Az eddigi legtutibb forró csoki receptemet osztom most meg veletek. A múltkor ilyet készítettem és messze ez ízlett eddig a legjobban, úgyhogy gyorsan lejegyeztem, a rögtönzött receptet, amit végül is ilyen formában én találtam ki.
Hozzávalók:
magas kakaótartalmú étcsoki (70 % fölötti)
tejszín
tej
méz
fahéj, szegfűszeg
mandula aroma
közepes nagyságúra darált dió
Én Szerencsi étcsokit és Wawel étcsokit használtam kb. 2/3-1/3 arányban (mert a Wawelnek borzasztó fura íze van magában, nem mertem csak ezt használni). A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kevés tejszínt keverünk hozzá.Amikor kellemes, sűrű krémes állagú lesz, egy pohár szélét belemártjuk a csokiba és megforgatjuk darált dióban.
Ezután a csokit tovább hígítjuk tejszínnel és tejjel. Én kb. 3-4 sor csokiból hoztam ki kb. 2-3 dl forró csokit. Tehát nem lesz annyira sűrű, krémes, de az íze nagyon jó és intenzív. Miután ez megvan, adunk hozzá kb. fél kávéskanálnyi szegfűszeget, ízlés szerint mézet és egy kevés mandulaaromát. Na nem pár cseppet, ez is lehet kb. fél kávéskanál, én egyszer meglódítottam az üveget :) De azért óvatosan! Kivenni nehezebb, mint utána beletenni.
Forrásig főzzük. Miután kész, a dióval díszített pohárba tesszük és habbá vert tejszínből 3-4 kiskanálnyit halmozunk a tetejére, majd fahéjjal megszórjuk.
Lehet kész tejszínhabot is használni, de sokkal finomabb a habbá felvert tejszínnel.
Ezen a képen nincs rajta minden hozzávaló! Csak a csoki és a mandula aroma miatt mutatom, hogy én mit használtam.
5 comments:
*.* ha lesz egyszer cukrászdám [ márpediglesz. ] tőled kérnék majd forrócsoki recepteket.!!!
nagyon nagyon guszti... *.*
Nagyon jól néz ki, szerintem a barátnőimmel kipróbáljuk hétvégén :)
Köszi!
Petra: Ez nagyon kedves. Remélem összejön minél előbb az a cukrászda, aztán írd meg, hogy hol van, mert befalom az összes sütit :)
Bogi: Hajrá! Kellemes csajos hétvégét :)
Jujj..! Küldesz nekem? :$ Nagyon jó néz ki, és az a diós pohár.. hmm.. :P
Hmmm nagyon guszti!Most tuti vége a fogyi kúrának,muszáj ezt kipróbálnom:)
Post a Comment