerül, úgyhogy a termékek töredéke kerül csak ilyenkor elő, nem nagyon szoktam kísérletezgetni mostanában. Egy hétköznapi szemsmink tökéletes alapja nálam a Pupa Vamp! compact mono szemhéjpúder 102 Golden nude árnyalata. Ezt még anno tesztelésre kaptam és nagyon megszerettem. Hihetetlenül krémes, nagyon pigmentált, bár kissé porol. A színe is nagyon szép, halvány gyöngyházfényű rózsaszín, mégsem túl intenzív, úgyhogy tökéletes bármelyik természetes szemsmink elkészítéséhez. Általában a mélyítővonalba egy kis matt barnát szoktam még feltenni hozzá, egy tusvonalat, spirálozok és kész is vagyok. Az arcomra legtöbbször a Kiko limitált kiadású Ipanema Peach pirosítót használtam. Csodaszép arany fényű rózsás színe van, kicsit hasonlít a Nars orgasm és a Sleek Rose gold pirosítókra, csak valahogy kevesebb benne az arany csillám, emiatt szerintem sokkal inkább hordható hétköznapokon is. Alapozók közül legtöbbször a Catrice HD Liquid Coverage-hez nyúltam, ami szinte az első használattól kezdve nagy kedvencem. Részletesebb tesztet itt olvashattok róla. Nagy kedvencemmé vált az Avon Color Trend szemhéjfestékstift (Peach nectar), amit önmagában vagy más szemhéjfesték alá szoktam felkenni alapnak. Az Avon CC korrektorokat is megszerettem: a zöld a pirosságra, a krémszínű pedig a szem alatti karikák eltüntetésére tökéletes.

Az arcápolási rutinom is kezd átalakulni, ugyanis szeptemberben hosszú idő után először voltam megint kozmetikusnál, aki kizárólag Ilcsi termékekkel dolgozik, így ajánlott ezek közül néhányat nekem is. Talán legszélesebb körben ismert termékük a Fekete szappan, ami problémás, aknés bőrre ajánlott, mert segít leszárítani a pattanásokat és tisztítani a bőrt. Tini koromban is használtam, de valahogy nem vált az arcápolási rutinom oszlopos tagjává. Most viszont nagyon szeretem, szépen lehúzza a gyulladásokat és alaposan tisztít. Sajnos az ára egy kicsit magas, de a hatása ezért káprótol.
Az Avon Planet Spa termékcsaládból számos kedvencem van, az egyik legrégebbi a Sleep Serenity levendulás spray, amit elalvás előtt a párnára és a szobába szoktam fújni. Elősegíti a nyugodt alvást és kellemes illata belengi az egész helyiséget. Vizsgák előtt illetve egy stresszesebb időszakban bátran ajánlom.
Az utóbbi években sikerült jó pár parfümöt felhasználnom, amit most nem győzök felhasználni. Az Yves Rocher parfümjei közül több is volt otthon, de a rózsásat és az orgonásat már elhasználtam, mindkettőt imádtam, most viszont a cseresznyevirágoson a sor (még van egy gyöngyvirágos is :). Szinte csak ezt használtam az utóbbi hetekben. Nagyon ritkán volt kedven ennél erőteljesebb, intenzívebb illatra. Sajnos mivel csak EDT, ezért nem tart valami sokáig az illata, pedig nagyon finom és nőies. 
A hideg idő közeledtével egyre jobban előtérbe kerül a testápolás is. Régi kedvencem a Cera di Cupra mézes kézkrém, hihetetlen finom illata van, nagyon hamar beszívódik és selymes lesz a bőröm a használata után. Az egyik barátnőmet kértem meg, hogy hozzon nekem Olaszországból, ugyanis itthon még nem találtam sehol, pedig nagyon olcsó termék (1-2 euro). Az Avon Nutra Effect chia magos testápoló szintén nagy kedvencem, mert finom illata van és nagyon hamar beszívja a bőr, mégis kellően hidratál. A Dr. Organic teafaolajos körömápoló olaj kifejezetten a körömgomba és az egyéb körömbetegségek leküzdésére ajánlott, ami sajnos nálam is megjelent a nyáron, ezért muszáj volt erre valami hatékony megoldást találnom. Azt kell mondjam, hogy úgy néz ki, működik a dolog. Minden reggel és este kenem ezzel a kis ecsetelővel a lábkörmeimet és már most látszik, hogy sokkal egészségesebbek és fehérebbek. Persze teljes gyógyulás csak a beteg körömrész lenövése által várható, de úgy látom, hogy az új körömrész már teljesen ép és egészséges, úgyhogy bátran ajánlom ezt a terméket is, akinek hasonló problémái vannak.

CONVERSATION

4 comments:

SophiEl said...

Jó, hogy újra gyakrabban vannak bejegyzések! :)

A reggeli sminkelés mostanában nálam is elmarad, de ahogy beköszöntött a hűvösebb idő előkerültek a nehezebb alapozók és a szemhéjfestékek. Még mindig nagy kedvenceim a Naked 2 és 3 palettám, a Naked Smokey pedig felkerült a karácsonyi listámra.

Unknown said...

Az Yves Rocher cseresznyevirágoson parfümje nekem is az egyik kedvencem - a rózsás is jó. :)

Anonymous said...

Ha igazán szép bőrt akarsz akkor szerintem ne használd az Ilcsit tele van irritáló összetevővel...
Nem tudom ismered-e a szépség receptek blogot de nekem onnan Ildi nagyon sokat segített a bőrömön.

Köröm gombára meg ha nem válik be az ecsetelő akkor bőrgyóygi ír gyógyszer nekem az bevált sokkal hatékonyabb mint az ecsetelők.

Anonymous said...

*bőrgyógyi, *gyógyszert LOL

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...