Hozzávalók:
Tészta:
4 egész tojás
8 dkg fruktóz
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 ek kakaópor
1 kk sütőpor
Töltelék:
1 vaníliás puding
fruktóz édesítéshez
4,5 dl tej
Díszítéshez:
kókuszreszelék
étcsoki/tortabevonó
Elkészítés:
A villámpiskótához a 4 egész tojás (nem kell különválasztani) a 8 dkg fruktózzal addig verjük mixerrel, amig habos, légies krémet kapunk (kemény sosem lesz, de ne legyen sárga, inkább halvány krémszínű). Ezután kézi habverőre váltunk és óvatosan hozzákeverjük az összekevert száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor). Ha ez megvan,egy szilikon muffin sütő formát kiöblítünk hideg vízzel és félig kanalazzuk bele a tésztát. (Nem fog hozzáragadni.) Betesszük a sütőbe és 180-200 fokon megsütjük (tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy kész van-e.) Amíg a tészta sül, 4,5 dl tejből pudingot főzünk.
Amikor a tészta és a puding is langyos elkezdhetjük az összeállítást. Ehhez a muffin formákat 2 vagy 3 lapra vágjuk, majd az egyiket megkenjük pudinggal, ráhelyezünk egy másik kis formát és az oldalát is megkenjük egy kevés pudinggal, az a pudingos részt beleforgatjuk kókuszreszelékbe és a végén csokit csorgatunk a tetejére.
6 comments:
Hmm nagyon jól néz ki!
Nyamiiii... most vacsoráztam, jó bőségesen, de a nyál összefutott a számban :D
ínycsiklandozó lehet!
Gyerekkorom óta egyik kedvenc sütim a hólabda: én így készítem
Most találtam rá a gasztro részre a blogodban és le vagyok nyűgözve, nagyon ügyes és kreatív vagy :) Legyen még sok sok recept! :)
Post a Comment