Fahéjas almás rózsák

Hozzávalók: 1 csomag vajas- leveles tészta lap (400 g), 5-6 alma, 8-10 ek cukor, 3 teáskanál őrölt fahéj, csipet szerecsendió, 1 teáskanál reszelt citromhéj, annyi víz, hogy ellepje a szeletelt almákat, 5-6 evőkanál cukor, 3-4 evőkanál citromlé

Elkészítés: 1.) Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivágjuk. Feltesszük a vizet főni a cukorral és a citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk és a forrásban levő vízbe tesszük pár percre, csak addig, hogy könnyen lehessen hajlítani, utána szűrőkanállal kivesszük, majd papírtörlőre rakosgatva szárítjuk meg.
2.) A vajastésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelye metszővel. Megszórjuk a cukor - fahéj - szerecsendió - citromhéj keverékkel, majd még egyszer végighengergetjük a nyújtófát rajta, hogy a töltelék ne szóródjon ki csavarás közben.
3.) A csíkokat jobbról balra kirakjuk az alma szeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk. A végét kissé nedves újjal odacsíptetjük az oldalához (én fogpiszkálóval is megtűztem), sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk (még melegen vegyük le a kész rózsákat a sütőpapírról, mert én megvártam , amíg kihűlt és szépen ráragadt az egész az aljára és csak nagy erőfeszítések árán sikerült a papírtól megszabadítani őket. Nem kívánom senkinek :) ). 220 fokon sütjük 25 percig - a tepsi alá egy másik vízzel töltött tepsit tehetünk, így nem ég oda a sütemény alja - majd miután kissé kihűlt megszórjuk porcukorral. 

Megjegyzés: porcukorral csak azután szórjuk meg, hogy kihűlt, különben pikk-pakk ráolvad az egész.
Hozzávalók

Az almák magházát kivájtam egy speciális almavájó eszközzel

A vékony almaszeleteket kicsit megpároltam, hogy puhák és hajlékonyak legyenek

Így néz ki feltekerés előtt egy rózsa

Még nyersen, megtűzdelve

A kész rózsák

A végén pedig a porcukor dobja fel az egészet. Szerintem elég rá egy keveset szórni, mert szebb is és nem lesz túl édes sem

CONVERSATION

14 comments:

Dii said...

Annyira csinosak lettek ezek a rózsák, már az esztétikai értéke miatt is érdemes lenne megsütni, valamilyen különlegesebb alkalomra lehet el is fogom készíteni, mert nem tűnik olyan nehéznek, csak időigényesebbnek :) Ősszel amúgy is nagyon befutó nálam a fahéjas-almás süti.

Csipkelány said...

Igen, kicsit időigényes feltekergetni őket. De amúgy borzasztó egyszerű elkészíteni őket :) Én például ajándékba vittem egy csapat éhes fiúnak :)

M. said...

huu. angyon jól néz ki! meghoztad a kedvem hozzá :D

Anett said...

Baromi jól néznek ki!

lynchesque said...

jaaaaj, ha ezek feleolyan finomak is, mint gyönyörűek ^^ megyek is a boltba almáért, és megcsinálom vacsira!

Csipkelány said...

Hajrá!

Anna said...

Gyönyörűek, először azt hittem hogy bonyolultabb :) Pont van itthon leveles tészta, lehet hogy holnap belefogok!

Réku said...

Ezt biztosan kipróbálom! Köszönet a receptért! :)

Petra said...

aztaa, fantasztikusan néznek ki! rögtön megéheztem! :D

Kriszti said...

Annyira jól néz ki! :)
szeretjük az almát, fahéjat, úgyhogy biztos megcsinálom. :)

Anonymous said...

Ahh de guszta! *-* Omnyomnyomnyom!!! :P

Ágó said...

hát ez valami csodálatos :)

Ágó said...

hát ez valami csodálatos :)

Anonymous said...

Szia!
Annyira szuper ez a recept, olyan szép, hogy én is megcsináltam, és felraktam az oldalamra. Ha gondolod, nézd meg :)
Köszi hogy megmutattad nekünk :)
http://anyjalanya.wordpress.com

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...