Dry lip heroes

Szerencsére nem tartozom azok közé, akiknek a téli időszakban gyökeresen megváltozik a bőrtípusuk, mégis amikor röpködnek a mínuszok, a kezem és az ajkaim bizony megérzik ezt és hajlamosak kiszáradni, kicserepesedni. Az egyik kedvenc kézkrémemről már korábban írtam, így ezúttal az ajakápolókat vettem górcső alá.
Az ajkak kicserepesedése a mellett, hogy nem túl szép látvány sokszor fájdalmas is lehet, mert előfordulhat, hogy felreped és szélsőséges esetekben vérzik is. Ezért fontos a megelőzésre, ha pedig már megtörtént a baj, a regenerálásra fektetni a hangsúlyt. Ha ajakápolókról van szó úgy látom, hogy mindenkinek eltérő igényei vannak. Kétség kívül az egyik legpraktikusabb ajakápoló a stiftes, hiszen ezeket könnyen bedobhatjuk a táskába és bárhol előkaphatjuk anélkül, hogy koszos kézzel bele kéne nyúlkálni a termékbe. Nálam jelenleg két ilyen termék van használatban, az egyik a Blistex málnás, limonádés átlátszó ajakbalzsam, aminek intenzív gyümölcs illata van. Ez nagyon könnyed, szinte vízszerű és nagyon krémes. Általában ezzel kennem be a számat, amikor sietek és ezt szoktam bedobni a táskámba is. 

A másik szintén egy Blistex termék, mégpedig a Lip Brilliance ajakápoló, ami egy enyhén színezett, halvány rózsaszín gyöngyházfényű balzsam, ami amellett, hogy szép fényt ad az ajkaknak shea vajjal, E vitaminnal és szőlőmagolajjal ápolja a megviselt bőrt.

Esténként viszont szeretek valami intenzív, sűrű terméket az ajkaimra kenni, hogy még jobban tudjon regenerálódni, ilyenkor kerül elő a Nuxe Réve de miel. Ennek a terméknek a különlegessége az állagában rejlik, ugyanis matt hatású, emiatt akár smink alá is kiváló. E mellett rengeteg értékes hatóanyagot tartalmaz és gyorsan rendbe hozza a megviselt bőrt. Az illata is nagyon kellemes, citrusos.
Nektek melyik ajakápoló a kedvencetek?

CONVERSATION

2 comments:

Réka said...

Nekem sem változik jelentősen télen a bőröm állapota, viszont a szám többször kiszárad. A labello natúr változatát, egy isana és egy burts bees ajakápolót használok, annak függvényében, hogy melyik akad éppen a kezem ügyébe.

* Kaha * said...

Sajnos az én bőröm télen, olyanná válik, mint a sivatag. :( Nekem személy szerint a carmex vált be. Ebből is két fajtát használok.

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...