Kávé
Recept:
1 adag kávé
1 adag tej
5 cl ír krémlikőr (vagy más krémlikőr)
méz
tejszínhab
fahéj, szegfűszeg
A pohár aljára csorgatunk egy kevés mézet, ráöntjük óvatosan a likőrt. A tejet tejhabosítóval fel kell habosítani és óvatosan ráönteni az eddigiekre, végül a kávét is beleöntjük. Nos ennek rétegesnek kéne lennie, valamiért nekem összeállt most, pedig a sima melangenál mindig sikerül. Igazából így is jó :) A végén tejszínhabot fújok a tetejére és megszórom a fűszerekkel (óvatosan)!
Azért szebb lenne rétegesen...
6 comments:
mmm... jhol néz ki.!!!
azt hiszem meg van a délutáni kávé...
nyamiiiiiiii *-*
Nekem így is nagyon tetszik. Most elgondolkodtam rajta, hogy meglepjem-e vele páromat (általában ő főz, mivel szakács). :)
Huha, az nem könnyű :) Persze, lepd meg, biztos örülne neki. (bár nem tudom mennyire kritikus, nyilván ez ilyen házi módszer :D) Szeretem, mikor egy pasi főz, az enyém nem szakács, de ő is szokott :)
uuuuu ez nagyon gusztusos **,
Hú egy ilyet most úúgy lehúznék :)
Post a Comment