Diétás hólabda recept

Hozzávalók:

Tészta:
4 egész tojás
8 dkg fruktóz
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 ek kakaópor
1 kk sütőpor

Töltelék:
1 vaníliás puding
fruktóz édesítéshez
4,5 dl tej

Díszítéshez:
kókuszreszelék
étcsoki/tortabevonó

Elkészítés:
A villámpiskótához a 4 egész tojás (nem kell különválasztani) a 8 dkg fruktózzal addig verjük mixerrel, amig habos, légies krémet kapunk (kemény sosem lesz, de ne legyen sárga, inkább halvány krémszínű). Ezután kézi habverőre váltunk és óvatosan hozzákeverjük az összekevert száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor). Ha ez megvan,egy szilikon muffin sütő formát kiöblítünk hideg vízzel és félig kanalazzuk bele a tésztát. (Nem fog hozzáragadni.) Betesszük a sütőbe és 180-200 fokon megsütjük (tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy kész van-e.) Amíg a tészta sül, 4,5 dl tejből pudingot főzünk.

Megsülve
 Lapokra vágva

Amikor a tészta és a puding is langyos elkezdhetjük az összeállítást. Ehhez a muffin formákat 2 vagy 3 lapra vágjuk, majd az egyiket megkenjük pudinggal, ráhelyezünk egy másik kis formát és az oldalát is megkenjük egy kevés pudinggal, az a pudingos részt beleforgatjuk kókuszreszelékbe és a végén csokit csorgatunk a tetejére.

CONVERSATION

6 comments:

Thündérke said...

Hmm nagyon jól néz ki!

Csöpi said...

Nyamiiii... most vacsoráztam, jó bőségesen, de a nyál összefutott a számban :D

Nóra said...

ínycsiklandozó lehet!

Családapa said...

Gyerekkorom óta egyik kedvenc sütim a hólabda: én így készítem

Unknown said...

Most találtam rá a gasztro részre a blogodban és le vagyok nyűgözve, nagyon ügyes és kreatív vagy :) Legyen még sok sok recept! :)

Unknown said...
This comment has been removed by the author.

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...