Egészséges banánfagyi


Nemrég találtam rá erre a szuper fagyi ötletre. Borzasztó egyszerű s egészséges fagyos finomságot lehet készíteni egy kis csoki, banán és egy kevés  kókuszreszelék segítségével. (Tetszőlegesen apróra darált diót, mandulát, mogyorót is leht használni kókuszreszelék helyett). 
 
A banán krémesen olvad szét a roppanós csokiréteg alatt, amit a kókusz íze bolondít meg. Szerintem ez még egy diétába is belefér, hiszen a banán, bár sokak szerint "hizlaló" gyümölcs, azért rengeteg értékes tápanyagot és vitamint tartalmaz. Ha pedig magas kakaótartalmú étcsokiba forgatjuk, semmi bajunk nem lesz tőle.
 
Az elkészítése egyszerű. A meghámozott banánt kettévágtam keresztbe, rászúrtam egy-egy pálcikára őket és pár órára betettem a mélyhűtőbe (ezt a lépést ne hagyjuk ki, különben csak lecsorog a csoki róla!). Ezután olvasztott étcsokiba mártottam utána pedig gyorsan a kókuszreszelékre nyomkodtam. Igyekezni kell, mert a hideg banánon hamar megköt a vékony csokiréteg és nem fog ráragadni a kókuszreszelék. Miután ezzel megvagyok visszateszem még legalább fél órára. Utána lehet fogyasztani. Szerintem nagyon finom lett!




CONVERSATION

12 comments:

Eni said...

Hmm de finom lehet. Amúgy hol lehet ilyen pálcikát kapni? :)

Dii said...

Nagyon jól néz ki és fantasztikusan hangzik! Kár, hogy nyáron vagyok oda az ehhez hasonló nyalánkságokért, bár van itthon banán, szóval ki tudja.. még a végén nekiállok :)

Csipkelány said...

Eni: Anyukám nekem hozta a munkahelyéről :) De szerintem patikában talán vagy háztartási boltban.

Boglárka said...

tyűűű de guszta :)

Nóra said...

de jó ötlet! :)

Thündérke said...

úúú ezt még én is megenném *-* pedig nem nagyon szeretem a banánt :D

DS make up said...

nagyon izletes!!! ràadàsul imadom a banant!!!

hkorinna said...

Szuper ötlet! Nekem is ki kell próbálnom! :)

Bogi Vrg said...

Hmmm, nagyon jól hangzik! Nemrég egy vegán barátnőmnél banánfagyit ettem, ők úgy csinálták, hogy a banánt szintén karikákra vágva lefagyasztották, majd egy edényben összeturmixolták (szója)tejjel és dióval, meg egy kis szentjánoskenéyrmag-őrleménnyel, ami a cukrot helyettesítette. Szuperfincsi volt és nem érződött rajta, hogy "bio".

Anonymous said...

de guszta! *-*

Viktória said...

Hűűű Te miket csinálsz mindig! *-* :)

Ezt is kipróbálom! :)

Csipkelány said...

Bog-Bog: Isteni lehetett! Imádom a banánt és a diót is, a diófagyi amúgy is nagy kedvenc. Majd kipróbálom ezt is :) Köszi szépen!!! :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...