Movits! koncert az A38 hajón

Holnap az A38 hajón Movits! koncert lesz. Én már voltam Veszprémben két éve az első magyarországi koncertjükön, hatalmas buli volt, pedig nem is ismertem előtte őket, azóta viszont nagyon szeretem a számaikat. Úgyhogy mi most is megyünk. Gyertek Ti is :)



Hogy kik ők?

"Az eredetileg a Rensfeldt testvérpár által létrehozott trió üdítően eredeti és nagyon szellemes muzsikájával, rém szórakoztató (következetesen svédül írt) szövegeivel, illetve lehengerlően vicces színpadi produkciójával rakétasebességgel robbant be nem csak a svéd, hanem az angolszász zenei életbe is. Ebben óriási szerepe volt annak, hogy a trió első lemezét (Äppelknyckarjazz, azaz Almatolvajdzsessz), bizonyára annak igen tréfás jellegére alapozva a humorra szakosodott Comedy Central tévécsatorna házi kiadója terjesztette az Egyesült Államokban. A promóciós kampány részeként pedig a lemez és a Movits! Élőben is bemutatkozott a Comedy Central legnagyobb nézettségű műsorában, a Colbert Reportban. Ebben a műsorvezető Stephen Colbert a rá jellemző agresszivitással promotálta a lemezt, másfél perc alatt körülbelül harmincszor elmondva, hogy a Movits! „a létező legjobb svédországi hiphop-jazz-szving trió”.
A reklámnak meg is lett az eredménye, néhány héttel később Stephen Colbert elégedetten számolhatott be nézőinek arról, hogy a Movits! A riport hatására a lemez az Amazon eladási listájának kilencszázadik helyéről a harmincadikra lépett előre, irdatlan eladásokat produkálva – azóta is ezt a jelenséget nevezik Colbert Bumpnak, a műsor hihetetlen népszerűséget hozó hatásának.





Persze a Movits! Meg is érdemli ezt a népszerűséget. Elképesztően laza és állati cool: a Hives-ra emlékezető fekete-fehér szmokingok, a szvingkorszak őrülten hűvös hangulata, vad bigbeat-alapok és Johan Rensfeldt pergő svéd rapje. Mindebből áll össze az az egyedülálló elegy, ami a kortárs svéd pop egyik legszórakoztatóbb, legfelszabadultabb és legtáncosabb produkciója.
A vidám számokhoz még vidámabb videóklipek készülnek, például a tavaly megjelent friss lemez egyik slágeréhez, a Sammy Davis Jr-hoz készült fekete-fehérben pompázó felhőtlen mókázás. Hölgyeim és uraim: az A38 színpadon a mesés Movits!, Svédország legjobb hiphop-szving-jazz triója!



A zenekar tagjai
Johan Rensfeldt: ének
Anders Rensfeldt: programozás, lemezjátszók
Joakim Nilsson: szaxofon

Lemezek
Äppelknyckarjazz, 2008
Ut ur min skalle, 2011"

A jegyek egyébként elővételben 1500,- és helyszínen 2000,- Ft-ba kerülnek.

CONVERSATION

1 comments:

Thündérke said...

áá tök jó :D tetszik:D jó bulit:) kár, hogy messze vagyok :(

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...