Kivitorta

Kedd délután viszonylag hamar végeztem a dolgaimmal, ezért úgy döntöttem, valamit kezdek az otthon felhalmozott kivikkel. Valami sütit akartam, viszont nem sok magyar nyelvű receptet találtam, ami tetszett volna, ezért nézelődtem külföldi oldalakon is, végül azokat csak inspirációnak használtam és féli-meddig magamtól raktam össze ezt a receptet. A torta mindennel együtt (kivéve hűtés) röpke 1,5-2 óra alatt kész van :)
Recept:

A piskótához 6 tojás fehérjét felvertem 6 ek. cukorral, majd egyenként hozzáadtam a tojássárgáját, 6 ek lisztet (fele-fele arányban sima és rétes liszt), végül hozzáadtam 2 púpos ek. kakaóport (cukrozatlant!) Kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. 20-30 percet sült 200 fokon.

A lapok megkenéséhez és a tetejére: 1 vaniliás pudingot kb. 3-4 dl vízzel, 1 ek cukorral és 1 fél citrom és egy fél lime (igy jött ki, lehet egy citrom vagy egy lime is) levével felfőztem, egészen addig, amíg sűrű, krémes állagú zselés krémet kaptam.  (Nekem az ételfestéktől lett ilyen "csodás" zöld színe.) 

A töltelékhez: 12-15 db  kivit szeletekre vágtam (asszem 1 kg-s csomag volt, amiből több mint a fele megvolt, sajnos nem mértem le, csak így tudom megmondani. Kb. minden rétegben volt 4-5 darab, és 3 réteg volt, de egy kilót simán elbír). Plusz 5-6 dl felvert (1 csomag habfixálóval- más tejszínfajtákhoz 2-3 dl-ként kell 1 habfixáló) tejszínhab (rózsaszín Hulala), amihez nem kell cukor sem, mert elég édes. 

Összerakás: A piskótát 3 vékonyabb lapba vágtam. Az alsó lapot megkentem a zöld zselés krémmel, majd karikákra vágott, meghámozott kivivel kiraktam az egészet, végül tejszínhabot simítottam szét rajta. Rátettem a következő lapot, azon ugyanez a sorrend. Rákerült az utolsó piskótalap is, ennek a tetejét előbb megkentem vékonyan tejszínnel, kiraktam kivivel, majd a zselé nagy részét (a lapokba csak keveset kentem) ráöntöttem a kivire. A szélét tejszínhabbal és lime-al díszítettem. 





Tűpróba- ha nem ragad rá a tűre, fogpiszkálóra, akkor jó

Tádáámm :)

Sajnálom, hogy a kivi nem látszik át, gyümölcszselét kellett volna rátenni...
Hamar elfogyott a fele...

CONVERSATION

6 comments:

Nóra said...

mm,nyami,nagyon jól néz ki :) jók lettek a közben készült képek is,cuki a köténykéd :D

Anett said...

Azta de ügyi vagy! :)

Flory said...

ezt ki fogom próbálni :)

Csöpi said...

ÚÚÚÚÚÚ! Ez nagyon fininek néz ki :D Nálam a best of továbbra is citromos-piskótás-tejszínhabos csoda :D

Thündérke said...

nyamiiiiii :$

Unknown said...

Nem lehet hogy pályát tévesztettél? :) Brutál jól néz ki, kiadhatnál egy szakácskönyvet :))

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...