Wedding diaries 5. - 100 nap az esküvőig

Hihetetlen, hogy repül az idő, már kevesebb, mint 100 nap van az esküvőnkig! Szerencsére a nagyobb dolgokat már jó előre elintéztük, azért így is maradt jócskán tennivaló. Most viszont tényleg itt az ideje, hogy jobban odafigyeljek a szépségápolásra, ugyanis szeretnék a legjobb formámban lenni a nagy napon.
Bőrápolás
A bőrápolási rutinom sajnos elég hektikus, de ezentúl igyekszem odafigyelni arra, hogy rendszeresen és következetesen használjam a különböző termékeket.

Alapvetően problémás, kombinált és kissé vízhiányos a bőröm. Sajnos (vagy nem sajnos) nálam az aknéra a stressz sokkal nagyobb hatással van, mint a különböző kencék, ezért ez utóbbiaktól sajnos nem várhatok csodát. Bár az elmúlt 2-3 hétben szépen letisztult a bőröm, ezt igyekszem megtartani a maradék időben is, így megpróbálok kevesebbet idegeskedni, elengedni a negatív gondolatokat, ami nemcsak a bőrömön, de a hangulatomon is nagyon sokat segít. A stresszkezelésben nagyon nagy szerepe van a mozgásnak is, úgyhogy vettem egy fitnessz bérletet (ajánlom a kuonos oldalakat, mert szuper ajánlatokat lehet találni!). Mostantól megpróbálok az étkezésemre is jobban odafigyelni és az egészségesebb alternatívákat választani. E mellett elkezdtem naponta gingkot, magnéziumot és B-vitamin komplexet szedni, illetve szeretnék minden nap frissen facsart gyümölcslevet is inni.
A fentieken túl természetesen nagyon fontos egy hatékony reggeli és esti arcápolási rutint kialakítása. A reggeli rutinom jóval egyszerűbb,  egy gyors arclemosással indul, amihez a Lush Buche de Noelt használom, ettől puha és hidratált lesz a bőröm. Ezután az Avon Planet spa marokkói rózsa tonikkal áttörlöm az arcomat, majd bekenem hidratáló krémmel. Reggel az Avon Nutra Effects olajmentes gélkrémet vagy a Raunsborg érzékeny bőrre való krémet szeretem használni, mert ezek nagyon hamar beszívódnak, így egyből lehet rá sminkelni. A szemkörnyékre az Avon Planet Spa kaviáros szemkörnyékápolót viszem fel, ami nagyon kellemes, hűsítő érzés a fáradt, karikás szemeknek.

Az esti rutinom legfontosabb lépése a sminklemosás és az alapos arctisztítás. Problémás bőrűeknek ez különösen fontos, mert az eltömődött pórusok sokkal hamarabb begyulladhatnak, ezért fontos a megfelelő, legalább kétszeri tisztítás. Első alkalommal egy olajos állagú termékkel eltávolítom a sminkemet (L'oreal extraordinary oil arctisztító vagy Perla organikus arcépoló olaj), ezután pedig egy alapos radírozás következik, amihez a Sigma elektromos arctisztító kefét és a Neutrogena pink grapefruit arclemosót használom. Ha ezzel készen vagyok, akkor áttörlöm az arcom tonikkal (avon planet spa marokkói rózsavíz) vagy micellás vízzel (Garnier Pure micellás víz), és felviszek egy ápoló szemkrémet (Pupa Age Revolution szemkrém) a szemkörnyékre. Az arcom többi részére először egy szérumot használok (Yves Rocher sébium végétal), majd egy intenzív hidratáló krémmel kenem be, hogy másnap reggelre puha és hidratált legyen (L'oreal Revitalift Filler HA). Ha extrább ápolásra vágyom, akkor két arcpakoláshoz nyúlok: az egyik a Lush Mask of magnaminty, amely kifejezetten problémás, pattanásos bőrre ajánlot, mert alaposan tisztít és friss érzetet hagy maga után. A másik a Lush catastrophe comestic, ami egy agyagos áfonyás maszk, kellemes illattal, ez inkább mattít és nyugtat, valamint segít az aknéval járó piros foltok eltüntetésében.

