Sweather weather - Mit szeretek az őszben?


A legtöbben, ha megkérdezik melyik évszak a kedvence gondolkodás nélkül vágja rá: a nyár. Mindenki alig várja a napsütést, a hosszú nappalokat, a nyáresti grillpartikat és a nyaralást. A várva várt nyár után beköszöntő őszt viszont szinte mindenki az elmúlással, a borús, esős napokkal vagy éppen az iskolakezdéssel azonosítja, pedig mennyivel több ennél ez a gyönyörű évszak. Én már kicsi koromtól kezdve alig vártam a szeptembert és az iskolakezdést. Emlékszem, amikor a nagymamámnál töltöttem a nyarakat, augusztus végén már ropogott a lábunk alatt néhány frissen lehullott sárga levél.

Az ősz nem csak az elmúlást, hanem az megújulást is magában hordozza: átrendezzük a ruháinkat, elővesszük a puha, meleg takarókat, meggyújtunk néhány illatos gyertyát és forró teát szürcsölve bekuckózunk egy kellemes könyvvel a kezünkben. Ez az időszak remek lehetőség új célok kitűzésére és új élmények megszerzésére, miért  ne szeretnénk hát. Az alábbiakban összegyűjtöttem, hogy én mit szeretek igazán az őszben. 
1. Szeretem a reggeli csípős levegőt, amikor jólesik egy puha sálba burkolózni, de még nem kell vastag kabátba burkolózni. Az ilyen reggelekben az a legjobb, ha az ember kicsit korábban kel, mint mások. Ilyenkor szeretek kiállni a nyitott ablakba a reggeli kávémmal és csak nézelődni, hogy milyen csendes még a város és érezni milyen jólesik a hűvös, friss levegő.
2. Ami nekem nyáron a dinnye, az ősszel a tök. Imádom a sütőtököt. Szerintem a legfinomabb egyszerűen szeletekre vágva megsütve. Hiába, a jó dolgokat nem érdemes túlbonyolítani.
3. Az elmúlt évben engem is elkapott a chai latte őrület, úgyhogy már többféle verziót is kipróbáltam.  Én elsősorban itthon szoktam elkészíteni. A Pukka original chai és a Marks&Spencer chai teát bátran ajánlom kipróbálásra.
4. Imádom azt a meghitt hangulatot, ami már az őszi hónapokkal a kezdetét veszi és mintegy előszobája a karácsonynak. Ilyenkor jólesik bebújni a pihe-puha takaró alá és teát szürcsölni, miközben egy kellemes könyvvel vagy egy jó filmmel töltöm el az időt.
6. Imádok rálépni a megszáradt, megsárgult levelekre. Annyira jó érzés, ahogy összeroppannak a cipőm alatt.

7. Végül, de nem utolsó sorban imádom a gyönyörű, szebbnél szebb színekben pompázó leveleket. Nincs is szebb kiránduló idő a vénasszonyok nyaránál.

CONVERSATION

2 comments:

Megaera said...

Nagyon szeretem az őszt köszöntő bejegyzéseket, a tiédet is öröm volt olvasni :) Jó látni, hogy egyre több ember szereti ezt a csodálatos évszakot és látják meg benne a szépséget. Az általad felsorolt dolgokat én is nagyon kedvelem ^^

Anonymous said...

Én is az utóbbi években szerettem meg az őszt. Nekem a várakozást, a változást jelenti: iskolakezdés, új iskola, munkahelyváltások is őszre tevődtek. Imádom az őszi illatot, a gyertyákat (yankee candle betárazva), kuckózásokat és főleg amikor süt a nap is, de kicsit hűvös van.
Imádom hogy újra van árvácska, krizantém, virágzik a varjúháj. Én a sütőtököt nem szeretem, de a férjemnek minden másnak szinte sütnöm kell. Krémlevesek dögivel: almakrémleves, brokkolikrémleves, stb.

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...