Stylist kézikönyv

A minap a lépcsőházban a reklámújságok közé kitéve bukkantam erre a jó kis könyvre. Először nem tudtam, hogy megéri-e elhozni vagy nem, mert elég réginek tűnt, ahogy belelapoztam, végül úgy döntöttem, ha ott lesz még, amikor eljövök, akkor elhozom. Ott volt. Így hát velem jött. Hazafelé sikerült kicsit jobban áttanulmányozni és rájöttem, hogy a régi, nem túl jó minőségű képek ellenére sok hasznos dolog van benne.

Kezdjük egy általános bemutatóval. Lefotóztam a borítót és a tartalomjegyzéket, hogy nagyjából lássátok, hogy is néz ki a könyv. Elég vastag (érdekesen van számozva, de olyan 500 oldal kb.).
Rövid bevezető után kezdődik az első nagy fejezet, mely a Stílus névre hallgat. Ezen belül három nagy rész van: 1. Öltözék-elemek, 2. Öltözék- kiegészítők, 3. Testápolás.
Az Öltözék elemeken belül általában minden résznél van egy rövid történeti rész, amely leírja az adott ruhadarab vagy stílus kialakulását, aztán annak fajáit és tippeket is ad. Például a kabátnál ilyen tippeket javasol:
- kapucnis kabát esetén a sálat a nyakra és ne a kapucni köré tekerjük
- kapucnis kabátnál vigyázni kell a sapkával, hogy az összhatás ne legyen túl díszített
Bunda esetén:
- a táskát ne vállon hordjuk
- csak nemes anyagú fejdísz illik hozzá stb.

Szerintem ezek nagyon jópofák, bár főleg általános dolgokról ír. Nyilván egy-egy divatirányzat ennek sokszor ellentmond (pl. írja, hogy kabát esetén az alól sose lógjon ki a pulóver, ma meg ugye hány kabát meg dzseki alól kilógnak és szerintem jól az akár is néz ki, ha a szett egyben van).
Ez az első pár rész nekem annyira nem tűnik izgalmasnak, de majd alaposan átolvasom.
Ami megtetszett, hogy leírja az egyes ruházati stílusokat és pár fotót és kiegészitő tippet is mellékel. A könyv szerint ezek a következők:

Nők esetén:
-Romantikus/retro
-Country
-Collage
-Yacht
-Etno/szafari
-Keleti
-Vagány-laza
-Üzleti
-Dallas
-Plázacica

Férfiak:
-Collage/klub/yacht
-Vagány
-Sportos
-Üzleti
-Bond
(Ha szeretnétek részletes leírást valamelyikről, akkor azt írjátok meg megjegyzésben!)






 A következő érdekesebb rész szerintem, ahol ötleteket ad a sálak illetve kendők megkötéséhez. Pár ötlet:


 A stíluson belül az utolsó fejezet a testápolás.Ezen belül ír például természetes szépitőszerekről, a bőr anatómiájáról, bőrtípusokról, a körömről, annak betegségeiről, kézápolásról, bőrhibákról, fogápolásról, parfümökről és illatokról, sminktörténetről és a sminkelés menetéről, eszközeiről, hajápolásról, testalkat típusokról és arról, hogy kinek mi áll jól. Ezekhez is több kép és leírás is tartozik.


A másik nagy fejezet a szinekről szól.A szinek hatásáról, hogy mit fejeznek ki. leirja milyen emberi bőr- és hajszinek, valamitn szemszinek vannak. Ir a szinek szimbolikájáról é arról, hogy milyen egyéniséget takarnak.
Röviden ir a feng shuiról és a különböző energiafajtákról.
Ezután következik az évszakteórai (tudjáto, hogy valaki a szem, haj, bőrszine alapján tavasz, nyár, ősz vagy tél tipus-e).

Ha találok valami érdekeset benne, akkor azt mindenképp meg fogom írni, de eddig nem volt túl sok időm elmélyedni benne. Ha bármi felkeltette az érdeklődéseteket, írjátok meg és megpróbálok mielőbb írni róla.

CONVERSATION

2 comments:

Thündérke said...

sziiiia :) kaptál tőlem egy díjat :)

hótündérkirálylány said...

otthon anyukámnak is van hasonló könyve, ugyanígy hasznos tanácsokkal van tele, van vagy 30éves maga a könyv, de még mindig sokat lehet belőle tanulni :) jól tetted, hogy elhoztad :)

Like us

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...