Relax- DIY rózsás fürdősó

Nagyon szerencsés vagyok, ugyanis a párom sokszor állít haza csodaszép virágokkal. Így amikor a legutóbbi gyönyörű rózsacsokor elkezdett elszáradni, nem volt szívem kidobni, ezért inkább leszedtem a rózsák fejét és szirmokra bontva teljesen kiszárítottam őket, hogy fürdősót készítsek belőle.
A rózsás fürdősó elkészítése egyébként roppant egyszerű, csak kristályos Holt-tengeri só, szárított rózsaszirom és esetleg illóolaj szükséges hozzá. Fürdősónak én az Isana med Holt-tengeri sóját használtam, amiből egy tasak (500 g) tökéletesen beleillett a 750 ml-es csatos tárolómba. A fürdősó közé pedig 1-2 marék szárított rózsaszirmot rétegeltem. Én most a natúr vonalnál maradva nem használtam semmilyen illóolajat. 
A fürdőkúra egyébként évszázadok óta alkalmazott gyógy- és relaxációs módszer, különösen akkor hatékony, ha azt ásványi elemekkel, olajokkal és különböző testkezelésekkel együtt alkalmazzák. Az általam is használt Holt-tengeri só különösen alkalmas reuma, ízületi gyulladás, pikkelysömör és ekcéma kezelésére. Az ideális hatás elérése érdekében akár 20-30 dkg sót is érdemes a vízbe szórni, ugyanakkor, ha csupán relaxáció céljából szeretnénk alkalmazni, akkor ennél kisebb mennyiség is elegendő. 
A rózsaszirmok igazán romantikus hangulatot, luxus érzetet adnak az otthoni fürdőzéshez, bár ilyen kis mennyiségben a belőlük esetlegesen kioldódó hatóanyagok bőrszépítő hatása elenyésző.
Az utóbbi hetekben a fürdőrituálét kiegészítettem egy alapos radírozással, amihez az ebelin juharfából készült testmasszírozó keféjét használom. Ezt a kis eszközt fürdés előtt, száraz bőrön kell alkalmazni, és lentről a szív irányába haladva körkörös mozdulatokkal átmasszírozni vele a bőrt. Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, serkenti a mikrokeringést, ezért akár narancsbőr eltüntetésében is segíthet, e mellett feszessé és puhává teszi a bőrt.



CONVERSATION

1 comments:

Anonymous said...

Nem tudom, hol veszi a párod a virágot, de ha sima "mezei" virágboltokban, akkor csak óvatosan: a virágok tele vannak mindenféle vegyszerrel, tartósító anyaggal. Nem vagyok benne biztos, mennyire tesz jót ha az ember ilyen virággal készített fürdősós vízben ázik...

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...