Körömápolási rutin

Még a születésnapomra kaptam a barátnőmtől egy szuper körömnyomdázó szettet, viszont eddig nem igazán próbálgattam. Viszont most, hogy egy kicsit nyugalmasabb volt a hétvégém, úgy döntöttem egy kicsit extrább manikűrt készítek, így elővettem ezt a kis szettet. 

Előtte azonban szeretném nektek megmutatni, hogy hogyan ápolom a körmeimet. A lakklemosás után (Isana mandulás körömlakklemosó) rögtön felkenem a körömágybőrre az Essence cuticle remover gélt, ami segít felpuhítani a lenőtt bőrt. Ezt önmagában a körömágybőr eltávolítására is lehet használni, de körömágybőr ollóval kiegészítve egyenesen tökéletes eredményt lehet elérni.
Miután kellőképpen puha lett a bőröm, egy kétvégű fém körömápoló eszközzel óvatosan visszatologatom illetve eltávolítom az elhalt bőrréteget.
Ha valahol felesleges bőrdarabkák vannak, akkor azokat egy körömágybőrvágó ollóval távolítom el (Rossmann).
Ezután következik a formázás, amikor egy körömreszelő segítségével formázom a körmeimet. Ezúttal egy rövid, kerek formát választottam.
Általában ilyenkor szoktam használni az Avon Strong results körömerősítő folyadékot, azonban sajnos most kifogytam belőle és még nem érkezett meg az új rendelésem, így ezt most ki kellett hagynom. Mivel nekem nagyon száraz a körömágybőröm, ezért fontos, hogy megfelelően hidratáljam, amihez az Avon Planet Spa Egyptian Secrets kéz- és lábápoló krémjét használom. A krém nagyon sűrű és eléggé zsíros, ezért miután nagyjából beszívta a bőr, mindig alaposan kezet mosok (ez azért is fontos, hogy a lakk jól megtapadhasson).
Az utóbbi időben szinte mindig használok valamilyen alaplakkot. Ez egyrészt segít tartósabbá tenni a manikűrt, másrészt ápolja a körmöket. A kedvencem az Essence ultra strong nails hardener, amit nem kifejezetten alaplakként árulnak, inkább amolyan körömerősítő termék. Ugyanakkor nekem ez alaplakként is tökéletesen bevált és rengeteget segített abban, hogy megszüntessem a körmeim lemezesedését és a lakkok folyamatos lepattogzását. 
Ha az alaplakk megszáradt, akkor két rétegben felkenem a kiválasztott körömlakkot, most a Golden Rose új Wow lakkjai közül a 07-es árnyalatot használtam. 
A nyomdázás előtt nagyon-nagyon fontos, hogy hagyjuk, hogy a körömlakk rendesen megszáradjon, különben az egész manikűrnek lőttek. Általában nálam itt bukik meg a nyomdázás, ugyanis hétköznap kinek van ilyesmire ideje? Örülök, ha a sima lakkomba nem nyúlok bele... Ha viszont képesek vagyunk kivárni a lakk teljes száradási idejét, akkor mehet rá a minta.
Én általában oldalról szoktam felvinni a mintát, így be tudom állítani, hogy függőleges legyen és ne csússzon el. 
Ha készen vagyok minden körmömmel, akkor fogok egy körömlakklemosóba mártott fültisztító pálcikát és ezzel tisztítom meg a bőrt. Végül felviszem a fedőlakkot (Seche Vite) és kész is a manikűr.
Majdnem el is felejtettem megemlíteni az új csajos "körömlakkos tálcámat", ami borzasztó praktikus, ha valaki sokat lakkozik, ugyanis könnyen mozgatható, nagyon inspiráló és nincs többé körömlakkal lecsepegtetett asztallap, párna vagy takaró.  A lényeg, hogy egy üveglapos képkeretbe beletettem egy szép képet, ráhelyeztem egy kis befőttes üvegben a lakkozáshoz szükséges termékeket és így bárhol könnyen elkészíthetem a manikűrömet anélkül, hogy a strasszokat vagy egyéb kellékeket mindenfelé szétszórnám vagy összelakkoznám a lakás különböző felületeit. Az üveglap azért fontos, mert ez könnyen letakarítható és körömlakklemosóval is tisztítható. Hát nem szuper? (Az ötlet innen származik) Mit szóltok hozzá?

Ti mit használtok száraz körömágybőrre?

CONVERSATION

6 comments:

Viki Esztergályos said...

Szuper cikk, nagyon tetszett! :)

Audrey80 said...

Szép lett a manikűr!
Nálam a sorrend:
Isana mandulás lemosó, kézmosás, Essence cuticle remover, kézmosás, rózsafa pálcika-esetenként Moyra kalciumos zselé, kis idő múlva alaplakk, ami változó, most az Eveline 8in1, máskor Moyra körömerősítő vagy az RdL alapja. Az Essence 7/24 konkrétan tönkretette a körmeimet, nagyon szárított. Aztán lakk, nyomda, fedőnek én már a 2. üveg Golden Rose Gel lookot használom, semmilyen esetben nem keni el a nyomdát és lakkhígítóval az utolsó cseppig elhasználtam. Ha otthon vagyok, akkor szoktam olajozni a körömágyamat naponta többször, munkában csak a rendszeres krémezés van. Ennyi :) Nekem a lakkozás max. fél óra, nyomdával 10 perccel több, nem sokat szoktam tökölni a rétegek között, inkább a száradás, ami hosszú idő.
A nyomdalemezt is csak a nyomdázás végén mosom le, nem szárad bele a lakk.

Lilla said...

nagyon tetszett a bejegyzés. :) annyit szeretnék még megemlíteni, hogy nekem az astor already dry quick dry top coat-tal lehet meggyorsítani a lakk száradását, és ha erre viszed fel a mintát, akkor nem is kenődik el. én sem bírnám kivárni, és egyszer véletlenül megszokásból felkentem a fedőlakkot, aztán be is voltam parázva, h el fog rajta csúszni a minta, de nem :D úgyhogy gondoltam megemlítem, hátha ez másnak is hasznos infó. (más fedőlakkal nem tudom, kenődne-e)

PAncsi said...

Szuper ötlet, nagyon tetszik ez az alátét!
Én egy régi műanyag tányéralátétet használok, de nem túl szép látvány, úgyhogy készítek egy ilyet én is :)

Barbi (Beauty & Glamour Blog) said...

Gyönyörű lett a manikűröd, a körömlakk színe is tetszik, és a rá nyomdázott minta is, nagyon összhangban vannak :)

Szöszi said...

Nagyon szép manikűr és jó bejegyzés :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...