Az arcápolás mellett a testápolásra is igyekszem nagyobb hansgúlyt fektetni, ezért fürdés előtt egy száraz kefével átradírozom a bőrömet. A fürdéshez újabban fürdőkesztyűt használok, ami segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és a váll, valamint a hát területén lévő problémásabb részeket is alaposan megtisztítja. (Akinek a hátán, vállán is vannak pattanások, azoknak ajánlom, hogy  és hajmosáskor a balzsam kiöblítése utána alaposan tisztítsa meg a hát és a váll bőrét, mert a balzsamban lévő anyagok is hozzájárulhatnak a pattanások kialakulásához, ha azokat nem távolítjuk el rendesen.) A combjaimra és a fenekemre most kezdtem el használni az Avon narancsbőr elleni termoaktív gélkrémet, ami valóban hatásosnak tűnik, pár használat után is simább és egyenletesebb lett a bőröm, a termoaktív gélnek köszönhetően pedig kellemes melegség járja át az egész testet. Igyekszem arra is figyelni, hogy többször használjak testápolót, ugyanis ez nálam valahogy mindig elmarad. Az egyik legújabb kedvencem a The Body Shop moringás testvaj és a Yamuna édeni hársnektár testvaj. 

Hajápolás
A hajápolás terén nagy változást nem tervezek, viszont azt tervezem, hogy legalább heti rendszerességgel kókuszolajos pakolást használni, amitől hidratáltabb, puhább és selymesebb lesz a hajam, valamint a fejmasszázsnak és az olajban lévő vitaminoknak köszönhetően segíti a hajnövekedést is.  A legjobb hatás érdekében 1-2 óráig fenn hagyom az olajat a hajamon, és utána kétszeri samponozással mosom ki, majd ugyanúgy balzsammal fejezem be a hajmosást, mint egyébként.

Az eksüvői nem igazán szeretnék a hajamból vágatni, de a hajvégekre azért ráfér egy kis felfrissülés, úgyhogy ezt mindenképpen be fogom még iktatni.

Kézápolás
A kezeimmel szerencsére nincs nagy probléma, bár a körmeim rendetlenkednek az utóbbi időben. Valamiért 1-2 nap után mostanság szinte minden körömlakk lepattog rólam, amiből már kezd elegem lenni, úgyhogy elgondolkodtam egy itthoni géllakk szett beszerzésén, de azt hiszem, erre az esküvőig nem fogok már beruházni. Azon is gondolkodtam, hogy megcsináltassam-e szalonban, vagy továbbra is lakkozgassam itthon, ahogy eddig, de egyelőre azt hiszem maradok a lakkozásnál. Mindenesetre igyekszem figyelni a körmeimre, hogy egészségesebbek legyenek, ne törjenek le könnyen, ezért rendszeresen kenni fogom őket kókuszolajjal. A kézkrémes bejegyzésben említettem az Avon shea vajas kézápoló pakolást, amit ezentúl szintén gyakrabban fogok elővenni.

Fogápolás
Azt hiszem mindannyian szeretnénk fehérebb fogakat, nem csak különlegesebb alkalmara, hanem egyébként is. Mi pontosan ezért általában amúgy is fehérítő hatású fogkrémet veszünk (én Colgate párti vagyok, a többi márka ízét nem kedvelem annyira). Az erősebb hatás érdekében néha megszórom majd egy kis szódabikarbónával a fogkrémemet, hogy még fehérebbek legyenek a fogaim. Bár ez olcsó módja a lerakódások eltávolításának, egy valódi fehérítést nem tud helyettesíteni, így csodát nem lehet várni tőle, illetve vigyázni kell vele, nehogy felsértsük a fogzománcot, ezért heit 1-2 alkalom bőven megteszi.

A vőlegény
Bár a legtöbbször a menyasszony van az előkészületek középpontjában, a vőlegényről sem szabad elfelejtkezni. Az én páromnak kicsit szárazabb a bőre, főleg ebben a hideg időben, ezért a hidratálásra különösen oda kell figyelnünk a következő időszakban. Ebben pedig azt hiszem aktívan részt kell vennem nekem is, ugyanis akármennyire szereti, ha ápolt a bőre, ő maga utál krémezni ("krémes lesz a kezem"), ezért ez mindig elmaradt, így ha én nem kenem be, akkor ő se fogja magát. Kénytelen leszek hát kezelésbe venni az ő bőrét is, és már ki is néztem egy avokádós, banános arcmaszkot is, ami különösen száraz, dehidratált bőrre ideális. Szerencsére, ha én megcsinálom az egész kezelést neki, akkor nem ellenkezik és örül a végeredménynek. 

CONVERSATION

2 comments:

Fanni said...

nem sokkal azelőtt követtelek be, hogy eljegyeztek. nagyon durván repül az idő. :) én kíváncsi lennék a meghívós posztra. :) és sok-sok egyéb ilyen esküvő előtti posztra, hiszen ezek a néha "kellemetlen részletek" sokszor elfelejtődnek, és csak azt látja az ember, hogy ragyog a menyasszony. azt, hogy a megelőző időkben mennyit stresszelt, hogyan kezelte a bőrét, ilyesmik, valahogy feledésbe merülnek. :)

Mold Removal Cypress said...

Great blog thanks for posting

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...