Hello 2016

Sokat gondolkodtam, hogy mit is írhatnék az év első bejegyzésében, ami idén kicsit megkésve érkezik, hiszen lassan egy hónap eltelt a legutóbbi bejegyzésem óta és a januárnak is mindjárt vége. De egyszerűen csak nagyon jólesett egy kicsit távol tartani magam a közösségi oldalaktól és magamra, magunkra és a pillanatra figyelni. Végre volt időm elmélyedni egy kicsit a könyvekben, amiket olvastam, színezni vagy csak leülni, kizárni mindent és meghallgatni James Blunt Moon landing c. albumát. Az elmúlt hónap a töltekezésről szólt és a pihenésről, ami már nagyon rám fért, mert sajnos a novemberi szakvizsgám óta nem volt időm igazán kipihenni magam, még a két ünnep közt is dolgoztam. 

A karácsonyi hangulat emiatt nem igazán ért utol, szinte "beleestem" az ünnepekbe, de szerencsére otthon, a szüleimnél sikerült teljesen kikapcsolódni. Sokat aludtam, finomakat ettem és egy kicsit kiszakadhattam a hétköznapi rutinból.

Az új évet illetően nagyon bizakodó voltam/vagyok, vártam már, hogy véget érjen 2015. Annak ellenére, hogy rengeteg jó dolog történt velem az elmúlt évben (megkérték a kezemet, lett egy cicánk, megcsináltam az első szakvizsgámat stb.), ezt a néhány dolgot kivéve mégis rossz szájízzel tudok csak visszagondolni rá. Sok szenvedés, idegeskedés és aggódás kísérte végig ezt az évet.

A karácsonyi időszak segített ráhangolódni az új évre, így optimistán és tettre készen tudtam elkezdeni az új évet és meg kell mondjam, eddig fantasztikusan érzem magam. Úgy érzem, mintha kicseréltek volna. Ehhez hozzájárult az is, hogy szilveszter előtt levágattam ismét a hajam és a külső megújulással együtt, mintha minden súlytól, amit cipeltem, megszabadultam volna és megújultan vágtam neki 2016-nak. Rengeteg kisebb-nagyobb tervem van az évre, de a legfontosabb, hogy kézbe vegyem az irányítást a dolgaim felett és úgy alakítsam őket, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki belőlük.

Idén nem fogalmaztam meg nagy, világrengető fogadalmakat, egyszerűen csak figyelembe vettem, hogy min szeretnék változtatni, mi az, amivel kevesebbet és mi az, amivel többet szeretnék foglalkozni

Több
Kevesebb
… kontroll a dolgok felett
… cselekvés
… felelősség
… tudatosság
… optimizmus
… bizakodás
... befelé fordulás
… én-idő
… minőségi termék
… aggódás, idegeskedés
… agyalás
… önsajnálat
… kisebbrendűségi érzés
… negatív gondolat
… félelem
... függőség mások véleményétől
… egészségtelen étel
… impulzusvásárlás


Ahhoz képest, hogy még csak bő két hét telt el ebből az évből, úgy érzem már most nagyon sok minden megváltozott bennem és körülöttem, több régi félelmemmel is sikerült szembenéznem és továbblépnem. Érzem, hogy 2016 nagyon jó év lesz! Utólag kívánok nektek is nagyon boldog új évet és kívánom, hogy minden tervetek teljesüljön idén. Végül pedig még egy (kicsit talán elcsépelt, de nagyon fontos) gondolatot szeretnék megosztani veletek, mert úgy gondolom, hogy nagyon sok fiatal lányt érint. Valamit, amit nagyon jól megtanultam az elmúlt években és a saját bőrömön tapasztaltam meg a hátrányát: ne másoknak akarjatok megfelelni, csakis magatoknak. Ne hagyjátok, hogy bárki más megmondja, hogy milyenek legyetek vagy mit csináljatok vagy ne csináljatok. Nem az számít, hogy mások, az osztálytársak, az aktuális pasik, a barátnők, a tanárok vagy munkatársak mit gondolnak, csak Ti ismeritek igazán magatokat és csak Ti tudjátok, hogy mi az ami boldoggá tesz titeket, hogy mik a céljaitok. Mivel nem vagyunk egyformák, nem egyforma a múltunk és ezért a céljaink vagy a világnézetünk is eltérhetnek, éppen ezért senkinek sincs joga megmondani, hogy milyenek legyünk. Természetesen a család illetve egy kívül álló sok esetben jobban átlát bizonyos helyzeteket, ezért érdemes meghallgatni a tanácsaikat és megfontolni. Sok esetben azonban az embereket az irigység vagy a saját beszűkült látásmódjuk irányít, ezért nem képesek túllátni a saját helyzetükön és észrevenni, hogy nektek másra van szükségetek, mint nekik, Titeket egyszerűen más tesz boldoggá. Ez pedig így van rendjén. Nem vagyunk egyformák, ha azok lennénk, milyen unalmas is lenne az élet.
Virágos határidőnapló - Dolce Blocco
Kutyusos toll - Lilapapagáj
Virágos füzet - Tesco 

CONVERSATION

4 comments:

Anna said...

Kedves Csipkelány, nagyon tetszett ez a rég várt, tartalmas bejegyzés! :) Inspiráló, azt hiszem, én is írok egy ilyen kettős listát. Kívánom, hogy 2016 olyan legyen, amilyennek tervezed, s ha kívánhatok ilyet, bízom benne, hogy bennünket is inspirálsz idén is! Mi a terved a bloggal, ha szabad tudni? :)
U.I: A frizurád szuper!

Anonymous said...

Szeretem a szépségápolástól kissé eltérő bejegyzéseidet is, mindig nagyon inspiráló olvasni, főleg, hogy nagyon szépen, igényesen fogalmazol és helyesen írsz. :) Idén én is igyekszem változtatni néhány dolgon, most nagyon lelkes vagyok, remélem ez így is marad. Sok sikert és boldogságot kívánok neked a 2016-os évben, és remélem, hogy még sok-sok ilyen tartalmas bejegyzést olvashatunk tőled! :) Ági

Anonymous said...

De jó volt már olvasni Téged! A kettős lista engem is megfogott, szerintem csinálok egyet én is! Eláruld, hogy milyen könyveket olvastál? Köszönettel: B.

Audrey80 said...

Remek évkezdő cikk!! Hajat én is vágattam, -15 cm, de még így is hátközépig ér. Kellett a változás, nagyon tetszenek a gondolataid.

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...