Arcápolás - Tisztítás

Az utóbbi hónapokban sokkal jobban odafigyeltem az arcápolásra és ennek meg is van az eredménye, azt hiszem elmondhatom, hogy a bőröm jobb állapotban van, mint korábban bármikor (persze, közel sem tökéletes). 

Az arcápolási rutin alapja és egyben legfontosabb lépése a tisztítás, ami segít eltávolítani a szennyeződéseket, a bőrre tapadt baktériumokat és megfelelően előkészíti a bőrt az arcápolás további lépéseire. Azoknak, akiknek problémás a bőre illetve akik gyakran viselnek sminket, különösen fontos, hogy megfelelő termékek segítségével végezzék az arclemosást.

Szerencsére ma már rengeteg alternatíva közül választhatunk, ha profi arctisztítóra vágyunk, úgyhogy sorra veszem, hogy nálam mely termékek sorakoznak jelenleg a polcon.

Ha erősebb sminket vagy vízálló spirált viselek, akkor általában nem elég egy mezei lemosó, így ilyenkor vagy az Avon Solutions kétfázisú sminklemosóját vagy a L'oreal Öl Richesse arctisztító olajat használom. A kétfázisú sminklemosót a használat felrázom (így fejti ki a hatását) és egy vattakorong segítségével áttörlöm vele az arcom illetve a szemem. A L'oreal olaj esetén nem szoktam vattakoronggal bajlódni, egyszerűen nyomok két-három pumpányit a tenyerembe és alaposan eldolgozom a szemsminken és az arcon, majd leöblítem.

Önmagában a sminklemosó nem tisztítja meg eléggé az arcot, csupán a smink nagy részét távolítja el, de a pórusokat nem igazán tisztítja meg, így ezután mindenképpen használok még valamilyen másik arctisztítót, akár micellás vizet, akár egy hagyományos arclemosót vagy arcradírt. Micellás víz terén a barátnőm ajánlására beszereztem a Bioderma Sébium-ot, ami azt kell, hogy mondjam nagyon bevált (bár hagy maga után egy fura réteget a bőrön, így én ezt általában még leöblítem). Szintén bevált az Yves Rocher érzékeny bőrre való micellás vize, bár ez picit mintha csípné a szemem, így ritkábban veszem elő. Egy átlagos hétköznapon, amikor nem viselek sok sminket általában sminklemosó helyett egyből a micellás vízért nyúlok, mert az is bőven elég.
Hagyományos lemosót önmagában ritkán használok, de ha mégis, akkor az Avon fehér teás lemosóját szoktam elővenni. Nagyon szép, letisztult a csomagolása és praktikus a pumpás kiszerelése. Általában reggel is ezt használom.
Az arcradírok közül jelenleg kettő van használatban, az egyik az Avon Planet Spa fehér teás, amit inkább száraz bőrre ajánlok. A másik, ami hosszú ideje nagy kedvenc nálam, a Garnier Pure Fruit energy gránátalmás arcradír, isteni finom illata van és nem radíroz erősen, így mindennapra kiváló.
Végül az Alterra aloe verás arctisztító kendőiről (első kép) is szeretnék néhány szót szólni, mert nagyon megszerettem őket. Nehezen találni jó áron olyan terméket, aminek a csomagolása nem adja meg magát a harmadik felbontás után és nem szárad ki a maradék 22 kendő, ez viszont kellően nedves és a csomagolása is jól záródik, így esélye sincs kiszáradni. Ezeket a kendőket én általában egy-egy kempingezés során vagy buli után késő este hazaesve használom, amikor nincs sok erőm/kedvem végigzongorázni egy normál arclemosást, csak gyorsan 1-2 kendővel áttörlöm az arcomat. 

Nektek mi a kedvenc arctisztítótok?

CONVERSATION

4 comments:

SophiEl said...

A szemsminkem eltávolításához micellás vizet használok, általában a VICHY-t, de most vettem egy kék Bioderma-t. Reggel is csak micellás vízzel törlöm át az arcom sminkelés előtt.
Az arcom többi részére a VICHY 3 az 1-ben krémes arclemosóját használom, egy kis szivaccsal. Ezt lemosni sem kell és nagyon jól hidratál. Arctörlésre dm sajátmárkás babatörlőkendőt használok (a világoskéket), ezt szoktam utazásokra is vinni, ha nem viszek külön üvegben micellás vizet.

Laura Kardos said...

Én babaolajat használok. Ezt egy szükséghelyzet szülte: az összes lemosóm és lemosókendőm szinte egyszerre fogyott el. Mivel volt otthon babaolaj, kipróbáltam azt, mivel tudtam, hogy sokan azt használják sminkeltávolításra. Hát... még soha semmi nem volt ennyire hatásos, illetve egy jó pont: arcom akár a babapopsi. :D

U.i.: Hamarosan elfogy, de nem biztos, hogy újra fogom venni, mert az összetevői nem szépek.

Unknown said...

Pont most akartam bejegyzést írni arcápolás témában!:)
Mivel szerencsére nem pattanásos a bőröm ezért elég egy sminklemosó/micellás víz. Ezután az Alverde rózsás arckrémét kenem fel ami nagyon könnyed és szépen hidratál. (Más arckrémekben nem nagyon bízom pl: avon, l'oreal. Ami még jó lehet az a Vichy.)
Használok továbbá arcradírt, néha boltit néha házit. :) Arcmaszkból pedig a Freeman agyagos avokádós, zabkásás terméke vált be a legjobban. :)

Regina said...

Annyira szeretem ezt az Alterra tisztítókendőt. Legnagyobb kedvencem ebben a kategóriában.

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...