Szabaduljunk meg a töredezett hajvégektől

A bal oldal már kész


A végeredmény
Mivel hosszú hajam van, ezért nem kell folyton fodrászhoz mennem, ha csak a töredezett hajvégektől akarok megszabadulni (mert látom, hogy mit csinálok, mit vágok le). Az én fodrászom szokott ún. száraz hajvágást csinálni (amin egyébként még nem voltam, csak a rendes hajvágások alkalmával láttam nála a technikát, a különbség annyi, hogy száraz hajvágáskor alaposabb és csak azt csinálja, nem frizurát vág). A lényege az, hogy az elhalt végeket levágja, de ettől nem igazán lesz rövidebb, vagy másabb a frizura. Na ezt próbáltam meg én is véghezvinni, már nem először, de most kombináltam a youtube-on látott technikával. Így lényegében most többször mentem át az egész hajamon, hogy alaposabb munkát végezzek.
A technika annyia, hogy első lépésként a száraz hajtincset (egy vékonyat) megsodrok, és ebből a sodort tincsből ki fognak állni azok a kis csúnya töredezett végek, na ezeket kell levágni. A másik technika, hogy egy tincset, mintha hajat vasalnék megfogom az ujjaim közt és kicsit meghajlítom az arcom felé, így ugyanúgy kiállnak a töredezett hajvégek, ha megrázogatom kicsit, újabbak is előbukkannak, ezeket szintén le kell vágni. Úgy képzeljétek el, mintha egy sík felületről (adott esetben ez a hajtincs), a kiálló kis szálkákat vágnánk le.
Hát nem tudom, mennyire voltam érthető, de szerintem jó lett a végeredmény, gyakrabban meg fogom ezt csinálni, hogy frissebb, egészségesebb legyen a hajam.
Ti hogy szoktatok a töredezett hajvégek ellen küzdeni?

CONVERSATION

1 comments:

Zitu said...

Én is ezzel a technikával szoktam levágni a kis törött részeket!:)Még nagyon régen egy tini magazinban láttam ezt a módszert azóta,így csinálom:)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...